Ahojte. Pomôžte mi prosím s mojimi pocitmi. Mám strach že žijem pre nič. Že to nemá zmysel. Nemám priateľov i keď sa snažím každému pomocť, neohovárať a byť dobrým človekom. No každý už má tých "svojich". A ja som zvýšila. Nikto ma tu nepotrebuje. Som tu
hmmm,je mi to celkom povedomé,ale ja cítim hlboký smútok,žeby depresia? ani nie,je to vyčerpanosť zo života,takého,aký poznaš každodenne...a je to aj strach,strach o svoju budúcnosť,ktorá neexistuje....zaujímavé...ked ma niečo napadne,napíšem to, milá...
Ináč toto je celkom sranda, vraví sa, že zvieratá pociťujú strach len momentálny (keď ich povedzme niečo ide uloviť/loví)...ľudia v dnešnej dobe pociťujú strach z budúcna, neznáma...kde sa len uchýlim, kde vezmem peniaze na to a to, ako bude vyzerať môj život o desať rokov... niekde sme museli spraviť obrovskú chybu...
@spacebound Hrabe ti ? Nemysli na sprostosti komu chýbaš,komu nie.
Kto ťa potrebuje a kto nie.Nauč sa žiť život,riadne sa zabávať,sexovať,počúvať dobrú hudbu,jesť dobré jedlo a podobné veci.... Všetko ostatné príde samo Neskôr zistiš,že skutočným priateľom na tebe záleži
ono sa to zmeni.
urcite si myslis, ze to nemozem vediet, ale mne je to priam jasne!
poradit asi okrem takych obligatnych rad, ktore si uz urcite pocula a teraz este aj budes pocut, zial neviem.
Ahoj. Je to puberta...A vobec nezlahčujem tvoj problem, ak to tak vyznie, lebo to JE problem...
1. Žiješ pre nič...? ... Maš 17, ešte nemaš rodinu, žiadnu robotu kde by si niečo dokazala ... prečo si to mysliš, že žiješ pre nič? A prečo chceš žiť? Veď to ešte len musiš najst a to maš čas ...taky necely rok
Ja ta chapem že ked nemaš nejake dobre vztahy s priatelmi, tak si mysliš, že ta nemaju radi. Ale bohužial, skutočne ta ma rad naozaj len tvoj rodič, popripade frajer, i ked v tomto veku to je tiež dost tažke niečo take najst...ale je to možne...a priatelstva su malokedy nejake silne vztahy...nooo
Ale čo pišeš dalej znamena, že sa naozaj citiš zle a niečo ti chyba. Čo ta bavi hmm?
@spacebound
asi pozorovaním okolia,analýzou,aj ked dokázala hovno....v podstate analyzovať svoje okolie,a napodobňovať a to sú už skúsenosti budúce,niečo,čo ešte nepoznáš a práve spoznávaš,asi o tom by mal byť život,podľa mňa,nie je v tom žiadne čaro a len výdž???
A inak...
to, o tych zvieratach, je to preto, lebo žiju v "pritomnosti". niekde som čitala že deti žiju v pritomnosti a tak neriešia čo bude, nemaju strach z buducna a preto si vedia život uživat.
a dalšia vec je, že darmo ti niekto bude hovorit, že kašli na ten problem, je to blbost...ked ty to preživaš uplne inak a maš to riešit...
a ešte....velmo by som sa nespoliehala na "uživanie si života ako takeho" čiže sex, chlast, party...atd...pretože štastie je tiež skutočne a falošne, momentalne a take, čo ta robi skutočne stastnou naplna (to jst. asi vtedy ked to bavi teba a robi to aj ostatnych stastnych...) nie prežitky...ale sorry, asi sa robim mudrou...ale nedalo mi to
tak proste skus nieco ine
chod na nejake nove miesta, kde mozes spoznat novych ludi, najst si novych kamaratov... nejake kruzky, alebo ked ta bavi ten sport...
alebo proste, musis mat nejaky ciel, nieco, co chces dosiahnut, po com velmi tuzis, co by si chcela robit.... tak chod za tym.... alebo rob co ta bavi a v com si dobra a ak v tom dobra nie si a aj tak ta to bavi, tak sa zlepsuj
proste nejaku motivaciu to chce
@spacebound Ver mi ze presne tak isto som aj ja natom .... a povazujem svoj zivot za nudny zivot bez vyznamu to co robim chodim len do prace a domov tiez zijem asi len pre rodinu ani priatelku nemam nic ...
Daj si cieľ a za tým choď...
Kamarátov si nájdeš aj na záujmovom krúžku.
Skús sa napr. porozprávať s nejakým rehoľníkom, rehoľníčkou, kňazom... niekto ťa možno inšpiruje...
skús si niekde výjsť, prípadne nejakú kamarátku (kamaráta) musíš mať.. Alebo na internete, sa tiež dá niekto nájsť, časom môžte ísť von, po bližšom spoznaní. Maj sa pekne, prajem veľa šťastia.
