Robím istý prieskum a snažím sa zistiť či internet ničí medziľudské vzťahy, či človek stráca kontakt s realitou pokiaľ prepadne sociálnych sieťam a chatom.
Snažím sa zistiť aký je percentuálny podiel týchto ľudí, čo žijú už len na internete, a v realite sú utiahnutí a nemajú takmer žiadnych priatelov.
Takisto ma zaujímajú aj percentá ohľadom ľudí čo "žijú" aj na internete avšak neničí to ich reálny život a dokážu žiť aj normálne.
A takisto ľudí čo sa na internete moc nezdržia a viac trávia svoj život reálne.
Preto by ma zaujímalo vaše vyjadrenie k pár otázkam "OVPLYVŇUJE VÁS INTERNET?" .. ste iní na internete ako v realite alebo naopak? alebo iné? Máte problém si nájsť priateľov alebo ste ich už úplne stratili (realita) ?
u mňa je to osobne tak, že študujem na škole ktoru mam 30 km od domua dochadzam. cize... tu v kubine mi ostalo par starxch priatelov. na mojej kole ich mam ovela viac no kedze su skoro vsetci na intraku co znamena ze byvaju veeelmi daleko rozlezeni po celom sloveksnku, ak ich nevidim v skole musim vsetko riesit ceznet.. teraz prazdniny weekendy a tak. takze sa stava ze napr cez weekend radsej sedimna nete a komunikujme s nimi ako ist von tu.
tak u mňa je to v pohodičke veľa na nete veľa v reale aj keď najlepších spočítam možno na jednej ruke (*mám vás rád ale tak jednoznačne so si našiel dosť priatelov cez net ... aj keď teraz som ďaleko okolo 50 KM od mojho mesta a som na intri takže to je niečo iné ale vychádzam si aj s ostatnými na intri takže to je v pohode
ja akoze tych priatelov v reali mam aj na nete (icq, facebook, proste su online) a je ich vela (comu som ale rada).. a takych ktorych este nepoznam realne je len zopar, ale nepovazujem ich zatial za priatelov, aj ked mozno vynimka by sa nasla..
myslim si ze na internejete som torchu iny ... som viacej "odvazny" a nehambim sa... aj ked sa to v poslednom case snazim zmenit, lebo som zistil ze neviem ako sa nieco spytat v realite lebo mi k tomu napr. chybala odvaha.. tak som radšej zbabelo počkal domov na net... lebo tam sa mi lahsie polozila ta otazka .. teda to suvisi aj s tym ze cez net to nieje tak osobny kontakt... ale to je jedno .. nejak som sa zas zamotal
podľa toho, ako to myslíš. Keď mám písať iba dobrých kamarátov, tak ich je iba zopár aj na nete aj v realite. Keď však myslíš celkovo priateľov, tak ich je veľa.
K tomu uz ziadne vyjadrenie netreba... Radsej som s kamaratmi vonku kde sa kazdy den zoznamim s niekym novym zaujimavym nez trcat ako socka cele hodiny na nete
Som na nete dost ale pisem si zvacsa s ludmi s ktorimi sa stretavam aj v realee. Mam kopu kamaratov ...cez vikend sa nemoze stat ze by som bol doma . . .
Ja nemam priatelov ktorych by som osobne nepoznal... birdz beriem len ako relax a diskutovanie s cudzimi ludmi.cize na nete nemam priatelov a mam vela priatelov v reale
Ja mám na nete takmer výlučne len priateľov, ktorých poznám osobne. Som introvert a nemám potrebu byť medzi ľuďmi, radšej som sama. Keby som nemala svojich priateľov na nete, stratila by som s nimi takmer úplne kontakt (väčšina je z rôznych kútov Slovenska, prípadne sa nestretávame).
Je jednoduchšie s niekým sa porozprávať cez internet, a myslím, že mne to určite pomohlo aj v reálnom živote, pomohlo mi to odstrániť niektoré bariéry, nemám už také problémy pri komunikácii aj s cudzími ľuďmi. Na chat takmer vôbec nechodím, nevyhľadávam veľmi kontakt s ľuďmi ani na nete, ani v realite. Iba s tými najbližšími, a s nimi je to tak 50:50 na nete a v realite, podľa situácie.
Ale väčšinou sa mi stáva, že radšej sa niečo človeka spýtam osobne ako elektronicky, aj keď by to tak bolo jednoduchšie. Chcem vidieť jeho reakcie a tak.
mam ich par na nete, par v realite (znamych neratam... ludi, s ktorymi sa sem tam stretnem a tak maximaln pozdravim alebo prehodim par slov neberiem za priatelov).
nikdy som nepotrebovala vela ludi okolo seba. staci mi zopar. ale takych, ktorym mozem verit a s ktorymi mi je fajn
ale inac, keby to bolo mozne (co pre moje dovody, ktore sem nebudem zverejnovat, nie je) nechodit na net, tak sem ani nepachnem
Väčšinou keď vidím okolo 500 "friendov" niekde na Facebooku, tak to najskôr sú takí "friendi", ktorých dotyčná osoba v realite stretla tak dvakrát aj to na nejakej diskotéke. Alebo sú to nejakí riťolezi, ktorí chcú máť za "frienda" niekoho populárneho.
Neviem, ja mám na Fb len ľudí, ktorí v mojom živote niečo znamenajú, zohrávali/zohrávajú v ňom nejakú dôležitejšiu úlohu, nemám pocit že si musím odhaľovať osobné údaje pred niekým, koho takmer nepoznám (až na jednu výnimku, ale to o chvíľu pôjde preč tiež).
