Niekto kto mi poradí s pochopením cestovného poriadku? (+1. koment)
Čo znamená veta: "Cestovné lístky zakúpené od zastávky "Internátna" po zastávku "rázc. Kyncel’ová" sú platné aj na nadväzujúcom spoji až po zastávku "Rudohorská, dolná"." Znamená to, že od "Pod Bánošom" pôjde iný autobus? Nikto známy mi nevie poriadiť.
proste ked nasadnes na trasach od nternatnej po razcestie kyncelova a mas listok, tak plati aj ked pojdes na rudohorsku prestupom. nemusi to znamenat, ze tam je vzdy prestup, ale ked je, tak bdue platit listok.
Ani ja hentej vete neviem pochopiť, ale u nás je to tak, že u šoféra si kúpiš lístok, resp. pípneš si kartu a lístok ti platí celú jazdu, nie sú to prestupné lístky s časovým ohraničením. A autobusové linky majú zvyčajne trasu z bodu A do bodu B, tam sa otočia a idú tou istou trasou naspäť.
Pri niektorých spojoch je to ale tak, že autobus robí "okruh" a teda nemá presný bod B. A teda ak chápem tej vete správne, tak proste od istej zastávky platí lístok aj na cestu naspäť po určitú zastávku, práve preto, že bus robí takýto okruh... Nvm či som to vysvetlila dobre, asi graficky znázornené by to bolo lepšie a možno som to ani ja nepochopila správne lebo vlastne tie zastávky od "Pod Bánošom" sa berú už ako cesta späť asi, teda nadväzujúci spoj...
Tak ako @klidopido hovorí, vždy, keď nastupuješ, treba si kúpiť lístok. Ak máš autobusovú kartu a prestúpiš na iný spoj do 50 minút, tak ti to za lístok stiahne len 10 centov, ale ten lístok si aj tak treba kúpiť. Ak niekto autobusovú kartu nemá a kupuje si u šoféra, má smolu - nič také ako zľavnený prestupový lístok nedostane, nedá sa dokonca ani len študentský "polovičný" lístok kúpiť, jedine celý...
@darkestangel dúfam, že sa môžem spoľahnuť, vychádza mi to, že pôjdem 23:18, čiže posledný, a nechce sa mi ísť potom 5 km pešo Vďaka A teda znamená to, že niekedy ide a niekedy nie, alebo akoo? Lebo keď si napr. na cp.sk pozerám, tak tam ten spoj vôbec nie je, len po zastávku "Pod bánošom"
@sagulo ak je to posledný spoj, tak tam už možno končí, lebo tie ďalšie zastávky sú už "cesta naspäť" (je to okruh)... O koľkej najskôr sa ti dá ísť? Pozrela by som ti nejaké lepšie možnosti, či niečo nejde bližšie a tak...
Ale z Námestia slobody sa na Pod Bánošom pokojne dostaneš a aj keby bus nešiel ďalej na Tatranskú, odtiaľ to nie je až tak ďaleko pokojne napíš keď tak a pokúsim sa pomôcť
Tarifne opatrenie. Jedna zona pre zastavky, ktore maju modru farbu a ciernym pismom je uz druha zona, kde za normalnych okolnosti listok v zone A (modre pismo) plati az do konca zony A, ale z nejakeho dovodu sa toto obmedzenie zmenilo. Teda listok plati az po konecnu zastavku. To znamena, ze netreba kupovat listok pre zonu B (cierne pismo), ale staci ten listok pre zonu A (modre pismo). Je to vyhodne najma vtedy, ked listok pre zonu A je lacnejsi, ako listok pre zonu B. Prakticky to znamena, ze ti staci listok pre zonu A (neviem presne, ako je to rozdelene, ale treba si pozriet mapy zon a ozrejmit si situaciu). a mozes tym spojom z hociktorej zastavky na hociktoru zastavku. Je jasne, ze keby platili zony, tak by bolo treba kupit dva kusy listkov, alebo ten drahsi listok (pre zonu . Ten zvycajne zahrna aj moznost cestovania pre zonu A (lacnejsi listok).
Teda, ako som to spravne pochopil. Nenesiem zodpovednost za ziadnu ujmu, ci uz financnu, alebo inu (any).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ani ja hentej vete neviem pochopiť, ale u nás je to tak, že u šoféra si kúpiš lístok, resp. pípneš si kartu a lístok ti platí celú jazdu, nie sú to prestupné lístky s časovým ohraničením. A autobusové linky majú zvyčajne trasu z bodu A do bodu B, tam sa otočia a idú tou istou trasou naspäť.
Pri niektorých spojoch je to ale tak, že autobus robí "okruh" a teda nemá presný bod B. A teda ak chápem tej vete správne, tak proste od istej zastávky platí lístok aj na cestu naspäť po určitú zastávku, práve preto, že bus robí takýto okruh... Nvm či som to vysvetlila dobre, asi graficky znázornené by to bolo lepšie a možno som to ani ja nepochopila správne lebo vlastne tie zastávky od "Pod Bánošom" sa berú už ako cesta späť asi, teda nadväzujúci spoj...
A myslím, že toto budú tie okružné spojenia, takže tak dáko.
Tak ako @klidopido hovorí, vždy, keď nastupuješ, treba si kúpiť lístok. Ak máš autobusovú kartu a prestúpiš na iný spoj do 50 minút, tak ti to za lístok stiahne len 10 centov, ale ten lístok si aj tak treba kúpiť. Ak niekto autobusovú kartu nemá a kupuje si u šoféra, má smolu - nič také ako zľavnený prestupový lístok nedostane, nedá sa dokonca ani len študentský "polovičný" lístok kúpiť, jedine celý...
Teda, ako som to spravne pochopil. Nenesiem zodpovednost za ziadnu ujmu, ci uz financnu, alebo inu (any).