Niečo užitočné,čo zaberie na začínajúci (asi) ekzém?
ahojte ľudia,
kedže som už zúfalá,píšem sem,možno budete čosi vedieť poradiť...
pred pár mesiacmi ma začala svbieť,páliť a bolieť pokožka na tvári,najmä v okolí brady,úst,najprv sa mi jemne šúpala,ale teraz sa už nešúpe...mmám ju mierne začerv
aj priateľ má niečo podobné. okolo úst, na brade, na krku a na ohybe lakťov, tiež má červený flak, čo svrbí a koža sa mu z toho lúpe, keď sa moc škrabe .. má na to takú mastičku od kožnej, nič iné na to nezaberá, tak by som ti radila ísť s tým k doktorovi.
ako ale takto ludia ...pochopte ..mna to nesvrbi stale tak hrozme,to su len urcite dni,kedy ma to svrbi viac....
@hel14 no ved .moj priatel mal tiez ekzem,uz byvaly...a tiez na tvari a na brade a na krku,a tak myslim preto,ze som to chytila od neho ..alebo aspon nejake bakterie,alebo co ...
ty si nic od neho nechytila ?
nechcem ist s tym zatial ku koznej...chcem nejako sama to vyriesit dostupnymi liekmi alebo mastickami
@tequelina24 nie, on to nemá také, že to od neho môže iný chytiť. ja sa môžem opýtať, ako sa volá tá mastička, túto, čo používa stále tuším nemá na predpis... neviem, naozaj, lebo má dve. jednu od kožnej a ešte jednu a tak teraz neviem, ktorú používa (takmer) každý večer lebo mu to pekne zaberá, ak sa tým nezabúda natierať
@hel14 prosím ťa,popýtaj sa ho,čo má,lebo je to na nevydržanie svrbenie,zatiaľ nechcem navštevovať kožnú žiadnu,lebo tie vždy všetko len poserú najviac ako sa dá,( čo viem v našom okolí) ...
niektoré ekzémy však viem,že sa dajú preniesť,podľa toho,aké sú ..-akého typu,však ?
mne moja decká lekárka predpísala Excipial U Lipolotio to je taká dermálna emulzia,ja ju používam na ruky,lebo na kostičkách mi vkuse puká koža. Inak tie príznaky nemusia byť hned exzémom,môže to byť lokálna alergia...k tej doktorke by som ale skočila..
@harper ale alergia niekolko mesiacov ?a niekedy sa viac prejavi niekedy menej ?a len na tvari ?to sa mi nezda,myslim,že skor nejako koz ne svinstvo iné
a okrem toho- ten excipial nie je nahodou len na ruky ?som uz citala o tom,a sa mi zda,ze na tvar to nie je,ci ?
Sama dobre vieš,že v dnešnej dobe je alergie habadej. Donedávna som sa liečila z alergie na posypové soli ,čo sú na cestách ešte po zime, a ked to začali zametať,ja som 5 dní nevyliezla z domu a teraz človek zje ževraj "bio" mrkvu a som totálne vyhádzaná...
Toho krému sa neboj,je síce masnejší,no to je základ,najlepšie je sa s ním natrieť večer,po okúpaní,aby kým pôjdeš spať sa pekne vsiakol. Lekárka ho sama používa ako bežný krém alebo ked sa jej sem tam spravia lokálne lišaje.
Byť tebou ,tak by som možno skúsila niečo prírodnejšie ako takú chémiu napríklad bud čistý med alebo zmiešaný s troškou propolisu alebo dobrý je tiež včelí vosk z Oriflame-u,ten mi vždy pomohol na extra suché miesta.
@tequelina24 to je jedno, že nemáš alergiu. Môžeš mať na iné alergiu. Rozumieš? Alergia sa môže vyskytnúť kedykoľvek, telo prestane niečo znášať a je tu alergia.
A po ďalšie, ekzém SA NEDÁ chytiť, preniesť, dostať od niekoho. Pozri si články a vyčítaš si to. Buď to nemáš ekzém a máš to herpes, alebo infekciu, ale ekzém je nenakaziteľný.
@nixxina potlačiť, ale aj na celé roky už desať rokov napríklad nemám na rukách ekzém, a mávala som. aj na očiach zmizol, len s tým vo vlasoch je problém, ten si nemôžem krémovať a pravidelne sa vracia :/
@cocca- colla práve som sa pozeral aa ekzémov je mnoho druhov ,typov,alebo ako by som to povedala....a niektoré z tych druhov su prenosne na druheho,ak je clovek v castom styku s tym druhym,preto som to asi aj ja chytila od byvaleho,uplne to mam rovnake ako on : disappointed:
teda zacina mi to tam ..ako aj jemu ...ale jeho to nesvrbelo vraj ako mna ..tak hrozne
alergia --hm,to nie je istotne alergia,preto to viem,lebo som si dala zodac,to je liek proti alergii.,..a svrbelo ma to este viac ...
