Ahooj potrebujem pomoc mame napisat uvahu-akym clovekom by som chcela byt. A ani netusim ako mam zacat mam hned vymenovat vlastnosit a ktomu napisat preco alebo ako to mam napisat????
úvahy sú to najlepšie a najlahšie čo môže byť...treba sa do toho vložiť a začať nad sebou uvažovať akokeby len rozmýšlaš a hovoríš si to v hlave, no teraz to dáš na papier
V úvahe nemožes pisať vlasnosti iba uvažujes. Nemožeš písať svoj vlastný postoj ku veci . Proste niečo na tento zmysel .
Uvaha :studna
Kto dal nazov tejto diere studna? Ako ho to napadlo že studna. Keby bola azda užšia pomenoval by ju inak atd atd. Ak ces vyjadrit svoj názor tak nie priamo ale napríklad "nebolo by lepšie meno pre tu dieru "jonatka"
@sasi2680 sa mi zdá že nemože vyjadrovať svoj postoj k veci. (aspon nie priamo, trebars opytovacími vetami.
PS: podlamna je najednoduchsí stýl rozprávanie. Možeš použiť za každéhos týlu niečo aj z úvahy ,karikatúry ale musíš dodržať dejovosť a vopchať priamu reč tam
Nad úvahou by si nemala dlho rozmýšlať. Proste len uvažuješ nebolo by lepšie keby som bola taká,onaká. Chcela by som byť taká ale určite by si to nikto nevšimol a tak .. Proste to je to najjednoduchšie čo sa dá napísať ... Daj sa do toho a uvidíš že ťa niečo napadne a budeš to mať zmáknute sa 15 minut
skus zacat tym ze co si chcela byt ako dieta a co ta vtedy na tom zaujalo atd a potom ze co chces byt teraz ze je ti to napr. jedno ale chces zit dostojne a tak no...
si predstav že vidíš na ulici nejakého človeka (normálne to tam napíš) a všímaš si na ňom, ako sa správa. začneš riešiť prečo sa tak správa a podobne...a potom na záver napíšeš že presne takýmto človekom by si chcela byť moj osobný názor, takto sa to píše najľahšie
@marleymt moj osobný názor tam nemože byť !! v žiadnom prípade. Jedine ako by mohla vyjadriť že yb chela byt tým človekom tak otázkou "Ako by som sa asi mala ja v jeho koži?" atd ...
@normalkomar to už nieje úvaha musela by uvažovať že prečo vtedy chcela byt taká a prečo chce byt teraz taká....
všetci profesori tvrdia, že sú ťažké. to je blbosť. iba uvažuj na papier a nenechaj sa obmedzovať, toť vsjo. rečnícke otázky, prvá osobu singulár alebo plurál, podľa možností neklišoidné frázy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a potom píš čo ťa napadne, ako rozmýšľaš.. úvaha je v podstate o tom, že dáš svoje myšlienky na papier..
napríklad, prečo by si sa ty osobne chcela zmeniť, alebo nechcela, v čom by si sa chcela zmeniť.. a tak..
píš o tom čo sa ti na sebe páči/nepáči a zamysli sa nad tým prečo...
Uvaha :studna
Kto dal nazov tejto diere studna? Ako ho to napadlo že studna. Keby bola azda užšia pomenoval by ju inak atd atd. Ak ces vyjadrit svoj názor tak nie priamo ale napríklad "nebolo by lepšie meno pre tu dieru "jonatka"
@sasi2680 sa mi zdá že nemože vyjadrovať svoj postoj k veci. (aspon nie priamo, trebars opytovacími vetami.
PS: podlamna je najednoduchsí stýl rozprávanie. Možeš použiť za každéhos týlu niečo aj z úvahy ,karikatúry ale musíš dodržať dejovosť a vopchať priamu reč tam
skus zacat tym ze co si chcela byt ako dieta a co ta vtedy na tom zaujalo atd a potom ze co chces byt teraz ze je ti to napr. jedno ale chces zit dostojne a tak no...
@normalkomar to už nieje úvaha musela by uvažovať že prečo vtedy chcela byt taká a prečo chce byt teraz taká....
sorry my este uvahy nepiseme
@marleymt oukey