@shoesmaniac no pekne @bangbangboom ti šibe? Ako videl som rytmusa, že ho nosil, ale vyzeral ako kkt.. Ale je to odev pre ženy, aj keď je pravdou, že v dávnych časoch nosil kožuch každý kto si ulovil nejakú zver, resp. mu/jej niekto vymenil, predal...
@mefistofel no keď mám k tomu odpor tak jasné, že ich nebudem vyhľadávať. Toto čo si pridal je skôr kožená bunda s kožušinovou podšivkou. A take by som si isto neobliekol.
Ja som nevidel bežného chlapa (ktorý nie je v showbiznise) aby nosil nejaký kožuch. Ak ešte odratam tých šunkohlavou s bmwckami.
Normálny bežný chlap nenosí takéto handry ako ženy.
Každý normálny človek by to mal bojkotovať, rovnako ako povedzme foie gras... je za tým príliš veľa utrpenia a prijebaných zbohatlíkov, pre ktorých tie zvieratá zabíjajú...
@mefistofel mám rád zvieratá a som proti takému zaobchadzaniu so zvieratmi. A nie som chorý aby som bol vegan, vegetarián abo inšie. @bangbangboom povedz, nie je to na grc?
@littlesecret69 tak potom ako mozes mat hociake pripomienky na nieco taketo?....
Takze mas rad tak zvierata aby si ich jedol ale nemas ich az tak velmi rad aby si ich nosil?
dobre som pochopil?
@mefistofel wtf? je rozdiel jesť nejaký masový produkt po tom, čo to zviera bolo zabite pre obživu, potravu... ako zabiť zviera, resp. ho šklbať preto, aby sa človek promenadoval, ukazoval, pretrčal len aby mal z toho "dobrý" pocit, že odľahčil svoje konto.
Mimochodom mäso nejem lebo mi nechutí a nie preto, že mám rád zvierata.
@littlesecret69 tak no.. ja kozuchy tiez nemusim, ale zrovna u neho by som to vazne nebrala ..samozrejme keby vidim kozuch na nejakom typkovi len tak vonku, ktory by ho nosil fakt ze seriozne tak by som fakt uvazovala o jeho dusevnom zdravy.
@littlesecret69 ako povdal jeden clovek, uz presne viem kto ale s tym suhlasim uz davnejsie, ci len ja som si to tak v hlave povedal . proste: Je hummanejsie jest maso ako pit mlieko a jest vajcia.....
@grietusha tak to ti nepoviem , ale je to zivocisny produkt tak asi nie pravdepodobne. Ale zas nehovorim ze som volaky vegan uplne, mozno akurat tak dietny vegan mam este niekolko kozennych veci co som si kupil pred XY rokmi a nosim sem tam.
@mefistofel trošku zvláštne tvrdenie. To akože nemám zjesť vajce, ktoré sliepka znesie lebo to má od prírody dané? Mám doma 14 sliepok a denne znesú v priemere 12-15 vajec, mám ich vyhodiť? nechať na chov? predať? Vieš asi koľko stoja v obchode tie mikro vajíčka (čo ja mám väčšie semeniky) , a ten rozdiel v domácich a tých z obchodu je vo veľkosti riadny rozdiel.
Nevyhodim, nepredam, nenechám na chov.ZJEM ICH.
A mlieko. Rozmýšľam na zakúpení kravy aby som mal mlieko, tvaroh, syr, maslo.
argument nenosím kožuchy lebo mi je ľúto zvierat je úplne odveci od niekoho, kto nosí vlnené veci, kožené a nie je vegetarián. Príde mi vtipné hovoriť, že toto zviera môžem zabiť a toto nie a je to úplne zvrátené.
@littlesecret69 ono to je hlavne na velkovyrobu myslene... ale aj tak. Tym ze to zviera rychlo vychovas a zarezes tak menej trpi ako ked tu sliepku chovas vo volakej malej klietke kde ma maly pohyb. Alebo kravu musis dat znasilnit aby mala male a potom tomu malemu odopieras mlieko od matky lebo potom by si sam nemal mlieko... atd.
je to zacarovany kruh neries.....
