neneznášam pociťujem istú náklonnosť k mnohým miestam na Slovensku, mám rada slovenský folklór, kroje, hudbu, niektoré zvyky, veľmi ľúbim náš jazyk a milujem tú rôznorodosť a množstvo dialektov
na predĺžený víkend by som si vedela predstaviť vycestovať do hociktorého kúta Slovenska, hlavne čo sa našich národných parkov týka a máme aj pekné mestá a mestečká. ale nie je to miesto na život pre mňa.. asi najmä kvôli životnej úrovni a mentalite ľudí, ale aj politická situácia ma veľmi odrádza.. ale tieto tri aspekty sú veľmi úzko previazané..
myslím, že tu nemáme veľa možností :/ 80% odborov neuplatniteľných :/ platy nízke. A že to, ako sa hovorí, že si tu ľudia závidia aj problémy je proste pravda :/ myslím, že sme smutný národ, ľudia sa podozrievajú skôr, než sa vôbec spoznajú a nevieme držať spolu, urobiť revolúciu, necháme po sebe mlátiť, volíme šaškov, lebo ani nie je koho a nemáme žiadnu dôveru k vláde. Myslím, že zdravotníctvo a školstvo máme na zastaralé a že tam nie je funkčný systém. Jedno, čo máme naozaj pekné je príroda, niektoré mestá, hrady, jazyk. Krajina je to skvelá, no my, ako národ, si tu trochu vytvárame peklo
takisto, príroda a kultúra super, ale mentalita ľudí, závisť, odsudzovanie nových nápadov a každého kto je iný a výsledky takmer každých volieb vyháňajú mnohých za hranice
mám k nemu neutrálny vzťah - máme krásnu prírodu a skvelé jedlo, nájde sa aj veľa milých ľudí, ale na druhej strane mám pocit, že slováci su málo priebojní a dosť zakomplexovaní. nezdá sa mi však, že by to bolo na Slovensku s mentálnosťou ľudí až tak zlé, v každej krajine sa nájdu idioti
a mam ho rad.. aj ludi mam rad.. i ked niekedy sa zastavi mozog, niekedy clovek z nich zosedivie, niekedy proste len s otvorenymi ustami pozera a nechce sa mu verit..
ale nastastie.. podobne veci sa daju zazit aj v pozitivnom svetle..
slovensko ako nejaky ohranicen priestor je fajn, pekna priroda, okolie
ale najst tak pologramotnu kohortu egocentrickych, zavistlivych, uzkoprsych a nerozhladenych ludi, ktori sa uplnou nahodou dostali k vlastnemu statu, by si hladal marne
Slovensko je krajina, ktorá má úžasnú prírodu, hrady, zámky, kaštiele, super polohu v strednej Európe... Slovensko je však krajina s nevyužitým potenciálom.
Slováci trpia poddanskou náturou, ktorá pochádza z 1000 ročnej nadvlády Maďarov. Prejavuje sa to niekoľkými znakmi. Napr. nie sme vôbec súdržní, nemáme hrdosť, nevieme využiť eurofondy pre verejné blaho, verejné miesta a krajina ako celok je nám ukradnutá. Nevieme veci dotiahnuť do konca a vyšperkovať ich, napr. podnikanie. Bojíme sa podnikať, bojíme sa biť !
To, málo, čo sa spravilo bolo buď pred voľbami alebo na základe nejakého silnej protihodnoty pre toho ktorého politika, starostu, správcu niečoho...aby on získal výhodu, nie aby krajina prekvitala. Ak by väčšine z nás záležalo viac na napredovaní krajiny ako na osobnom profite na úkor celej krajiny, tak nevidíme "kúsky" opravenej krajiny, ale prekvitala by celá. Politici vychádzajú z národa a
je nezmyslom viniť len ich, keď sám vidím ako ľudia odhadzujú odpadky kade tade, ohorky z cigariet detto, zrekonštruované veci sú po roku zdevastované, posprejované budovy...každý z nás vie spraviť veľa a motivovať iných.
Naposledy, keď som bol vo Viedni, našiel som tam odhodené len 2 krabičky od cigariet a áno, boli zo Slovenska.
mam rad slovensko ale namam rad slovakov, lebo su to degenerovani malomestania, zavidia kazdu picovinu, verzia hoaxom, su nevzdelani a nemaju kriticke myslenie. cest vynimkam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
na predĺžený víkend by som si vedela predstaviť vycestovať do hociktorého kúta Slovenska, hlavne čo sa našich národných parkov týka a máme aj pekné mestá a mestečká. ale nie je to miesto na život pre mňa.. asi najmä kvôli životnej úrovni a mentalite ľudí, ale aj politická situácia ma veľmi odrádza.. ale tieto tri aspekty sú veľmi úzko previazané..
Neznasam akurat tak vacsinovu slovensku naturu (a hlupost) a aktualne vsetkych politikov, uboziakov, ktori ponizili celu spolocnost na absolutne dno.
a mam ho rad.. aj ludi mam rad.. i ked niekedy sa zastavi mozog, niekedy clovek z nich zosedivie, niekedy proste len s otvorenymi ustami pozera a nechce sa mu verit..
ale nastastie.. podobne veci sa daju zazit aj v pozitivnom svetle..
ale najst tak pologramotnu kohortu egocentrickych, zavistlivych, uzkoprsych a nerozhladenych ludi, ktori sa uplnou nahodou dostali k vlastnemu statu, by si hladal marne
Slováci trpia poddanskou náturou, ktorá pochádza z 1000 ročnej nadvlády Maďarov. Prejavuje sa to niekoľkými znakmi. Napr. nie sme vôbec súdržní, nemáme hrdosť, nevieme využiť eurofondy pre verejné blaho, verejné miesta a krajina ako celok je nám ukradnutá. Nevieme veci dotiahnuť do konca a vyšperkovať ich, napr. podnikanie. Bojíme sa podnikať, bojíme sa biť !
To, málo, čo sa spravilo bolo buď pred voľbami alebo na základe nejakého silnej protihodnoty pre toho ktorého politika, starostu, správcu niečoho...aby on získal výhodu, nie aby krajina prekvitala. Ak by väčšine z nás záležalo viac na napredovaní krajiny ako na osobnom profite na úkor celej krajiny, tak nevidíme "kúsky" opravenej krajiny, ale prekvitala by celá. Politici vychádzajú z národa a
je nezmyslom viniť len ich, keď sám vidím ako ľudia odhadzujú odpadky kade tade, ohorky z cigariet detto, zrekonštruované veci sú po roku zdevastované, posprejované budovy...každý z nás vie spraviť veľa a motivovať iných.
Naposledy, keď som bol vo Viedni, našiel som tam odhodené len 2 krabičky od cigariet a áno, boli zo Slovenska.