JA proti nic nemam ,ale vie ma maximalne vytocit ked sedime pri jednom stole s neakymy madaro slovakmi a ty madari sa zacnu medzi sebou rozpravat spo madarsky ..
raz jeden spoluziak povedal ze je polovicny madar..potom sme si sneho robili tyzden taku prču ze zabudol nielen to ze je madar ale aj to ako sa vola a potom este hovoril ze babka bola nanho nasrata ze nechce hovorit po madarsky..
@puco90 to náhodou ... som tieto jazyky moc ešte nepočulk .. ale videl som film Nech vstúpi ten pravý alebo nejak tam sa volal a to bol švédsky alebo fínsky filma tam mi to mco nevadilo A zas nemôžeš porovnávať tie prízvuky .. to je zvukovo rozdiel asi ako anglická angličtina a americká
@puco90 Tak isto má nejaké problémy aj so susedmi ale dáky jazykový zákon alebo zákon o dvojitom občianstve neviem či chceli zaviesť aj niekde inde ako u nás a či je to potrebné..
@ivike jééj,vieš? ...Hmm,cez net by to asi nebolo ono..škoda...Práve som si už aj vyhliadla nejaký kurz,tak dúfam,že ešte majú miesto a nie je neskoro na zápis....
ani ja nič proti Maďarom, ale mohli by sa vrátiť tam odkiaľ prišli, resp. keď už sa rozhodli tu byť, tak byť ticho a nemiešať sa do ničoho... by ma veľmi zaujímalo že prečo tu nemáme nejaké čínske či japonské strany a takisto by ma veľmi zaujímalo či niekde v USA je nejaká slovenská strana kvôli tomu, že je tam dosť Slovákov, ktorí sa chcú vzdelávať po slovensky a pod. veď je to choré predsa...
@26 / @loveistheanswer - a koľko že je tu na SK napr. takých japoncov? A mimochodom - v USA existujú slovenské vydavateľstvá, slov. noviny, slov. spolky, slov. spravodajská a informačná agentúra, slovenské školy...
radšej budem mlčať ,to je istejšie ...nech sa radšej starajú do seba a do svojich vecí "doma " a nech nás nechajú na pokoji ,akoby im nestačilo ,že sme boli stáročia pod ich vplyvom a útlakom ....ešte aj teraz majú potrebu sa "vyťahovať "
@31 / @loveistheanswer - asi ti uniká, že americký politický systém je troška iný ako slovenský - v USA je systém dvoch polit. strán a tak ako u nás zastupujú národnostné strany záujmy svojich menšín, tam zastupujú záujmy menšín spolky...
..tak tomu sa totižto u nás hovorí Maďarský problém...a s tým nespravíte nič,ešte aj si mysleli že budú aj vedúcou stranou a že náš premiér bude maďar..katastrofa
Maďari majú problémy? Len? Každá menšina má s niečím problém(a čo tak naši priatelia Rómovia,hm? ) lenže najviac sa toho ujali maďari tým,že do vlády dostali svoje strany... Toť vše.
@salora tak raz sme sa snimi aj pobili takze tak..ked som este hraval futbal..hrali sme zapas v jednej dedine okres KOmarno a jeden "mongol" po zapase zacal vykrikovt ze vyjebany slovaci tak sme im povedali svoje a strhla sa tam mensie bitka ...musis uznat ze nieje normalne aby neaky chuji ktory ziju na Slovensku zacali vykrikovat rozne protislovenske hesla...takze ich mentalitu hodnotim podla toho..ale ked netvrdim ze vsetci su rovnaky
@42 / @exonr - to je presne ono... na jednej strane píšeš, že mentalitu národa hodnotíš, podľa toho a hneď za tým napíšeš, že nie sú všetci rovnakí... neprotirečíš si trochu? Hodnotíš mentalitu národa podľa pár trubiek, navyše maďarov, ktorí žijú na Slovensku, ale mám pocit, že v príspevku si nepísal o tých na Slovensku... v každom prípade - keby si ty začal vykríkať na nich "mongoli, vyj....í maďari, ch..ji..." a pod. tiež by sa ti nepáčilo, keby označili slov. národ za opice patriace na stromy... Poznám osobne pomerne dosť maďarov, dokonca mám rodinu v Maďarsku, neraz som bol v Maďarsku pracovne a nikdy som nemal žiaden problém... Blbci a estrémisti sa nájdu všde, to však neznamená, že je taký celý národ...
