@sorciere presne tam som chodila na nórčinu a bola som spokojná
Študovať sa tuším dá aj na Filozofickej fakulte UK, či? Ale takéto odbory otvárajú len každé dva roky. Inak naozaj sa to dá celkom dobre naučiť aj doma, nie je to ťažký jazyk.
@hyalite Ale ? ano ? myslíš že sa to dá naozaj aj doma ? ľahká ? tak to si ma potešila chcem sa vedieť aspoň dorozumieť, toto som si vyhľadala ja som tam nebola ale ako vidím niektoré sú už obsadené.
A ktoré sa otvárajú raz za dva roky ? tieto či na Filozofickej ?
@sorciere Gramatika je pomerne jednoduchá a mnohé slovíčka sú podobné tým z angličtiny alebo nemčiny. Jedine výslovnosť je iná a potom to trošku mýli Ja som tam chodila na kurz A1, ale nepokračovala som, lebo mi to nesedelo do rozvrhu, tak som sa učila aspoň doma. Pozerávam filmy po nórsky a celkom rozumiem, takže som spokojná Odporúčam Norštinu (nejen) pro samouky, je k tomu aj CD, rôzne cvičenia a v rovnakom poradí sme sa gramatiku učili aj na kurze, len z inej knihy
Tie na filozofickej, aspoň podľa toho, čo som si zisťovala, keď som sa rozhodovala, kam na VŠ. Tieto kurzy sa otvárajú každý semester - v zime, v lete a počas letných prázdnin bývajú tiež kurzy.
na UK si môžeš dať Nórčinu ako výberový predmet..alebo na Severské centrum sa prihlás v BA, tam sa učí...ja tam chodím, teda ešte len budem, na švédčinu..učím sa aj fínčinu ale nórčinu už nemôžem, keď už mám SWE...to by som sa domotal len
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
btw. podľa mňa je to strašne vtipný jazyk
Inak nórština je jazyk, ktorý podľa mňa nie je ťažké zvládnuť ani ako samouk.
» severskecentrum.sk/kurzy/O_nas.htm...
Študovať sa tuším dá aj na Filozofickej fakulte UK, či? Ale takéto odbory otvárajú len každé dva roky. Inak naozaj sa to dá celkom dobre naučiť aj doma, nie je to ťažký jazyk.
A ktoré sa otvárajú raz za dva roky ? tieto či na Filozofickej ?
Tie na filozofickej, aspoň podľa toho, čo som si zisťovala, keď som sa rozhodovala, kam na VŠ. Tieto kurzy sa otvárajú každý semester - v zime, v lete a počas letných prázdnin bývajú tiež kurzy.