Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu. Idem na strednú a neviem si vybrať medzi školami: pedagogická, vizážistka, obchodná. Prosím odporučte mi niečo. Dajte mi nejaký tip. Ďakujem
To sú tri odliśné povolania.Záleží na tom,čo ťa baví najviac.Keď chceš byť pedagogička,musím mať výborný vztah k detom,silné nervy.Musíš byt empatická.Potom eśte záleźí,ci chces byt pedagogicka v skolke alebo na zakladke a vyssich skolach.Musíš počítať s tým,že aj keď je to neocenitelne povolanie,nebude s teba milionárka.Mala by si byť milá,trpezlivá,mať dobrú výrećnosŤ a tak.Samozrejme ak nejaké vlastnosti nemáš,nevadí.Ak budeš chcieť byť naozaj pedagogička,svojou snahou dosiahneš veľa.Ešte by som spomenula,že by si mala mať nejaké umelecké alebo śportove nadanie.
K vizaziste neviem co povedat a k obchodu tiez velmi nie.Vizazistov je vela.Budes musiet makat,aby si bola trochu uspesna.Vlastne to je u vsetkeho.Ak chces viniknut,bude ta to nieco stat.Nestaci mat talent.Talen je len 50% uspechu.Skus si predstavit seba o 10 rokov.Aka predstava sa ti najviac páci?Potom si predstav seba este o dalsich 40 rokov.Je to uz na tebe.Ale ak clovek nieco velmi chce,dokaze to. Snad som ti torchu pomohla.Neber to ako samozrejmost.Je to iba moj nazor.
gympel je trapošovina ..nechápem ako niekto mohol ist na gympel , no čo má z toho?! nič ,keď ho skončí musí ísť na výšku, no ako v pohode ,ale ked ju nezvládne tak je nahrany
@Xmatusx ale ak niekto vie,že chce ísť na výšku tak jasné,že je mu lepšie gemnázium nie?
a k téme.ja by som si nevybrala ani jedno z toho,keďže deti traste sa..pozor nech vám špirálov nevypichcem oči...a hotelová? no u nás sú tam pekní chlapci žatujem neviem čo by som tam robila
a súhlasím s @Izzzy sú to tri odlišné veci.máš v tom taký guláš ako ja vo svojej budúcnosti ale ja chcem gympel
To či chceš alebo nechceš ísť na výšku nemá s výberom školy skoro nič spoločné. Aj ja som pred strednou plánovala ísť na výšku, som vo štvrtom ročníku a váham či áno alebo nie.
A nie som na gymnáziu. Na vysokú predsa neberú len z gymnázia.
Čo sa týka vizážistiek a podobných kozmetických záležitostí, kdesi som čítala, že podľa nového zákona, tam budeš potrebovať aj po skončení školy každých 5 rokov nejaké nové školenia, kurzy atď. ale ak ťa to baví, tak s tým by problém nemal byť. No ale vraj je to aj zo začiatku hodne nákladné, pretože pracujú len so značkovými prípravkami.
Ohľadom pedagogiky- môj štúdijný odbor sa vyučuje na pedagogickej škole a nemôžem povedať, že vzťah k deťom a empatia sú nutné. Väčšina týchto študentiek fajčí, pije, nadáva atď. ako každá iná a nemajú na intráku čo robiť, len sa navzájom ohovárať. Deti sú im milé, kým nezistia, že sú v podstate nezvládnuteľné a praktikantky berú ako srandu. Ale výnimky existujú, ako u detí tak u mladých pedagogičiek.
Ale čo sa týka štúdia, dá sa zvládnuť, len potrebuješ hudobné vlohy, keďže hrávajú na gitarách, klavíry i flaute. Taktiež musíš byť tvorivá (alebo si na to niekoho zohnať) pretože často dostávajú za úlohy celú tému:napr. Mikuláš- poznám babu, čo na praxi robila Deda Mráza a všetko si musela prichystať sama a dostala dvojku, lebo nemala ,,dosť bielu bradu,,-ale to je aj o učiteľoch.
Na obchodnej som mala sestru. Učí sa tam strojopis, účtovníctvo, matematika, samozrejme slovenčina, hospodárska geografia, informa, taktiež dva jazyky, podniková ekonomika, hospodárske výpočty a štatistika, tovaroznalectvo atď.
Nechcem ťa desiť, ale najprv si premysli, v ktorej z tých úloh si vieš predstaviť samú seba.