Ale mne je jedno, rob si co chces, len ludia ako ty... odsudzuju jedno a pritom konaju to iste len inym sposobom. to je len konstatovanie skutocnosti ziadne odsudzovanie z mojej strany
@mefistofel čože?????????????????????????????? to nemyslíš vážne čo si napísal , však? opäť zopakujem príspevok @28.
príklad.
vyberieš si kožuch, ktorý ťa nezahreje, ale iba "skrášli" alebo hocjaku inú čínsku bundu, ktorá ťa zahreje a k tomu tvarohové buchty, praženicu, mlieko, chclieb s maslom, syrom...
?
@littlesecret69@41 "vyberieš si kožuch, ktorý ťa nezahreje, ale iba "skrášli" alebo hocjaku inú čínsku bundu, ktorá ťa zahreje a k tomu tvarohové buchty, praženicu, mlieko, chclieb s maslom, syrom...
?"
wuuut? tie jedlá živočíšne ťa tiež iba "zasýtia" a môžeš si dať miliardu sójových blbín alebo kadečoho iného.
Mám iba jeden kožuch a ten je syntetický. Ale moc sa mi kožuchy nepáčia.... Niektoré sú fakt pekné ale neni ich veľa takže kožuchy moc nenosím. Ale ja by som tiež nikdy nenosila nesyntetické kožuchy lebo tie väčšinou z zajačika atď... Ale tiež niesom vegetarianka lebo sliepky mi ľúto nieje. Veď ona si ani nič neuvedomuje.
@megakiks "Ale ja by som tiež nikdy nenosila nesyntetické kožuchy lebo tie väčšinou z zajačika atď... Ale tiež niesom vegetarianka lebo sliepky mi ľúto nieje. Veď ona si ani nič neuvedomuje." tak tak, sliepka je totiž biologický robot, ktorého vyrábajú japonci.
@alpynus ako vravíš , zo sojovych blbin sa mám akože najesť? . soja je tak nezdravá ako jablko z černobyľu. a dal som schvalne iba tieto pokrmy.
A čo máš z kožucha? Budeš jesť tie mikroorganizmy z neho?
@alpynus ja vzdy takto , nechcem sa volako velmi hadat, odsudzovat, urazat , ale tak ludia aj ked im nepovies svoj nazor, ale ako to teoreticky je, tak maju tiez problem
@littlesecret69 zas citas clanky z USA kde pestuju GMO..., a inak ani soju nepotrebujes na to aby si sa zasitil. ja ju nejem mozno tak 1-2x za mesiac a som nasyteni aj bez toho.
@mefistofel nič take nečítam , je to už roky známe, že je to tak. Lebo niekto kto sa chcel nabaliť na soji, vypustil do sveta, že soja je zdravá, tak teraz to každý je.
Nenosím ale to čo s tými zvieratami robia ma nezaujíma.... ja s tym nič neurobím a sám tie kožuchy neznášam nosiť (ani tie take čo maju chalani na kapucni)
Keby bolo po mojom tak by som kožuchy zo zvierat zakázal ale nemôžem aj keby som zakazoval nikto by ma nepočúval tak čo už... (i keď je to kus sprosté zakazovať kožuchy aby zvieratá netrpeli pri čom jem mäso zo zvierat ktoré sú natlačené na farmách a zabíjané)
@littlesecret69 predstav si soja je zdrava , zas dalsi ludia s desinformaciu....
ako sa hovori clovek co necita nic ani noviny je mudrejsi ako ten co ich cita
@jessiqa omg ani som nedopozeral do konca... pana ja by tym ľuďom ruky lamal.. ja nechapem čom keď všetci vedia čo sa deje ta s tym nič nerobia krista... ako je to odo mňa pokrytecké lebo jem mäso z rýb, sliepok ale tak je to sviňárna toto no.. niekedy dávno dávno to bolo aspoň tak že v lese zabili zviera zobrali domov a zjedli rovno čiže to bolo asi také ako keď medveď chytí rybu ale lev zebru.. ale teraz to už je uplne psycho omg keď natiskané zvieratá mrznu vonku niekoľko dní a potom ich ešte takto na silu biju a neviem čo -.-" proste sviňstvo toto...
