@staphylococcus nevadi, to mas aj na popraskane pery, mne to zabralo alebo skus kokosak, aj to je dobry napad, ak ho mas po ruke, to ti prakticky vycisti vsetko- ekzemy, ustnu dutinu a ani toto nie je problem
Mne sa zdá, že popraskané/suché pery sú znakom nedostatku vit C. Ja si vždy dám veľké dávky a na druhý deň je to OK. A ešte si potri pery medom a lyžičkou si ich masíruj, napr. pri telke aspoň 30 minút.
Ak su strasne suche a supu sa, tak najprv nejaky peeling a potom uz len mastit, mastit, mastit no ale ked su popraskane... Uz by som asi aj med skusila vsetko rad za radom
taká "pomáda na pery" Astrid, také malé to je, má to 3g, je mega super vždy mám aj na ďaľší deň mäkké pery, stojí to len okolo 0,79e, a zvykajú to mať v Dm pri pokladniach, alebo v Kauflande pri pokladniach
Olejček na pery od Clarins…kúpiš vo Fann, je síce drahý ale naozaj stojí za to je- je úžasný, veľmi príjemný, funkčný. S tých lacnejších jelení loj alebo klasická toaletná vazelína. Na internete kúpiš aj Carmex ktorý je vraj zázrak ale mne moc nevyhovuje.
@dreams155 vazne neviem ako ci ti mam realne aj vysvetlit, co na tom bolo hnusne, alebo si len proste potreboval nieco napisat, aj keby to mala byt akakolvek picovina...
@mefistofel nad tou prave rozmyslam, lebo aj ruky mam teraz totalne na picu, ale zistila som ze mam asi nejaky deficit zinku, lebo vsetko mam suche, ksicht hrozny, nechty hrozne, rany sa mi nehoja, chora som, cize asi hej, vazelina a predavkujem sa zinkom...
@staphylococcus kúp si biosil (ten je dobry na kozu, vlasy, nechty...obsahuje aj zinok) A ked mysliš ze aj vitamin C chyba tak urcite aj ten kupiť.
čo sa týka tej vazeliny, dá sa do nej primieša0(v horucom vodnom kupeli) rozny olej, ci kokosový, bambucke maslo a podobne(neviem aké maš a si kupovala) a važne to zlepši aj vstrebanie a nebude to také neskutočne mastné , lebo po vazelíne je vsetko úplne mastne a nedá sa to ani mydlom umyť ľahko. Ale pomáha urcite. Nevyhadzuj zbytocne peniaze za drahe veci ktore aj tak nebudu fungovať.
skus aj zvysit prijem tekutin, ja mavam suchsie iba ked zabudnem pit ale ak si chora tak ti mozu aj vitaminy chybat, mozno aj to C mne na to pomaha Afloderm ale to ti volne v lekarni nepredaju. Ja som tymto trpel celu strednu aj zakladku. Potom som si aj uvedomil ze si podvedome kusem / oblizujem pery aj tymto zlozvykom si mozes pohorcit, ale ako pisem skus zvysit prijem tekutin najma cistu vodu
najprv peeling - zmiešaj med s cukrom alebo kokosák s cukrom a poriadne si tým vydrhni pery,aby všetky odumreté bunky opadli a následne hydratuj niekotrým z vyššie spomínaných balzamov alebo odporúčam aj ricínový olej
Ak tento problém pretrváva,ani by som nečakala,že sa ho hneď zbavím, je treba to pravidelne opakovať.(+ piť veľa vody a prijímať dostatok vitamínov)A možno by pomohol ricínový v surovej organickej podobe a nie v nejakom balzame len tip.
Odkedy mi sprchac s olivovym olejom vyliecil dlhorocne ekzemy po tele a tvari na ktore nepomahali ani masticky od koznej tak si ho davam na cokolvek suche/popraskane. Aj tycinky na pery s olivakom predavaju, a zaberaju.
červený palmový olej v bio kvalite /ako Amanprana / rozpustený napriklad v kokosovom oleji ale nie vo vysokej teplote a dal by som tam par kvapiek tea tree oleja.
inak popraskane pery môžu signalizovat že niečo v tele nie je v poriadku - neda sa to jednoznačne určiť čo - možno chýba vitamin E ,tažko povedat
@dutkopavlas ty kokos este palmac budem kupovat! V potravinam sa mu vyhybam a budem si ho jebat na ksicht. Akoze dik, ale all the way NO. @dreamon ten kosmin som uz kdesi videla, skusim
Nie je palmáč ako palmáč.Je zasadny rozdiel medzi "lacným" palmovým olejom a dosť drahým "červeným palmovým olejom" asi taký ako medzi Monikou Flašíkovou a Kotlebom.
Ten druhý ak nebol rafinovaný obsahuje megadavku vitaminu A.