@spacebound Ahoj, mávam niekedy podobné pocity, nie si sama, to sa neboj, ale vždy ťa niečo v živote poteší, striedajú sa obdobia znechutenia a obdobia, keď chceme žiť na plno, tak nechaj plynúť čas a uvidíš, že postupne si nájdeš to svoje. A o tom užívaní...niekto si užíva ako mladý, niekto naopak ako starší, nič si nezmeškala, každé obdobie má svoje čaro
@spacebound ži svoj život, rob čo ťa baví a teš sa s drobností. nemusíš mať more kamarátov, stačia ti 2-3 dobrí priatelia s ktorými zdieľaš záujmy, názory a záľuby a tráviš s nimi voľný čas.
@spacebound Neboj, toto prežíva 99% ludí na Zemi, len oni sa to snažia v sebe udusiť, ty si si to priznala a povedala narovinu, že žiješ pre nič, rovnaký život jak 7 miliárd dalsích ludí, vydáš sa a jak vacsina dnešných manželstiev sa rozpadne, si len taká "kopia" 7 miliárdov... S tým sa skoro nič nedá spraviť ...
@spacebound tiež som žil s tým pocitom až som nakoniec pochopil že, čas a roky ti nemôžu nikam odísť, robíš len to na čo máš a čomu dovolíš aby sa dialo a ak chceš nemusíš byť sama (aj keď ja sa cítim sám, to že trávim čas s ľudmi ktorých dokážem len chabo nazvať kamarátmi mi pocit samoty nezoberie) ... čo robíš škola? alebo ako? ... ja som zmenil partiu kedywsi dávno ...no partia je silné slovo ... a to takýmto spôsobom, ozval osm sa starému kamarátovi a ten už mal teraz nových :-S takže takto to bolo lahšie ... iní ľudia ti trochu zmenia pohlad na život, trochu ti pomôžu ...a hlavne si nájdi činnosť ktorej sa budeš venovať a bude ťa napĺňať alebo aspon trochu baviť
@spacebound tvoje rozprávanie mi pripomína román Veronika sa rozhodla zomrieť od Coelha. Neviem ti poradiť, aj ja mám pocit, že veľa rokov môjho života mi utieklo a ani nemám na čo spomínať alebo na čo sa tešiť v budúcnosti.
Pred nedávnom som si povedala, že človek potrebuje výzvy a preto som sa stala vegetariánkou. Robím to pre svoje zdravie a veľa som sa vďaka tomu naučila. Každý večer zaspávam s pocitom, že som pre seba urobila niečo dobré. Skús si aj ty dať nejaký cieľ.
@soltyky denne vidím deti s ktorými riadne hádže puberta ale ja by som sa medzi ne nezaradila. Viem to lebo to vidím všade okolo nie len v mojej rodine ale všade.
V prvom rade nebyt leniva a nieco s tym robit. Pises ze sa ti nechce chodit s ludmi von ale ked si cely den doma to ti vadi. Necakaj ze sa to zo dna na den zmeni len tak, ak sa budes len stazovat ake je vsetko zle a zakladat fora a cakat ze ludia ti podaju nejaky zazracny kluc na vyriesenie tvojho problemu. Mozu ti dat rady no zmenit nieco musis ty nikto nebude kracat za teba. Prevezmi svoj zivot do vlatnych ruk a uvedom si ze len ty si zodpovedna za to ako sa mas teraz.
@soltyky zaujimat sa o zivot trosku hlbsie ako ostatny nie je puberta
@Spacebound a ty dievca musis sa len najst... hladas v zivote nieco viac nez co ti mozu ludia okolo dat.. preto ostavas radsej sama, ci sa mylim ? Ak nie, hladaj to v sebe... Mne dost pomohla Gaia a v tom som nasla svoj vnutorny pokoj a lasku :happy:
No neviem..človek často robí chybu, že si nahovára, že niekoho nevyhnutne potrebuje k životu... je fajn mať nejakých známych, ale určite by som nechcel nejaký vážny vzťah s niekym len preto, aby som mal pokoj od týchto myšlienok.. Vzťah ti nepomôže iba prinesie nové problémy.. Neunáhli sa zbytočne..
A to s akými ľudmi sa stýkaš ťa tiež formuje istým spôsobom.. Hľadaj tých správnych ľudí.