Ja aj keď sa zoznámim s niekým na nete (a to sa veľmi priateľstvom ešte nazvať nedá), tak sa to snažím čo najskôr preniesť aj do reality. Veď prečo nie, keď si rozumiete tu a ste prirodzení, musí vám to ísť aj v reáli.
snažím sa to kombinovať... bola by škoda nevyužiť internetové možnosti a nespoznať tak kopec zaujímavých ľudí... okrem toho, neraz stalo, že z internetového kamaráta vznikol kamarát reálny. realitu samozrejme nezanedbávam... poriadne akcie, či hoc aj obyčajné posedenia internet proste nenahradí... je len taký doplnok k reálnemu životu
ideš aj písať dajakú prácu o tom, alebo je to len osobný prieskum ?
a ja osobne to mám momentálne asi tak, že na internete si píšem nezáväzne s pár ľudmi len ale nevyhľadávam to (pri neznámych). keď som bol mladší tak som kecal s viacerými, a z pár z nich som sa aj potom stretol v reáli. teraz už nie.
a pri známych si momentálne s nimi cez net píšem, len ak dačo potrebujem vybaviť, kedysi som kecal len tak o hocičom, teraz už nie, pripadá mi to ako strata času. mám radšej reálny kontakt
zahlasovala som za prvú možnost ale málo frendov mám od kedy som prestúpila na inú školu, ale vtedy som ešte nepoznala že vobec nejaký facebook existuje...O pokeci som vedela ale nevedela som ako to tam chodí...A teraz ma to dost mrzí že som prešla na inú školu lebo stratila som najlepšiu kamarútku...Ale zas ma osud poučil že nemám vnímat život iba cez ružové okuliare. Aj za to dakujem ale aj ma to mrzí...Takže tak...Ak som to zle vysvetlila tak mi môžte napísat....
@viker mýliš sa, ľudia ktorí sú u mňa v kontaktoch na hocijakom messangeri... alebo dajme tomu FB sú ľudia s ktorými sa stretávam pravidelne, a aj pravidelne bavím (nepotrebujem mať 98456 priatelov na FB, mám cca 20ľudí s ktorými sa bavím pravidelne. ) = internet je pre mňa len zjednodušená forma kontaktu s ľudmi, keď práve s nimi niesom v reálnom kontakte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Robím istý prieskum a snažím sa zistiť či internet ničí medziľudské vzťahy, či človek stráca kontakt s realitou pokiaľ prepadne sociálnych sieťam a chatom.
Snažím sa zistiť aký je percentuálny podiel týchto ľudí, čo žijú už len na internete, a v realite sú utiahnutí a nemajú takmer žiadnych priatelov.
Takisto ma zaujímajú aj percentá ohľadom ľudí čo "žijú" aj na internete avšak neničí to ich reálny život a dokážu žiť aj normálne.
A takisto ľudí čo sa na internete moc nezdržia a viac trávia svoj život reálne.
Preto by ma zaujímalo vaše vyjadrenie k pár otázkam "OVPLYVŇUJE VÁS INTERNET?" .. ste iní na internete ako v realite alebo naopak? alebo iné? Máte problém si nájsť priateľov alebo ste ich už úplne stratili (realita) ?
Za všetky možné vyjadrenia Ďakujem
na birdzi zazrak.
v reali odpad.
ale na nete ich mam dost ale zase samozrejme sa to enda porovnat s tymi realnymi...
Je jednoduchšie s niekým sa porozprávať cez internet, a myslím, že mne to určite pomohlo aj v reálnom živote, pomohlo mi to odstrániť niektoré bariéry, nemám už také problémy pri komunikácii aj s cudzími ľuďmi. Na chat takmer vôbec nechodím, nevyhľadávam veľmi kontakt s ľuďmi ani na nete, ani v realite. Iba s tými najbližšími, a s nimi je to tak 50:50 na nete a v realite, podľa situácie.
Ale väčšinou sa mi stáva, že radšej sa niečo človeka spýtam osobne ako elektronicky, aj keď by to tak bolo jednoduchšie. Chcem vidieť jeho reakcie a tak.
nikdy som nepotrebovala vela ludi okolo seba. staci mi zopar. ale takych, ktorym mozem verit a s ktorymi mi je fajn
ale inac, keby to bolo mozne (co pre moje dovody, ktore sem nebudem zverejnovat, nie je) nechodit na net, tak sem ani nepachnem
Neviem, ja mám na Fb len ľudí, ktorí v mojom živote niečo znamenajú, zohrávali/zohrávajú v ňom nejakú dôležitejšiu úlohu, nemám pocit že si musím odhaľovať osobné údaje pred niekým, koho takmer nepoznám (až na jednu výnimku, ale to o chvíľu pôjde preč tiež).
takže ich mám vcelku veľmi veľa, no samozrejme nie sú všetci úplne že naj
a ono .. nie je friend ako friend.. k niektorym netovym mam blizsie ako k niektorym skutocnym a u inych naopak..
proste it depends.. na kazdom jednotlivom cloveku..
a hlavne.. treba este delit . znami, kamarati, priatelia..
a ja osobne to mám momentálne asi tak, že na internete si píšem nezáväzne s pár ľudmi len ale nevyhľadávam to (pri neznámych). keď som bol mladší tak som kecal s viacerými, a z pár z nich som sa aj potom stretol v reáli. teraz už nie.
a pri známych si momentálne s nimi cez net píšem, len ak dačo potrebujem vybaviť, kedysi som kecal len tak o hocičom, teraz už nie, pripadá mi to ako strata času. mám radšej reálny kontakt
V reale, nepovedal by som, ze nemam malo priatelov, ale takych poriadnych je ako safranu. Ale som za nich vdacny.
inak kamarátov samozrejme mám, len otázka bola namierená na priateľov.