@dutkopavlas ale produkuju sa vsetky na tom istom mieste ci je rafinovany, nerafinovany a co obsahuje, aj keby to bol elixir nesmrtelnosti, kvoli mne nebudu trpiet desattisice ludi a zivocisnych druhov.
najde sa aj vynimka z pravidla - pisal som ze Amanprana je ina-1. Amanprana podporuje biodiverzitu
Chráni biodiverzity v Kolumbii (vtáky, obojživelníky, zvierata a rastlíny)
chráni stromy v kolumbijskom pralese
Amanprana pomáha chrániť dažďový les v Kolumbii
na nete má certifikat
Týmto sa potvrdzuje, že Amanprana, Noble-House urobil dary World Land Trust "Buy aker" fond na nákup, ochranu a spravovanie
36 hektárov (89 akrov) ohrozené tropického pralesa v Kolumbii
medzi januárom 2010 a koncom decembra 2014
prekladacom prelozeny certifikat
Práca s ProAves, boli použité tieto dary pre nákup pozemkov a ochranu kriticky ohrozených dažďových Choco v západnej Kolumbii. Tieto dažďové pralesy obsahuje jednu z najvyšších koncentrácií biodiverzity rozsahom obmedzené na svete, s mnohými vtákov, rastlín a obojživelníkov, ktorým hrozí vyhynutie.
Bio* extra virgin red palm oil 100%. Unrefined, not deodorized, unbleached and not chemically modified. 100% natural. And nothing else... Packed in glass. Glass is inert so there is no migration of components of plastics to the contents. Contains no trans fats and no genetically modified organisms (GMO). *certified organic by BLIK.
ja mam papagaja z Papua-Nová Guinea a tomu davam iba kvalitu a všetko okolo toho mam odskušane v praxi,palmove orechy a červeny palmovy nerafinovany a neupravovany čisty bio olej.
Ten upravovaný ktoremu sa ja vyhybam -rafinovaný a tepelne zahrievaný nemá už pozitívny efekt a nehovor mi že neješ čokolady ako študenstka alebo tofife,kinderbueno,orion,milka,ritter,lindt,a ešte milion inych keksikov od rumba,snikers a je skoro v kazdom druhom kekse a vsetkych maslach typu rama ,perla, To je akoby niekto nadaval že zabijanie zvierat je vražda a mal na nohach kožene boty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
@dannyd14 na nemam na perach kvasinky
Vazelínu si kúp v lekárni a to pouzivaj, urcite pomoze.
prípadne zmiešaj si v horúcej vode kokosový olej s vazelinou (teda horuci kupel samozrejme) a to je dobré tiež v tedy nevysúša ten kokosovy olej
Vždy keď niekto spomenie sex, nebo pár úchylných vecí, hneď sa to žene hnusí.
Popritom sú ženy viac nadržanejšie než chlapi.
čo sa týka tej vazeliny, dá sa do nej primieša0(v horucom vodnom kupeli) rozny olej, ci kokosový, bambucke maslo a podobne(neviem aké maš a si kupovala) a važne to zlepši aj vstrebanie a nebude to také neskutočne mastné , lebo po vazelíne je vsetko úplne mastne a nedá sa to ani mydlom umyť ľahko. Ale pomáha urcite. Nevyhadzuj zbytocne peniaze za drahe veci ktore aj tak nebudu fungovať.
@exomor sa ti povie, ze zvys prijem tekutin
inak popraskane pery môžu signalizovat že niečo v tele nie je v poriadku - neda sa to jednoznačne určiť čo - možno chýba vitamin E ,tažko povedat
@dreamon ten kosmin som uz kdesi videla, skusim
Ten druhý ak nebol rafinovaný obsahuje megadavku vitaminu A.
Chráni biodiverzity v Kolumbii (vtáky, obojživelníky, zvierata a rastlíny)
chráni stromy v kolumbijskom pralese
Amanprana pomáha chrániť dažďový les v Kolumbii
na nete má certifikat
Týmto sa potvrdzuje, že Amanprana, Noble-House urobil dary World Land Trust "Buy aker" fond na nákup, ochranu a spravovanie
36 hektárov (89 akrov) ohrozené tropického pralesa v Kolumbii
medzi januárom 2010 a koncom decembra 2014
prekladacom prelozeny certifikat
Práca s ProAves, boli použité tieto dary pre nákup pozemkov a ochranu kriticky ohrozených dažďových Choco v západnej Kolumbii. Tieto dažďové pralesy obsahuje jednu z najvyšších koncentrácií biodiverzity rozsahom obmedzené na svete, s mnohými vtákov, rastlín a obojživelníkov, ktorým hrozí vyhynutie.
Bio* extra virgin red palm oil 100%. Unrefined, not deodorized, unbleached and not chemically modified. 100% natural. And nothing else... Packed in glass. Glass is inert so there is no migration of components of plastics to the contents. Contains no trans fats and no genetically modified organisms (GMO). *certified organic by BLIK.
Ten upravovaný ktoremu sa ja vyhybam -rafinovaný a tepelne zahrievaný nemá už pozitívny efekt a nehovor mi že neješ čokolady ako študenstka alebo tofife,kinderbueno,orion,milka,ritter,lindt,a ešte milion inych keksikov od rumba,snikers a je skoro v kazdom druhom kekse a vsetkych maslach typu rama ,perla, To je akoby niekto nadaval že zabijanie zvierat je vražda a mal na nohach kožene boty