@littlesecret69 Ty si aj videl niekedy sóju v surovom stave ty truľo?...je to strukovina ako každá iná, ty nežereš fazuľu, hrášok, povedzme cícer a podobné veci? strukoviny sú celkom bohaté na rastlinné bielkoviny napr....a vôbec ju nemusíš prijímať v stave "polotovaru"...môžeš si ju spracovať doma, na nátierky, do polievok, omáčok, alebo na ozdobu taniera...
@mefistofel Človeče, takto to nemôžeš brať, aj vegani majú nakúpený chlieb z veľkoobchodných sietí. Pri žatve sa pomelú tisícky a tisícky hlodavcov, nik nie je bez viny, nik...ale o to ani nikdy nešlo, zhrnul by som to do jednej vety, o čo vegetariánom/vegánom ide "zbytočne neubližovať tam, kde nemusíš". A aby som zamedzil nejakým argumentom typu "ale veď" tak neverte tomu, že si ľudia v dnešnej dobe pestujú svoje vlastné obilniny...takých ľudí sa nájde minimum...a väčšinou to nie sú nekonvenčne sa stravujúci ľudia dákymi makrobiotikami...
nikdy by som si asi nekúpila nový, ALE secondhandy a vintage shopy sú plné kožuchov, pre ktoré už zvieratá umreli a tento fakt sa už neodstane. Príde mi smutnejšie, keď visia v sekáči za pár šupov, ako keď ich niekto nosí... to potom smrť zvierat je ešte zbytočnejšia, než zo začiatku...
Nie som zástancom kožuchov, aj keď chápem, prečo ich ľudia nosia.
Ale nie som ani zástancom otravných ľudí, čo nadávajú ľuďom v kožuchoch, aj keď chápem, že ich mrzí zabíjanie zvierat.
Nemám však rada veľkohubých ľudí, čo pindajú iným do života, ale nijak sa reálne nezasahujú o to, aby zvieratá pre takéto príčiny neumierali.
... kecať vie každý, koná málokto. Ako toto fórum pomôže tým zvieratám, ktoré každý deň umierajú, to by som rada vedela...
@alpynus Aha takže tebe je sliepky ľúto??? Keby si zabil sliepku, mal by si viac výčitky svedomia ako keby si zabil zajaca??? A ja som ani nepovedala že nie je živá, len som povedala že je proste blbá a mne jej ľúto nie je. A ešte kvôli jedlu my to nepripadá také hrozné ale aby sme zabíjali zvieratá kvôli nášmu vzhľadu aby sme boli "krajší" alebo čo, je hrozné.
nosit take veci to je proste ludska kokotnost !!! a nikto mna nepresvedci ze nie ... zabijat miliony zvierat len preto aby na sebe mohli kkti a pice nosit taky isty kozuch aky sa da vyrobit aj z inych materialov ale oni chcu mat ten "original" je nooo proste kokotne !!!
@to s tym mliekom a vajcami je co za blbost ? akoze ok mlieko kupujeme a viem ze sa mozno nespravaju ku kravam pri dojeni tak akoby mali ale tak ja za to nemozem fakt ale vajcia mame vacsinou domace a neviem o tom ze by nase sliepky nejak trpeli maju velky priestor , jedlo no a co viac by si mohli priat ? nechapem preco by sme nemohli jest to co oni vyprdnu
@shoesmaniac už chápem prečo si minule písala že tu chceš ostať anonymná lebo fakt len málo žien je tak úbohých aby sa s hrdosťou prezentovali ako zlatokopky bez chrbtovej kosti. Tu máš zvyšok tvojich kabátov a úprimne ti prajem, aby ťa postihol rovnaký osud
@glamorous zvlastne, ze ludia su proti "hunatym" kozuchom, ale pritom topanky/ine vyrobky z hladkej koze im neprekazaju. fakticky je to to iste, len bez chlpov...
