Kiežby, ako bolo by to trochu hlúpe, ale potom by som asi šla bývať na dedinu, a o rok zase príjmačky, len úplne iné odbory, tak, zo srandy, ale jedna poistka
keby ma neprijali tak by som si dala prihlašku na nejaké 2. kolo na nejakú somarinu tu v po, popritom by som si dala brigádu a o rok išla znova na prjímačky, tam, kde by som chcela
v prvom rada ked sa budem hlasit na VS, dam si aj tzv "poistky" aby sa mi nestalo, ze ma nikam neprijmu. Pretoze ako sa poznam, rok pauza by mala pre mna destrukcne ucinky a potom uz by som bola nepouzitelna.
bol by som rok doma, skusil najst pracu alebo tak, robil nieco doma a ucil sa popritom, a nikdy by som nesiel na poistku alebo na nejake druhe kolo, ci na nieco co by som studovat nechcel, podla mna to je zbytocny rok straveny na skole a zaratany (takze potom tusim clovek musi platit) a mozno si niekedy po troch mesiaoch uvedomi, ze to bola chyba, proste ak nieco clovek robit chce nech sa na to pripravi a pocka ten rok alebo viac na vysnivany odbor
To je smola, keď sa niekomu stane niečo také, ... aj keď je pravda, že dať si 1 školu, alebo také školy ako medina a žiadna poistka je trošku hlúpe, btw sebavedomie nie je zlá vec, ale odtiaľ potiaľ
nechápem ľudí čo si dávajú tzv. poistky, na čo preboha rok študovať niečo odveci keď namiesto toho môžeš robiť, lepšie sa pripraviť na školu, ktorá by ťa ozaj bavila?
je síce pravd že jedna moja známa išla na takúto "poistku", na gymplimávala 3,4 ky a tá fyzioterapia či čo to študuje ju tak začala baviť, že má samé Áčke, ale myslím, že to je tak 1 zo 100.
no ja by som určite išla na nejakú poistku a pripravovala by som sa zase, lebo rok doma či v práci..už by som sa nedokázala podľa mňa zorganizovať.. Ja som to tento rok preto riešila tak, že som si dala viac prihlášok a nakoniec ma vzali tam, kam som chcela.. ale aj spolužiaci, čo sa nedostali na medicínu, idú aspoň na rok na farmáciu/záchranárstvo/nutričné dačo alebo biochémiu..a o rok zase
presne ako tu už niekto písal, keď človeka neprijmú na prvý krát, mal by ostať doma a pripravovať sa znova a nie chodiť na nejaku ,,poistku,, a potom nebyť spokojný a ak je niekto rok doma, musí sa dokázať pripraviť na akúkoľvek školu z toho vyplyva ze ak je človek rok doma a naozaj zodpovedne sa pripravuje ma 100% istotu že ho potom zoberú, narozdiel od človeka, čo už niečo študuje a má okrem pripravy na prijimačky ešte kopu povinností vo svojej škole
Ja si moc neviem predstavit, ze by ma neprijali, ked mojou prioritou bol odbor, kde beru kazdeho. Neviem, co by som robila. Asi by som mala prvu depku. A potom hladala pracu.
