bajk nemám doma.. korčuľovať sa poriadne neviem a tých pár krát čo som stála na skejte sa nedá nazvať jazdením ale aj keby som jazdila tak si prilbu zrejme nedám.. leeen čo som nosila tak na koni.. ale to je si myslím už o dačom inom
nenosím, síce už mi fízli dohovárali, ale nejako ma nepresvedčili.... podľa mňa aj tak tie "papierové" prilby nič neochránia a len v tom vyzerám ako debil
@Matus33 to sa hovorí aj o pásoch v aute, tam zas poznám prípad kedy sa stalo to že zapnuté pásy sa stali jednému chlapíkovi osobné, keby ich nemá, vyletel by s auta a mal by aspoň nejakú šancu....
všetko to je veľmi diskutabilné.... tí čo prilby chcú nosiť si kúpia kvalitnú, ktorá možno ochrániť môže, ale keď je to nakazane tak si veľa ľudí kúpi fakt doslova papierovú prilbu za pár ečiek a spolieha sa na to že ho ochráni a pritom sa ta prilba rozbije len pri dopade na zem....
podľa mňa by to mala byť každého osobná vec či to chce nosiť alebo nie.... reflexná vesta je už iný prípad, to chápem, ale tie prilby sú podľa mňa trochu prehnané....
@yebo Samozrejme, občas sa vyskytne nejaká blbá situácia keď ťa pásy či prilba môžu zabiť.
Lenže to je tak jeden prípad z 3 000 000 nehôd. Vieš si predstaviť že by tu tie pásy neboli? Potom by aj pri najnevinnejších zrážkach ľudia prerážali čelné sklá svojich áut a lámali si nohy pod volantom... Nebolo by síce to 1 úmrtie pre zapnutý pás ale bolo by1 000 000 úmrtí pre to že ten pás človek nemal...
Inak z tebou súhlasím že tá prilba by mala byť dobrovoľná (alebo jak v ČR do 18 rokov)
Len tvrdenie že prilba ti nepomôže je podľa mna blééé Skús si buchnúť po hlave kladivom a potom si daj na hlavu "papierovú prilbu" Uvidíš ako ti tá prilba pomôže
@Matus33 Nehovorím aby pásy v aute neboli... to bol iba príklad
pomôže ako pomôže, otras mozgu to bude tak či tak, akurát keď si dám prilbu tak ma to ochráni možno len pred povrchovými zraneniami, odreninami a pod....
kto vyjde na cestu bez prilby je somár a keď si tu svoju hlavu roz...bije tak mu treba. Ale no čo Cyklisti a motorkári sú najlepší darcovia orgánov. Inak prilbu používam aj na SNB a vždy keď idem nejaký neročnejší terén na bikeu snažím sa ju mať zo sebou.
nosim.. ale len v ruke a ked idu polisi tak dam na hlavu.. nechcem nic riskovat uz ma raz policajti chytili na motorke bez prilby aj bez vodicaku a skoro som dostal zakaz jazdenia na 10 rokov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
- sak v robote, ne?
všetko to je veľmi diskutabilné.... tí čo prilby chcú nosiť si kúpia kvalitnú, ktorá možno ochrániť môže, ale keď je to nakazane tak si veľa ľudí kúpi fakt doslova papierovú prilbu za pár ečiek a spolieha sa na to že ho ochráni a pritom sa ta prilba rozbije len pri dopade na zem....
podľa mňa by to mala byť každého osobná vec či to chce nosiť alebo nie.... reflexná vesta je už iný prípad, to chápem, ale tie prilby sú podľa mňa trochu prehnané....
Lenže to je tak jeden prípad z 3 000 000 nehôd. Vieš si predstaviť že by tu tie pásy neboli? Potom by aj pri najnevinnejších zrážkach ľudia prerážali čelné sklá svojich áut a lámali si nohy pod volantom... Nebolo by síce to 1 úmrtie pre zapnutý pás ale bolo by1 000 000 úmrtí pre to že ten pás človek nemal...
Inak z tebou súhlasím že tá prilba by mala byť dobrovoľná (alebo jak v ČR do 18 rokov)
Len tvrdenie že prilba ti nepomôže je podľa mna blééé Skús si buchnúť po hlave kladivom a potom si daj na hlavu "papierovú prilbu" Uvidíš ako ti tá prilba pomôže
pomôže ako pomôže, otras mozgu to bude tak či tak, akurát keď si dám prilbu tak ma to ochráni možno len pred povrchovými zraneniami, odreninami a pod....