Ahojte,
Chcel by som sa spýtať ako je to v Nórsku- myslím skôr s jazykom, stačí mi vedieť anglický jazyk alebo aj norštinu- raz by som tam chcel aj bývať tak viem, že po čase aj ich jazyk zrejme- ale otázka je že či na začiatok potrebujem aj norštinu?
Otec v Nórsku pracoval 12 rokov ako mäsiar. Vtedy ho prijali s tým, že sa dohovoril po rusky, no firma pre neho aj viacerých iných Slovákov robila kurz nórčiny, takže sa ju celkom rýchlo naučil.
V súčastnosti už ľudí nechcú veľmi prijímať, ak nevedia nórčinu. Jeden známy tak prišiel do Nórska so super angličtinou, chcel robiť šoféra alebo niečo také, ale po pár mesiacoch ho nikde neprijali, tak sa vrátil do SR.
Ale závisí asi aj od druhu práce a či ťa tam dostane nejaký známy
Každopádne, ak si pevne rozhodnutý, radšej sa tej nórčine trochu priuč, určite sa ti zvýšia šance Sú na to knižky, viem, že existujú aj kurzy nórčiny cez skype (ale to už niečo stojí)
Ja by som tiež chcel po škole ísť tam, no uvidím, čo život prinesie dovtedy.
Dúfam, že som pomohla. Držím palce
No s angličtinou nie som až tak zle, čo sa týka slovnej zásoby, ale človek keď dlho nehovorí tak mu to nejde(do toho sa ale človek dostane do pár týždňov), ale pokiaľ niečo chcem dokážem sa pomerne plynule dohovoriť ak je to taká obyčajná "sediacka" téma . Ďakujem tak sa budem venovať aj norštine a trochu osviežim aj ang nikdy nie je na škodu
Norcina je len plus a je lahka (vlastne z velkej casti mix anj a nj) takze sa ju naucis rychlo...norsky trochu viem a bola som v osle a bergene ale na moj vkus je tam kus kosa
Kamos, ktory tam zije mi hovoril, ze bol donuteny sa naucit norcinu, lebo v istom momente s nim odmietali hovorit po anglicky. Ale hovori, ze sa ju naucil pomerne rychlo - par mesiacov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ďakujem.
V súčastnosti už ľudí nechcú veľmi prijímať, ak nevedia nórčinu. Jeden známy tak prišiel do Nórska so super angličtinou, chcel robiť šoféra alebo niečo také, ale po pár mesiacoch ho nikde neprijali, tak sa vrátil do SR.
Ale závisí asi aj od druhu práce a či ťa tam dostane nejaký známy
Každopádne, ak si pevne rozhodnutý, radšej sa tej nórčine trochu priuč, určite sa ti zvýšia šance Sú na to knižky, viem, že existujú aj kurzy nórčiny cez skype (ale to už niečo stojí)
Ja by som tiež chcel po škole ísť tam, no uvidím, čo život prinesie dovtedy.
Dúfam, že som pomohla. Držím palce
(info od viacerých ľudí, čo tam žijú)