Je ti divné, ale ja som strašne zaťažený na hodinky. Vždy keď niekde vidím výklad z hodinkami tak ich tam obdivujem. Ale zatiaľ som sa nedostal do tej fázy že by som si také kúpil. Ale keď raz možno budem starší, bohatší, tak si také šmakové kúpim a budem ich nosiť.
nie... ja strasne zabudam na malickosti, ako po kupani sa, dat si naspat na krk retiazku, takže ju mam na krku len jeden den za 2 týždne ... no a keby som si mala davat za každym dole hodinky a davat ich naspat, tak na to zabudnem, cize z mojej strany by bola zbytocnost nejake vlastnit
Kedysi som hodinky nosila stále. Potom sa mi pokazili a akosi som ich prestala nosiť, strašne dlho som bola bez nich a zvykla som si. Teraz som sa k nim zase vrátila, je to praktickejšie ako mobil.
Ani neviem, že môj mobil ukazuje čas. A ak ukazuje, tak určite letný, alebo nulový, keďže ho zvyknem tuatam poslať k zemi a batéria z neho vypadne. Hodinky nosím vždy, boli časy, keď som ich nosil aj doma a keď som mal nejaké také, že nové, tak som si ich brával do postieľky namiesto macíka. Ako dvadsaťročný som nosil naraz dvoje. Nie na jednej ruke.
@niklinka ja za to nemôžem, to ma môj brat posadnutý hodinkami nainfikoval mne to proste príde ako keby niekto zle používal príbor, v súčasnosti sa hodinky vyložene vyrábajú(!!) na ľavú ruku.
@zannie myslim, že človek ja slobodná mysliaca bytosť, s vlastným rozumom. Je na ňom ako bude jesť. Či rukami, alebo bude mat vidličku v zlej ruke. Keď sa mu tka dobre je, tak nech! To isté si myslim aj o hodinkách.. Je to čisto osobná vec, nemôžeš ich označovať debilmi! To iba debil môže niečo take povedať
a ešte @zannie prečo maju ľudia nosiť niečo tak len preto, že to tak nosia ostatní, alebo len preto, že to tak proste ma byť. Pokiaľ viem nosia a robia vec v provm rade pre seba a až potom pre ostatných. Prečo by sa mali neustale podriadovať niekomu alebo niečomu? Trendom? Ty nosis to čo je teraz v móde? Robiš veci čo diktuje etiketa? už len tot.. Peace
@niklinka@zannie má pravdu, hodinky sú konštruované pre ľavú ruku (korunka na pozícii 3 (skús ich nastaviť na pavej ruke), + mať ich na ľavej ruke sa zaviedlo po WWII kvôli odpočtu času pri držaní strelnej zbrane) a hlavne automaty a mechanické hodinky majú skonštruovaný kmitajúci vlások (konkrétne jeho zakončenia) tak, aby vyvažovali pôsobenie zemskej gravitácie na kmitanie. Preto sa vyrába tzv tourbilon, ktorý vplyv gravitácie eliminuje.
Ale ľudia to ich nosia na pravej ruke aj kvôli práci, písaní a ak sú ľaváci, ak potrebujú ľavú ruku na jemnú prácu atď atď.. a hlavne kvôli celkovému pohodliu
Tourbilon mal kompenzovať vplyv gravitácie na presnosť, ale dnes je už preukázané, že je to zbytočnosť, a robí sa to už len ako ukážka hodinárskeho umenia.
Aký majú súvis mechaniky s tým, na ktorej ruke sú? Nepokoju a vlásku je to fuk v akej polohe beží.
@niklinka tak pozor, ja som ich neoznačila za debilov, ja som povedala, že si ten obraz o nich vytvorím NECHCENE považujem to za svoju chybu nech si ich nosia ako chcú, nech si každý je tým príborom ako chce, prosím. ale keď uvidím niekoho v spoločnosti, napr. na nejakom plese, ako má hodinky na ľavej ruke, tak mi to príde to isté, ako keby mal krátke ponožky a spod oblekových mu trčala chlpatá noha. toť vsjo, mier
@weeman čím to potom je, že ak nechám svoje automaty (seiko) (mechanické-(ručný natah nemám-nechcem), položene tak, že 9 je nadol, začnú robiť 5s odchýlku? pri normálnom nosení idú na "sekundu" presne
@0mega1 na ruke sa hýbu, je jedno na ktorej. Je jasné, že keď ich necháš v rôznych polohách cez noc, odchýlka sa môže meniť. Mimochodom, moje maurice lacroix automaty idú rovnako nech ich nechám akokoľvek, takže možno bude chyba niekde inde...
@0mega1 tak znova - pri rôznych polohách cez noc sa môže odchýlka meniť, je to normálne, ale na ruke je to fuk, keďže tam sa tá poloha mení neustále...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Je ti divné, ale ja som strašne zaťažený na hodinky. Vždy keď niekde vidím výklad z hodinkami tak ich tam obdivujem. Ale zatiaľ som sa nedostal do tej fázy že by som si také kúpil. Ale keď raz možno budem starší, bohatší, tak si také šmakové kúpim a budem ich nosiť.
Pýtam sa hlavne preto,lebo väčšina už používa len mobil, tak ma to zaujimalo
PS: Na pravej? Skúsil som a je to divné...
a keď sa ma niekto spýta koľko je hodín,tak automaticky vyťahujem telefón
Ale ľudia to ich nosia na pravej ruke aj kvôli práci, písaní a ak sú ľaváci, ak potrebujú ľavú ruku na jemnú prácu atď atď.. a hlavne kvôli celkovému pohodliu
A niesom hodinár ani nič podobne.
hodinky nosím na ľavej ruke
Tourbilon mal kompenzovať vplyv gravitácie na presnosť, ale dnes je už preukázané, že je to zbytočnosť, a robí sa to už len ako ukážka hodinárskeho umenia.
Aký majú súvis mechaniky s tým, na ktorej ruke sú? Nepokoju a vlásku je to fuk v akej polohe beží.
nosila som ich na pravej ruke, lebo čokoľvek na ľavej mi vadí, ale každý sa na mňa divne pozeral tak som si ich dala na ľavú