ja som minulý rok bola pripravená ísť do Anglicka pracovať ako operka, ale nakoniec ma vzali na odvolanie na poistku (no bol to ten istý/podobný odbor ako som chcela) a som spokojná
@montgomery Nehovorím o niekom, ale o konkrétnych ľudoch, ale teda musíš priznať, že za to niekedy môže nedostatočná príprava, či nie?, .. Aj keď je pravda, že ak sa hlási niekto na školu s ďalšími 2500 ľudmi, ... no nevyzerá to dobre
@maestra nedostatocna priprava je dost nejasny pojem, kedze kazdy je z inej skoly a kazdy ma odlisne podmienky
debil by bol jedine taky clovek, ktory by to po tomto neuspechu vzdal a nepoucil sa z neho, lutoval sa a neskusil to dalsi raz, ja som to zazil tak viem o com hovorim, minuly rok sa mi nepodarilo dostat na farmaciu a tento uz ano, a podla mna nie som debil, uslo mi to o tri body minuly rok ale nepolozilo ma to a verim, ze ten rok sa oplatilo cakat na skolu, ktora je dost atraktivna pre studium a neskor aj ako praca vysoko financne ohodnotena
ak sa niekto hlasi na skolu kde sa hlasi 3000 ludi tak sance sa zmensuju, prijimacky su narocne ale tiez to z neho nerobi debila, chyby su na to aby sa z nich clovek poucil, nikdy nevies ci teba niekedy nevyhodia zo skoly, potom budes debil ty?
Poistka má význam len v prípade príbuzného odboru - spraviť si nejaké predmety, ktoré škola môže uznať (a tak si odlahčiť budúci prvý ročník) a popritom sa poriadne pripravujete na ďalšie prijímačky o rok.
Inak ja som mal ako zálohu 2. kolo na hocijakú VŠ na denné štúdium, kvôli získaniu statutu študenta - potom by som na rok vycestoval na work and travel a po návrate (možno) znova prijímačky.
Sice ma na zaklade prijimaciek prijali, ale ja magor som nebola pripustena k maturite.. Je to pre mna aktualna tema, ak mi nezoberu ziadost o neskoskorsie dolozenie matury.. chcem ist robit. Na slovensku uz pracu vybavenu mam, ale radsej by som zahranicie. Nemam rodicov sponzorov a potrebujem prezit. Popripade si uzivat.
celkovo ja opistky nechápem. ja som si dala vela prihlasiek, na obe som chcela isť,len som sa rozhodovala. celkovo nechapem prečo ked vas zoberu niekde kde nechcete byt aj tak tam nasilu idete po roku sa ohlupnut neda,da sa mozno len lepsie pripraviť na prijimačky na školu na ktoru ist chcete a popritom robiť......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
a asi si dám aj odklad
v žiadnom prípade by som nešla študovať nejakú blbosť len preto, že ma nezobrali tam, kde som chcela ísť...
je síce pravd že jedna moja známa išla na takúto "poistku", na gymplimávala 3,4 ky a tá fyzioterapia či čo to študuje ju tak začala baviť, že má samé Áčke, ale myslím, že to je tak 1 zo 100.
debil by bol jedine taky clovek, ktory by to po tomto neuspechu vzdal a nepoucil sa z neho, lutoval sa a neskusil to dalsi raz, ja som to zazil tak viem o com hovorim, minuly rok sa mi nepodarilo dostat na farmaciu a tento uz ano, a podla mna nie som debil, uslo mi to o tri body minuly rok ale nepolozilo ma to a verim, ze ten rok sa oplatilo cakat na skolu, ktora je dost atraktivna pre studium a neskor aj ako praca vysoko financne ohodnotena
ak sa niekto hlasi na skolu kde sa hlasi 3000 ludi tak sance sa zmensuju, prijimacky su narocne ale tiez to z neho nerobi debila, chyby su na to aby sa z nich clovek poucil, nikdy nevies ci teba niekedy nevyhodia zo skoly, potom budes debil ty?
aha, no som zvedavy ako si uznas to, ze profesor mal nejaky zly den a dopredu si stanovil koho necha prejst, komu zoberie uplatok a pod.
tak smola, .. ale urobím všetko preto aby sa podarilo, ...
btw nehisterči, robíš si zle na srdce a ak ti to pomoze, sorry že som sa dotkla tvojho ega
Inak ja som mal ako zálohu 2. kolo na hocijakú VŠ na denné štúdium, kvôli získaniu statutu študenta - potom by som na rok vycestoval na work and travel a po návrate (možno) znova prijímačky.
@18miki18