Zdravim, ako som si uz prestudovala predosle prispevky, su tu ocividne ludia, ktori su na tuto temu "haklivi" ale bohuzial, ak sa clovek potrebuje nieco dozvediet, tak kde, ked nie od ludi, ktori vedia pomoct? takze priblble komenty ma naozaj nezaujima
Ťažká? Ako kedy, väčšinu času nie Ale nič som sa dokopy nenaučil, takmer nič mi to za ten čas nedalo a nebavilo ma to, lebo je to tam 10 rokov za opicami (ako takmer na každej škole na Slovensku).
@ivusha8 nemozem vylucit to co povedal whisper, napriek tomu patri priemerny plat absolventov FHI medzi najvyssi spomedzi vsetkych fakult, podobne su na tom s uplatnenim na trhu prace...naucis sa ale naozaj len teoreticke veci, je to po tom o tebe ako sa dokazes sama vzdelavat....a toto plati vseobecne, taktiez mam znamych z NHF, ktori su na urade prace, a napr jeden je hlavny auditor v CSOB a zaraba 4500 eur, so yea.
@jebozlesaaplani uctovnictvo, audit, nejakym takym smerom by som sa chcela uberat, ibaze netusim, ako je to s tou auditorskou praxou, ci sa da v BA aj najst prax, ci je s tym problem... lebo ako vravis, vela ludi konci na uradoch prace... kazdopadne, dakujem za nazory
@ivusha8 myslím si že zo začiatku áno.. tam prvý semester je rovnaký ako na všetkých fakultách, teda hlavne diferenciálny a integrálny počet (+ich ekonomické aplikácie) -čo, myslím, je učivo gymnázií - v ďalšom semestri matice, teória pravdepodobnosti, teória hier,...+ finančná matematika v neskorších semestroch sa ti pribaľujú predmety ako ekonometria, štatistika, mikroekonomická analýza, operačný výskum,... a musíš rátať aj s tým, že matimatika sa ti objaví hádam v každom predmete okrem cudzých jazykov a práva. no a keď už som pri tom práve, tak odbor účtovníctvo má myslím ako jediný právo dva semestre, kde sa v druhom semestri preberá hospodárske a obchodné právo a to +/- na úrovni právnických fakúlt. a všeobecne sa budeš s právom stretávať aj na rôznych ekonomických predmetoch. tak dúfam, že máš k nemu dobrý vzťah
@honoriscausa tak integraly a diferencialny pocet na skole oficialne nemame, ale chodim na doucovanie, kde sme sa zamerali na toto, tak to by sa dalo. Ale ta teoria pravdepodobnosti a tieto veci, no fuha musim to este poriadne zvazit, ci sa na to dam, ci mam na taketo nieco hlavu, lebo kombinatoriku a tie veci strasne nemam rada ale mam znamu, co tam studuje a vravi, ze sa to da celkom zvladnut...teda prve tri roky ty tam chodis? a inak, vdaka za info, dost to pomohlo
@ivusha8 hej dalo by sa povedať ono sa k tomu treba postaviť tak, že si z tej školy zobereš, čo potrebuješ. predmety, ktoré ťa bavia a sa ti zídu, sa nauč a ostatné len nejako urob a známa má pravdu
Ahoj ivusha8 ja som druháčka na FBI (nhf). Takže za prvé asi by som nemenila, medzi fakultami isto nie, ani medzi slovenskými školami. Keby som znova štvrtáčka na strednej, možno by som sa orientovala viac na školy v Brne, možno v Prahe, lebo tá úroveň je tam predsa iná. Ale ak chceš ostať na Slovensku, z niektorých dôvodov ako ja FBI je fajn. Neznášam názory ako to, že euba je električková škola, možno niektoré odbory, ale nie všetky!!!Nech sa navážajú aj na ostatné univerzity na Slovensku. No fbi nie je určite ľahký odbor, skúškové až do poslednej chvíle, náročné učenie, hlavne na teóriu (veľa bifľovania), a ja nie som ani náhodou typ, ktorý sa učí naspamäť, takže mi to robí problém. Avšak určite si popri štúdiu treba hľadať robotu (prax), pretože na titul sa ozaj netreba spoliehať.
ahoj som prvacka na FHI odbor uctovnictvo mozno nemam velmi co povedat nakolko sa mi len teraz zacal druhy semester ale takto matika hej dost som sa aj ja zlakla na to ze som z nej maturovala na vybornu no tak ti poviem gymnazialne ucivo ti pomoze tiez som vychodila gympel a obchodakom som musela par veci vysvetlovat (napr goniometricke vzorce )takze is myslim ze to v pohodke zvladnes akurat ze je potrebne sa nabiflit teoriu z matiky ako otcenas lebo to je pre isteho profaka ta najdolezitejsia vec ale inak prvy smeester je uplne v pohodke aj ked sa ti zdat podla man nebude ale ked das vsetky skusky uvidis ze si to povies no druhy ako mi zacina vyzera byt tazsi financna matematika ma zabila uz pri prvej prednaske,tak isto aj vybrane kapitoly z matematiky no zatial sme preberali len veci ktore osm sa naucila zo strednej(vektory) takze zajtial je to v pohodke len zase ta moja neoblubena teoria:/ v prvom semestri sa pravo da zvladnut su to len testove otazky a ucila som sa nan den predtym a dala som to na C teraz uz budeme pracovat aj s Obchodnym zakonnikom a tak ze som zvedava no tak ti poviem,ze ked chces v buducnosti uctovictvo robit musis sa cez to prehryzt a hlavne (to chcem robit ja) skusat robit ucirme a tak proste sa ucit prakticke veci sama lebo fakt ta na skole naucia tie teoreticke veci no vela z nich urcite vyuzijeme
ja som druhacka na FHI, som z gymnazia a ta matika podla mna nebola taka strasna. teorka ano je to biflovanie, ale v celku ide len o to, kolko prikladov prepocitas a ako sa tomu venujes. dalo to len par studentov na riadnom a opravnom termine a bola som medzi nimi, zvysok v aprili na dekanskom... ja osobne mam momentalne najrajdsej tie predmety ako statistika, matika a tak, lebo sa mi to najlahsie robia skusky a podla mna narocnost skoly a predmetov a skusok robi vela od vyucujuceho. napr. min rok u nas viac ako 50% nasho odboru prenasalo ekonomicku teoriu, taka tazka to bola skuska, a teraz prvakom pri inej vyucujucej to dali pomaly zadarmo oproti nam... tak isto pravo, mali ineho skusajuceho, kde sa im stacilo ako bolo vyssie napisane ucit par hodin, u nas min. rok 70% z riadneho terminu vyhodili... ale ja som spokojna, nesla by som na ziadnu skolu do brna abo kde, pretoze skola ta vsade nauci len teoriu. do praxe ti ziadna skola toho vela neda, vzdy je to popri skole aj o samostudiu.
a este, keby som si mala vybrat medzi uctom a fbi, tak urcite ucto. tychto odborov na slovensk je minimum. tusim nieco podobne maju v nitre na SPU a potom u nas, o inych ani neviem. absolventi su velmi ziadani a konci ich malo oproti fbi, kde mas na 3 univerzitach tento odbor a na kazdej konci aspon 200 absolventov kazdy rok.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov