Crew: na toto sa mi lubila poznamka na jednom fore nasej fakulty
nejaky studak sa opytal ze ako si ma robit rozvrh, ze sa v tom vobec nevyzna.... a ako odpoved dostal ze sa v tom nevyznaju ani samotny profaci, cize pohoda
Ten totálny chaos je tak krásne deprimujúco výstižný
Ja napríklad v pondelok začínam a stále nemám rozvrh (a to ešte potrebujem vyriešiť prácu, lebo tam každý deň ráno niekoho potrebujú a ak nebudem môcť ani ja, ani kamarátka tak si musíme nájsť za seba nejakú náhradu...) a už ma to začína hnevať...
No potvrdzujem, napr. na mojej škole je veľká byrokracia, na rozvrh čakám ako na spasenie a už sa tam niečo objavuje, a ide ma poraziť, zase veľké prestávky medzi prednáškami a seminármi, a ja ako dochádzajúca sa môžem cez tie prestávky asi pásť...ale zase musím uznať, že VŠ je aj tak svojim spôsobom ,,ľahšia" ako napr. gympel. Tam som mala byť pripravená na každú hodinu, nevedela som, či náhodou teraz nepôjdem ja odpovedať..a bolo treba byť v škole tých 7-8 hodín..na výške je viac voľnosti..ale zase zháňať knihy tiež nie je malina, hlavne, keď je ich 5 pre celú školu..a v knižnici už nie je, lebo som náhodou dobehla o 2 minúty neskôr...uff
My knihy ani nemáme, to si v študovni musíme celé ofocovať.
Rozvrh? Ten si cez to nefunkčné AIS musíme robiť, už tam aj máme na výber predmety, ale daktoré ani nemajú určené,kedy budú. A zase ako obvykle nemám voľný deň. Nervy, celý týždeň tak premárnim a to mám tak, že ráno o pol ôsmej, nič a potom večer o pol piatej, no fasa.
A najlepšie je, že prídete do školy a dozviete sa, že profka ochorela. Potom čakáte dve hodiny alebo aj viac na ďalší predmet a tam zas profák bude meškať... a takto sa čaká a čaká a najmä na tom úžasnom študijnom.
crew to úplne vystihla ja som minulý zimný semester prvé dva týždne len prečakala v škole, čo bude a ako bude..lebo nikto nedá vedieť dopredu, že to a to nie je..hlavne, že máme vlastnú stránku nášho odboru, kde sa takéto vecí majú oznamovať..no ja som už rezignovala, čo sa týka kníh..nemá to zmysel, aj tak máločo zoženiem..a keď aj niečo je, tak jedna poondená kniha v češtine, alebo v angličtine stojí 1500 sk...
@6 ja mám jednu kúpenú (lebo 800 strán by sa mi neoplatilo prefocovať) a daktoré prefotené, alebo len niečo z nich.
a najlepšie je, keď ide veľká noc, to už decká ani poriadne do školy nejdú, tak ani daktorým profákom sa nechce. Ale už sa stalo, že profák nám napísal mail, že ak nám napr. niečo odpadne a bude sa dať, že on by teda prišiel skôr na hodinu a skôr by sme skončili.
Ale už to vidím, že tento prvý týždeň sa bude učiť tak pol na pol. Aj to ako štvrtáčka, resp. prváčka druhého stupňa mám už len 7-8 predmetov namiesto tých predoslých 13 a aj tak nám ich dali na celý týždeň, ale aj tak, že jeden predmet na celý deň. Len to je tak, že keď napr. niektorí sú len externisti, tak sa to nedá na iný deň presunúť ako na piatok či pondelok.
No, ja len tak, lebo keď počujem napr. 16ročného bratranca ako mudruje, že veď my sa na výške ani neučíme a je to flákačka mám chuť, ho prefackať.
Akurát v lepšom prípade poznámky od vyučujúceho na internete (Vrelá vďaka tým, čo tie poznámky spracujú nejakým slušným, zrozumiteľným spôsobom )
A čo sa týka chýbajúcich vyučujúcich, angličtinárka si slušne vylepila na kabinet aj na triedu oznam, prípadne ešte za nami poslala nejakého svojho kolegu z kabinetu... Inak sme sa dozvedeli len keď vyučujúci vedel dopredu že bude chýbať, alebo potom sa po chodbách celkom úspešne šírili chýri keď vyučujúci neprišiel nejakej skupine pred nami...
