V Bratislave tuším ešte nerobia prijímačky a je to len podľa maturity a vysvedčení, lebo sa tam nehlási tak veľa záujemcov, v Prahe viem len, že na koreanistike sa robí test zo všeobecných vedomostí o krajine, histórii, kultúre a jazyku, potom esej s témou o Kórei, test anglický a ešte z iného svetového jazyka (francúžština, nemčina, ruština, posledný rok môže byť aj španielčina) a nie som si istá, ale asi aj sloh po anglicky. Potrebuješ mať prečítaných 10-15 kníh od kórejského autora na ktoré sa budú pýtať pri ústnej časti tak isto ako na motiváciu, prečo si si to vybrala. Japanistiku na Karlovej neviem, ale bude to niečo na tento štýl. Je toho ale plný internet, stačí hľadať na stránkach tých škôl.
@nicolkaa viem že japončinu vedieť nemusíš...len neviem či sa zrušili aj príjmačky z dejín...nikde to tam nepíše a koreanistika...ja som hlv. pozerala na komenského a tam je snáď nemožné niečo nájsť ohľadom z čoho konkrétne sú príjmačky alebo som to ja prehliadla...ale ďakujem
@koala2 urcite mal, na nasej skole ma kazdy z anglictiny (teda ak si nezvoli ako prvy jazyk nejaky iny) maturitu na urovni B2 o.o myslela som si, ze to tak funguje na kazdej strednej skole kde sa uci anglictina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
"koreanistika" ....môj chudobný slovník je obohatený o nové slovo