@nixxina ale áno ...prenáša..istý druh,neviem ktorý,ale je jeden ,ktorý sa prenáša...ved a odkiaľ by som to mala na koži,čo mám ?ak nie od neho ?proste dlhodoby priamy kontakt,kedže on to má na ustach a na perach ...proste ..a on ma ekzem...
@tequelina24 ako sa moze prenasat nieco, co je v podstate vrodene?? a mas to v sebe... kozne choroby sa prenasat mozu, ale ekzem NIE ... za 20 rokov nieco o tom viem
@nixxina moj chalan to nemal vrodene ale zo stresov ...to po prve ..a po druhe,vazne som to citala na odbornom fore nejakom,ze sa urcite formy ekzemu mozu prenasat ,podla toho,aky to je ..myslim,ze atopicky a perioralny,ci aky sa neprenasa,ale este je jeden typ,ktory sa moze preniest,alebo nieco z neho,......
a ktoré kozne choroby sa mozu prenasat ? povies mi o tom viac ?lebo mozno to mam ja ...od neho ,bohvie,ci on to ma " ekzem " zrovna...
@tequelina24 žiadny ekzém sa neprenáša a iné druhy tobôž nie. Tvoj bývalý asi nemá ekzém ale má nejaký iný kožný problém. Prosím, nepresviedčaj ma, mám obehaných X lekárov a ekzém už niekoľko rokov
@cocca -colla ja som sa pýtala v jednej zdravotnej poradni ,že či sa isté druhy ekzémov dajú preniesť,a vraj dajú ...isté typy ..ako ja ťa nechcem presviedčať,len vravím,čo mi povedali lekári,možno sami nevedia,ktovie ...
a nechápem,čo by to iné mohol mať,ked nie ekzém...ved ...má to presne ako ekzém,tak to vyzerá....a aj kožná mu určila ekzém
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@hel14 no ved .moj priatel mal tiez ekzem,uz byvaly...a tiez na tvari a na brade a na krku,a tak myslim preto,ze som to chytila od neho ..alebo aspon nejake bakterie,alebo co ...
ty si nic od neho nechytila ?
nechcem ist s tym zatial ku koznej...chcem nejako sama to vyriesit dostupnymi liekmi alebo mastickami
a exem ti nikdy nezmizne , ale prestane ma to svrbiet ked si to dam
niektoré ekzémy však viem,že sa dajú preniesť,podľa toho,aké sú ..-akého typu,však ?
a okrem toho- ten excipial nie je nahodou len na ruky ?som uz citala o tom,a sa mi zda,ze na tvar to nie je,ci ?
Okolo úst - to môže byť alergia na nejakú potravinu, prípadne nevyhovujúca zubná pasta (mne vadia napr. s bieliacim účinkom) ..
www.zdravie.sk niekde som tam tvoj problém čítala.
(len si teraz niesom istá či si lieči ekzémy alebo niečo iné)
Toho krému sa neboj,je síce masnejší,no to je základ,najlepšie je sa s ním natrieť večer,po okúpaní,aby kým pôjdeš spať sa pekne vsiakol. Lekárka ho sama používa ako bežný krém alebo ked sa jej sem tam spravia lokálne lišaje.
Byť tebou ,tak by som možno skúsila niečo prírodnejšie ako takú chémiu napríklad bud čistý med alebo zmiešaný s troškou propolisu alebo dobrý je tiež včelí vosk z Oriflame-u,ten mi vždy pomohol na extra suché miesta.
a ten ekzém som asi mohla chytiť od priateľa bývalého ...
@cocca-colla a ty ho máš kde?myslíš akú príčinu ?ja ho nemám z čoho mať,jedine od bývaleho on ho mal ..okolo úst.-..tam kde sa tiež mne toto stalo ...
som bola dnes v lekárni a kúpila som si takú vodičku proti svrbeniu,snad mi to aspon toršku pomôže ...lebo som zúfalá,ani jedna masť mi nepomáha ...
A po ďalšie, ekzém SA NEDÁ chytiť, preniesť, dostať od niekoho. Pozri si články a vyčítaš si to. Buď to nemáš ekzém a máš to herpes, alebo infekciu, ale ekzém je nenakaziteľný.
teda zacina mi to tam ..ako aj jemu ...ale jeho to nesvrbelo vraj ako mna ..tak hrozne
alergia --hm,to nie je istotne alergia,preto to viem,lebo som si dala zodac,to je liek proti alergii.,..a svrbelo ma to este viac ...
a ktoré kozne choroby sa mozu prenasat ? povies mi o tom viac ?lebo mozno to mam ja ...od neho ,bohvie,ci on to ma " ekzem " zrovna...
a nechápem,čo by to iné mohol mať,ked nie ekzém...ved ...má to presne ako ekzém,tak to vyzerá....a aj kožná mu určila ekzém