No ved vystudovat moze pedagogicku aj fetak,hulic aj pijak ak chces.Nemusi mat empatiu ani vztah k detom,ale to je potom co za pedagoga.Pedagogom moze byt takmer hocikto,ale nestoji za nic.My mame ucitelku co pije aj fajci. (co to ma byt za priklad??) a takmer nic s nami nerobi.Nikto si ju u nas nevazi lebo vyzera to tak akokeby ucitelkou je len pre peniaze.Hlavne by mal mat vztah k detom.Ked nie,nehc miesto prenecha niekomu inemu,ktoremu na tom naozaj zalezi.Mame jednu naozaj zlatu ucitlku.Respekt si dokaze vytvorit aj bez kriku.Je velmi vzdelana a miluje deti.Do hodiny neda len prazdne reci,mozno aj pocune,ale da dusu.A z takej hodiny si ziacu nieco odnesu.
@bibla šroba ma veľmi milo prekvapila, myslela som si že bude polovica študentov budú kocky, škaredé, nekomunikatívne, no proste kocky...nie je to tak, a ako napísala narazuvzdornaa pekne si aspon pospíš...hlavne na niektorých nezáživných hodinách
@lamouette@Narazuvzdrnaa takže šrobárová nie je až tak biflošská keď spíte ale ne no...mne to len dlhšie trvá kým sa niečo naučím.mňa to musí baviŤ aby som sa to naučila..tak uvidíme no...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
K vizaziste neviem co povedat a k obchodu tiez velmi nie.Vizazistov je vela.Budes musiet makat,aby si bola trochu uspesna.Vlastne to je u vsetkeho.Ak chces viniknut,bude ta to nieco stat.Nestaci mat talent.Talen je len 50% uspechu.Skus si predstavit seba o 10 rokov.Aka predstava sa ti najviac páci?Potom si predstav seba este o dalsich 40 rokov.Je to uz na tebe.Ale ak clovek nieco velmi chce,dokaze to. Snad som ti torchu pomohla.Neber to ako samozrejmost.Je to iba moj nazor.
a k téme.ja by som si nevybrala ani jedno z toho,keďže deti traste sa..pozor nech vám špirálov nevypichcem oči...a hotelová? no u nás sú tam pekní chlapci žatujem neviem čo by som tam robila
a súhlasím s @Izzzy sú to tri odlišné veci.máš v tom taký guláš ako ja vo svojej budúcnosti ale ja chcem gympel
A nie som na gymnáziu. Na vysokú predsa neberú len z gymnázia.
Čo sa týka vizážistiek a podobných kozmetických záležitostí, kdesi som čítala, že podľa nového zákona, tam budeš potrebovať aj po skončení školy každých 5 rokov nejaké nové školenia, kurzy atď. ale ak ťa to baví, tak s tým by problém nemal byť. No ale vraj je to aj zo začiatku hodne nákladné, pretože pracujú len so značkovými prípravkami.
Ohľadom pedagogiky- môj štúdijný odbor sa vyučuje na pedagogickej škole a nemôžem povedať, že vzťah k deťom a empatia sú nutné. Väčšina týchto študentiek fajčí, pije, nadáva atď. ako každá iná a nemajú na intráku čo robiť, len sa navzájom ohovárať. Deti sú im milé, kým nezistia, že sú v podstate nezvládnuteľné a praktikantky berú ako srandu. Ale výnimky existujú, ako u detí tak u mladých pedagogičiek.
Ale čo sa týka štúdia, dá sa zvládnuť, len potrebuješ hudobné vlohy, keďže hrávajú na gitarách, klavíry i flaute. Taktiež musíš byť tvorivá (alebo si na to niekoho zohnať) pretože často dostávajú za úlohy celú tému:napr. Mikuláš- poznám babu, čo na praxi robila Deda Mráza a všetko si musela prichystať sama a dostala dvojku, lebo nemala ,,dosť bielu bradu,,-ale to je aj o učiteľoch.
Na obchodnej som mala sestru. Učí sa tam strojopis, účtovníctvo, matematika, samozrejme slovenčina, hospodárska geografia, informa, taktiež dva jazyky, podniková ekonomika, hospodárske výpočty a štatistika, tovaroznalectvo atď.
Nechcem ťa desiť, ale najprv si premysli, v ktorej z tých úloh si vieš predstaviť samú seba.
@Narazuvzdornaa počkaj teraz neviem ja o čom ty hovoríš
ale ak sa nevies fakt vobec rozhodnut, tak porozmyslaj o gympli
Vizážistka? ta tm je ťažký predmet-dermatológia,ale ako povolanie je to super,ke´d vieš komunikovať s ľuďmi je to fajn.
A obchodná akadémia?tak tam by som ja nešla,ale musíš sa rozhodnúť čo ťa najviac baví...
To je dobra škola