My napríklad ani nemáme ešte rozvrh...a zo študijného nám prišiel mail, aby sme si pozreli rozvrh druhej skupiny a ďalšei detaily máme riešiť s vyučujúcimi na katedrách...
Čiže aj viem a zároveň aj neviem aký mám rozvrh...
No a k systému...ide o to,že je to také voľnejšie oproti strednej škole...nemusíš nič vypracovávať zo dňa na deň...aj keď ..nie vždy...lebo povinnosti sú...a je dobré ich robiť priebežne..inak sa to všetko nakopí a potom je človeku aj 24 hodín málo...
A žiješ si sám...máš svoj rozpočet...a život na intráku je kapitola sama o sebe...lebo na intráku sa stále niečo deje...
Potom prídu skúšky...a človek nevie, čo skôr...ale všetko sa dá...len to chce koľkokrát veľa sebazaprenia...a sily.. ..a výdrže.. takže....ružová záhrada to naozaj nie je..
A čo sa poznámok týka...ja si ich snažím písať...na knihy sa dokážeme zložiť..vieme si pomôcť aj s textami v knihách...a aj starší kamaráti nás vedia slušne zásobiť.
Zmena plánu na našej fakulte, dostali sme nejaký "fakt schopný" systém kde si zadáme predmety a ono nám to vypľuje slušný rozvrh. Problém je že "zadať predmety" znamená že si mám vybrať aj či chcem pondelok večer alebo v stredu ráno, takže v konečnom dôsledku mám ešte sťaženú prácu z minulého roka, lebo prednášky a cvičenia nie sú rozlíšené... Gratulujem odborníkom k tomuto vynálezu To mi mohli rovno povedať kedy sa učí ktorý predmet a nechať to na mne
To, co spomina Crew je pravda, ale problemy to sposobuje len prvakom. Po prvom rocniku, uz si clovek zvykne a ten chaos zacne povazovat za zdrave studijne prostredie. Teda, tak nejak to vnimam ja po tych 2 rokoch, co som VS opustil. Ale boli momenty, ked som chytal vazne nervy Ked vypadol informacny system, do ktoreho sa nahlasovali skusky, ked sa z tyzdna na tyzden zmenila ucebna kde boli cvicenia, ale nikto ( okrem cviciaceho ) o tom nevedel a podobne styly ...
Ale chyba mi to ... velmi mi to chyba. Vysoka Skola bola stopercentne ta najkrajsia cast, mojho doterajsieho zivota ... ach teraz je to uz len praca, praca, praca, sem tam povyrazenie vylet a znova praca. Uchvatny stereotyp
no ja sa nejak nestazujem na organizaciu...zapis bol v poho kazdemu osobitne vytlacili rozvrh...aj potvrdeni som dostal dost...len teraz ma caka vyber bakalarky...len ma sere ze kniznicu mame na druhom konci mesta
@15 no ja ju mam daleko tak ale mestske chodia, ale davam prednost chodzi....hm heh Filozofia mi nehrozi...ja budem mat nejaky prudko odborny nazov o nejakej obycajnej rastline ci pod
Ja som do kniznice tiez chodieval vyhradne peso. Jediny neprijemny moment boli tie ciganske bytovky pred kruhacom, ale za tych 5 rokov som problem nemal. Asi zo mna ide respekt alebo co : D
@19 no, tam sú aj opilci, ale skôr, keď ja idem ďalej smerom na Mlynárce, tam postavili ubytovňu pre narkomanov a alkoholikov, takže na autobus.zastávke tam bežne opilci sedia a keď idem večer domov, radšej vystúpim až na tej ďalšej zastáveke pri ČSAD.
no, mne v pondelok zacina skola..nemam rozvrh, netusim ako to tam chodi a celkovo mam z toho dojem, ze tam maju uplny chaos na skole ...este stastie, ze nas tam ide viacero spoluziakov z gymka inak by som uz stresovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
nejaky studak sa opytal ze ako si ma robit rozvrh, ze sa v tom vobec nevyzna.... a ako odpoved dostal ze sa v tom nevyznaju ani samotny profaci, cize pohoda
Ja napríklad v pondelok začínam a stále nemám rozvrh (a to ešte potrebujem vyriešiť prácu, lebo tam každý deň ráno niekoho potrebujú a ak nebudem môcť ani ja, ani kamarátka tak si musíme nájsť za seba nejakú náhradu...) a už ma to začína hnevať...