Tiež túžim po kamarátoch, nájsť lásku a aj zmysel svojho života, no verím v Božie načasovanie. Preto sa modlím, aby mi posielal na cestu životom tých správnych ľudí, lebo keĎ ich hľadám sám, často sa sklamem. Skús to aj ty. Ver mu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Kto ťa potrebuje a kto nie.Nauč sa žiť život,riadne sa zabávať,sexovať,počúvať dobrú hudbu,jesť dobré jedlo a podobné veci.... Všetko ostatné príde samo Neskôr zistiš,že skutočným priateľom na tebe záleži
Práveže toto čo si spomenul je kurevská výhoda, vieme predvídať.....
urcite si myslis, ze to nemozem vediet, ale mne je to priam jasne!
poradit asi okrem takych obligatnych rad, ktore si uz urcite pocula a teraz este aj budes pocut, zial neviem.
1. Žiješ pre nič...? ... Maš 17, ešte nemaš rodinu, žiadnu robotu kde by si niečo dokazala ... prečo si to mysliš, že žiješ pre nič? A prečo chceš žiť? Veď to ešte len musiš najst a to maš čas ...taky necely rok
Ja ta chapem že ked nemaš nejake dobre vztahy s priatelmi, tak si mysliš, že ta nemaju radi. Ale bohužial, skutočne ta ma rad naozaj len tvoj rodič, popripade frajer, i ked v tomto veku to je tiež dost tažke niečo take najst...ale je to možne...a priatelstva su malokedy nejake silne vztahy...nooo
Ale čo pišeš dalej znamena, že sa naozaj citiš zle a niečo ti chyba. Čo ta bavi hmm?
asi pozorovaním okolia,analýzou,aj ked dokázala hovno....v podstate analyzovať svoje okolie,a napodobňovať a to sú už skúsenosti budúce,niečo,čo ešte nepoznáš a práve spoznávaš,asi o tom by mal byť život,podľa mňa,nie je v tom žiadne čaro a len výdž???
to, o tych zvieratach, je to preto, lebo žiju v "pritomnosti". niekde som čitala že deti žiju v pritomnosti a tak neriešia čo bude, nemaju strach z buducna a preto si vedia život uživat.
a dalšia vec je, že darmo ti niekto bude hovorit, že kašli na ten problem, je to blbost...ked ty to preživaš uplne inak a maš to riešit...
a ešte....velmo by som sa nespoliehala na "uživanie si života ako takeho" čiže sex, chlast, party...atd...pretože štastie je tiež skutočne a falošne, momentalne a take, čo ta robi skutočne stastnou naplna (to jst. asi vtedy ked to bavi teba a robi to aj ostatnych stastnych...) nie prežitky...ale sorry, asi sa robim mudrou...ale nedalo mi to
chod na nejake nove miesta, kde mozes spoznat novych ludi, najst si novych kamaratov... nejake kruzky, alebo ked ta bavi ten sport...
alebo proste, musis mat nejaky ciel, nieco, co chces dosiahnut, po com velmi tuzis, co by si chcela robit.... tak chod za tym.... alebo rob co ta bavi a v com si dobra a ak v tom dobra nie si a aj tak ta to bavi, tak sa zlepsuj
proste nejaku motivaciu to chce
inak: " Ke%d budem staršia vezmem si nejakého muža s ktorým sa neskor budeme trápiť pre ďalšie stroskotané manželstvo." to jak vies omg?
a mozno potrebuje k spokojnosti nieco celkom ine nez ty
prave naopak - zrejme sa dokazes rychlo "oklepat", ked sa ti stane nieco negativne a to je urcite plus
Kamarátov si nájdeš aj na záujmovom krúžku.
Skús sa napr. porozprávať s nejakým rehoľníkom, rehoľníčkou, kňazom... niekto ťa možno inšpiruje...
skús si niekde výjsť, prípadne nejakú kamarátku (kamaráta) musíš mať.. Alebo na internete, sa tiež dá niekto nájsť, časom môžte ísť von, po bližšom spoznaní. Maj sa pekne, prajem veľa šťastia.
Pred nedávnom som si povedala, že človek potrebuje výzvy a preto som sa stala vegetariánkou. Robím to pre svoje zdravie a veľa som sa vďaka tomu naučila. Každý večer zaspávam s pocitom, že som pre seba urobila niečo dobré. Skús si aj ty dať nejaký cieľ.
ále nieje to 100% aspoň nie u mňa
@Spacebound a ty dievca musis sa len najst... hladas v zivote nieco viac nez co ti mozu ludia okolo dat.. preto ostavas radsej sama, ci sa mylim ? Ak nie, hladaj to v sebe... Mne dost pomohla Gaia a v tom som nasla svoj vnutorny pokoj a lasku :happy:
vela stastia
A to s akými ľudmi sa stýkaš ťa tiež formuje istým spôsobom.. Hľadaj tých správnych ľudí.
Tiež túžim po kamarátoch, nájsť lásku a aj zmysel svojho života, no verím v Božie načasovanie. Preto sa modlím, aby mi posielal na cestu životom tých správnych ľudí, lebo keĎ ich hľadám sám, často sa sklamem. Skús to aj ty. Ver mu