Aký máte názor na chov rôznych exotických zvierat, prípadne nezvyčajných (povedzme že pes, mačka, andulky, ryby sú zvyčajné), taký ježko už nie.. alebo v Amerike je teraz obľúbené chovať mývala... trpí podľa vás také zviera aj keď má prakticky všetko?
Ježkov ľudia chovajú hlavne pre peniaze. Jeden ide okolo 60€. Ja chovám hadov, rôznych gekónov, škorpiónov, momentálne aj švábov. Ale mňa to baví a skôr do toho peniaze len dávam. Ale mám dva druhy hadov, ktoré sú momentálne na Slovensku nezohnateľné.
A ono je to aj o tom, že či danému zvieraťu dokážeš dopriať všetko, čo potrebuje. Ja mám všetky zvieratá v teráriách, nič im tam nechýba, sú spočko. Ono je rozdiel chovať ježka, ktorý má cca rovnaké požiadavky ako napr. potkan a rozdiel je chovať varana, ktorý potrebuje svetlo, teplo, UV žiarenie, potrebné minerály a vitamíny, veľa priestoru a zožerie toho pomaly viac ako človek. Viem o čom píšem, jedného mám.
Hmmm nepovedala by som že trpi, keď si to vezmeš aj zvieratka čo spomínaš boli najprv divoké a ľudia ich domestifikovali. Ale zas na druhej strane myvala alebo feneka by som chovať nechcela.
Ja by som osobne zakázal aj sokoliarstvo. Takí vtáci majú totiž voľne lietať niekde vo výšinách a nie aby sa s nimi fotili ľudia za poplatok 10 eur niekde v teple na nejakej akcii.
Ja zbožňujem zvieratká a chcela by som chovať savannah mačku, čo je divoká mačka pôvodne. Ale napriek môjmu chtíču si myslím, že tieto zvieratá patria do džunglí, lesov a podobne. A najviac mi je ľúto vtákov, čo žijú v klietkach a nemôžu si tam lietať, nič...
Ešte ten ježko sa dá... ja osobne si myslím, že pokiaľ sa tomu zvieraťu nič také nestalo, čo by mu bránilo žiť vo svojom prirodzenom prostredí a nemusí byť odkázané na človeka, tak určite by som to nepodporovala.Respektíve, že si niekto spraví chovnú stanicu na skunky alebo nejaké iné stvorenie. Ktoré sa neradí ako domáce zviera. Síce sú prípady kedy, je to zvieratko odkazane na ľudí a ak sa príkladne starajú a sú zodpovední tak majú moje sympatie a obdivujem ich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a keby som fakt mohla tak by som chovala nejakeho jaguara, pumu a kosatku