ale my mame "vyhodu", my dostaneme rozvrh takmet hotovy a nikto s tym nic nenarobi
Rozvrh? Ten si cez to nefunkčné AIS musíme robiť, už tam aj máme na výber predmety, ale daktoré ani nemajú určené,kedy budú. A zase ako obvykle nemám voľný deň. Nervy, celý týždeň tak premárnim a to mám tak, že ráno o pol ôsmej, nič a potom večer o pol piatej, no fasa.
A najlepšie je, že prídete do školy a dozviete sa, že profka ochorela. Potom čakáte dve hodiny alebo aj viac na ďalší predmet a tam zas profák bude meškať... a takto sa čaká a čaká a najmä na tom úžasnom študijnom.
a najlepšie je, keď ide veľká noc, to už decká ani poriadne do školy nejdú, tak ani daktorým profákom sa nechce. Ale už sa stalo, že profák nám napísal mail, že ak nám napr. niečo odpadne a bude sa dať, že on by teda prišiel skôr na hodinu a skôr by sme skončili.
Ale už to vidím, že tento prvý týždeň sa bude učiť tak pol na pol. Aj to ako štvrtáčka, resp. prváčka druhého stupňa mám už len 7-8 predmetov namiesto tých predoslých 13 a aj tak nám ich dali na celý týždeň, ale aj tak, že jeden predmet na celý deň. Len to je tak, že keď napr. niektorí sú len externisti, tak sa to nedá na iný deň presunúť ako na piatok či pondelok.
No, ja len tak, lebo keď počujem napr. 16ročného bratranca ako mudruje, že veď my sa na výške ani neučíme a je to flákačka mám chuť, ho prefackať.
Také ani nemáme... (jedine tak na jazyky)
Akurát v lepšom prípade poznámky od vyučujúceho na internete (Vrelá vďaka tým, čo tie poznámky spracujú nejakým slušným, zrozumiteľným spôsobom )
A čo sa týka chýbajúcich vyučujúcich, angličtinárka si slušne vylepila na kabinet aj na triedu oznam, prípadne ešte za nami poslala nejakého svojho kolegu z kabinetu... Inak sme sa dozvedeli len keď vyučujúci vedel dopredu že bude chýbať, alebo potom sa po chodbách celkom úspešne šírili chýri keď vyučujúci neprišiel nejakej skupine pred nami...
My napríklad ani nemáme ešte rozvrh...a zo študijného nám prišiel mail, aby sme si pozreli rozvrh druhej skupiny a ďalšei detaily máme riešiť s vyučujúcimi na katedrách...
Čiže aj viem a zároveň aj neviem aký mám rozvrh...
No a k systému...ide o to,že je to také voľnejšie oproti strednej škole...nemusíš nič vypracovávať zo dňa na deň...aj keď ..nie vždy...lebo povinnosti sú...a je dobré ich robiť priebežne..inak sa to všetko nakopí a potom je človeku aj 24 hodín málo...
A žiješ si sám...máš svoj rozpočet...a život na intráku je kapitola sama o sebe...lebo na intráku sa stále niečo deje...
Potom prídu skúšky...a človek nevie, čo skôr...ale všetko sa dá...len to chce koľkokrát veľa sebazaprenia...a sily.. ..a výdrže.. takže....ružová záhrada to naozaj nie je..
a kde to študuješ? ja na UKF.
Ale chyba mi to ... velmi mi to chyba. Vysoka Skola bola stopercentne ta najkrajsia cast, mojho doterajsieho zivota ... ach teraz je to uz len praca, praca, praca, sem tam povyrazenie vylet a znova praca. Uchvatny stereotyp
No a tvoja SPU knižnica, tú mám po ceste na privát
Ja som do kniznice tiez chodieval vyhradne peso. Jediny neprijemny moment boli tie ciganske bytovky pred kruhacom, ale za tych 5 rokov som problem nemal. Asi zo mna ide respekt alebo co : D
ale naozaj, mám rozvrh, aj nejake knihy....ťažká pohoda....
a po tomto co som si tu precitala ake to je na vyske,tam nemam chut ani ist
bude tazke,tazsie a este tazsie