@lucina223 - diskusia je o jazykovom zákone - a s tým má problémy, bohužiaľ, IBA maďarská menšina.... videla som v televízii diskusiu, kde tento jazykový zákon rozoberali popredný slovenskí jazykovedci a politológovia a kde boli prítomní aj zástupcovia jednotlivých národnostných menšín - a iba predstaviteľ maďarskej menšiny sa na plné hrdlo rozkrikoval, že ten zákon je zlý, neústavný a nemal by sa presadiť.... pritom v Európe nie sú takéto zákony žiadnou novinkou, Francúzi majú vo svojej ústave zapísané, že každý obyvateľ Francúzskej republiky je Francúz a jeho jediným úradným jazykom je preto francúzština - a to tam majú obrovskú komunitu moslimov, hlavne Turkov, myslím
a bohužiaľ, je to tak, Slovensko má takéto žabomyšie vojny iba s Maďarskom (spomedzi svojich najbližších susedov) a Maďarsko má problémy takmer s každým
ale nemám nič proti Maďarom dokonca ich niekoľko poznám aj osobne - a je zaujímavé, že nikto z nich nemá s jazykovým zákonom problém - čiže podľa mňa trochu zbytočne nafúknutá bublina a spolitizovaný problém
ja mám maďarských príbuzných a čo ? teraz za to že nejaká politika sa tu serie budete neznášať Maďarov ? podla mňa je to blbosť a nestojím pri MoST-HíD.. ale ani na strane tých čo kvôli tejto politickej strane odsudzujú Maďarov a "polomaďarov"
@salora tak neni su vsetci rovnkay ale podla mna takych 80% madarov su kkti..ktory sa vyvisuju nad slovakou a pritom su takmer vo vsetkom horsi ako my..
@52 / @exonr - no keď len PODĽA TEBA, tak je to v poriadku len by som ešte ád vedel, koľko tých skutočných maďarov poznáš a v čom "takmer vo všetkom" sú horší...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Len kto číta denníky, tak vie, že MOST-HÍD chce zasa rýpať do jazykového zákona.
To ma štve.
Ale musím súhlasiť s @thgirl a navyše tá ich reč je strašná ... ale ako proti luďom proti nim nemám všeobecne nič
Podobne by som sa rád opýtal prečo s nimi má problém skoro stále len Slovensko a zvyšok okolitých štátov ani moc nie, či..?
presnejšie s nami, Rumunmi a Srbmi.
Nezachytil som nejaký protest inej menšiny na ten neškodný zákon.
presnejšie s nami, Rumunmi a Srbmi.
Nezachytil som nejaký protest inej menšiny na ten neškodný zákon.
si plný nenávisti voči iným rasám a národom. jasné, Slovensko Slovákom, zabudla som. robí ti to dobre?
nič nevyriešiš, keď budeš sedieť na riti a zakladať diskusie.
Je to podobná kultúra, žijeme vedľa seba už vyše 1000 rokov.
To spolunažívanie nikdy nebolo nejaké dobré, ale mohlo by sa to zmeniť k lepšiemu.
A neviem čo ti SMK až tak nedá spať, hlavne keď už ani nie je v parlamente.. A Most je maďarsko-slovenská strana..
a bohužiaľ, je to tak, Slovensko má takéto žabomyšie vojny iba s Maďarskom (spomedzi svojich najbližších susedov) a Maďarsko má problémy takmer s každým
ale nemám nič proti Maďarom dokonca ich niekoľko poznám aj osobne - a je zaujímavé, že nikto z nich nemá s jazykovým zákonom problém - čiže podľa mňa trochu zbytočne nafúknutá bublina a spolitizovaný problém
no a ze su niektory kkti a chcu stale len vyryvat a provokovat slovakov to je proste obycajna ludska hlupost
S tým súhlasím.
@exonr tak to bol fakt len polovicny Maďar , lebo normalny by toto nespravil