@trdelniiq ja vôbec netvrdím, že nie. ale príde mi zbytočné písať to isté k topánkam čo som už povedala o kožuchoch. tak ako existuje faux fur tak isto existuje aj syntetická koža. každý má možnosť výberu, rozdiel je v tom, že kožuch sa stal znakom bohatstva. v pravých kožušinách sa zvyknú predvádzať tí, ktorí majú potrebu silou-mocou dávať najavo, že "aha, ja na to mám". a chváliť sa tým, že nosí kožuchy z pravej kožušiny tak sa rovno zaradzuje do skupiny "buď rada, že si živá, pretože je ilegálne ťa zabiť"....
@glamorous ináč milé snahy a všetko, ale považujem za neefektívne diskutovať s bežnými človekmi o takýchto témach, pretože bežný človek je bytostne stotožnený s mäsožraveckou a loveckou mentalitou. zabíjať preňho kvôli jedlu alebo kvôli odevu alebo kvôli zábave alebo kvôli čomukoľvek inému je preň tak prirodzené, ako keď napríklad lev zabije napríklad antilopu alebo keď napríklad zajac vykorení a následne zje napríklad mrkvu. takto to je, taký je tento svet a také sú prejavy bytia.
akože isteže, nebudem ti brániť v tom, keď skúsiš zahrať scenár "vtĺcť ľuďom do hláv, aby nezabíjali iných kvôli odevu", ale podľa mňa je to tak isto zmysluplný scenár ako "vtĺcť levom do hlavy, aby nezabíjali iných kvôli jedlu".
skrátka, máš na ľudí prehnane vysoké morálne nároky a domnievam sa, že je úplne v poriadku, keď sa uspokojíme s tým, že pravdepodobnosť, že nás zabijú kvôli jedlu/odevu/zábave, je relatívne nízka.
ináč, aby si sa vedela lepšie vcítiť do pozície bežného človeka, ktorému niekto vykladá o tom, že by nemal používať a konzumovať živočíšne produkty, tak si predstav nasledujúcu situáciu - povedzme, že sa ocitneš v rozhovore s niekým, kto rastlinám prisudzuje istú formu vedomia a teda považuje za nemorálne, keď sa rastliny zabíjajú kvôli jedlu alebo keď sa rastliny používajú ako odev. pravdepodobne si o takom niekom pomyslíš {niečo} a domnievam sa, že to {niečo} je dosť podobné s tým, čo si myslí bežný človek o tebe, keď mu takéto čosi vykladáš.
@alpynus porovnávať rastliny so živočíchmi je miešať hrušky s jablkami. Ľudia bežne chovajú zajačiky ako domáce zvieratá, ku ktorým majú citový vzťah. takisto líšky sú z čeľade psovité a kto má psa, tak by z neho určite ani v najhoršom sne nedal urobiť kabát len preto, aby sa nejaká tupá sliepka mala v čom ukazovať v auparku.
Každý kto s hrdosťou nosí kožuchy tým dáva najavo, že je obyčajný bezcharakterný zlodej kyslíka, lebo žiaden normálny človek by vedome nenosil na sebe niečo s myšlienkou, že pre neho bolo zaživa stiahnutých z kože 60 zajacov, či 20 líšiek (podotýkam len na jeden kabát)
imho radsej budem nosit 5-10 rokov nejaky pekny klasicky a nadcasovy kozuch, ktory spolahlivo zahreje, ako by som kazdy rok mala kupovat nejake nechutne umelinove bundy ktore nosi drviva vacsina SVK a su vacsou zatazou pre prirodu.
ale kedze som student a zatial si nemozem kozuchy dovolit, nosim aspon vlnene kabaty - za co ma tunajsi aktivisti tiez asi ukamenuju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
» secure.peta.org/site/Advocacy?c...
@bangbangboom ti šibe? Ako videl som rytmusa, že ho nosil, ale vyzeral ako kkt.. Ale je to odev pre ženy, aj keď je pravdou, že v dávnych časoch nosil kožuch každý kto si ulovil nejakú zver, resp. mu/jej niekto vymenil, predal...
napr aj toto je pansky kozuch
Normálny bežný chlap nenosí takéto handry ako ženy.
@bangbangboom povedz, nie je to na grc?
Takze mas rad tak zvierata aby si ich jedol ale nemas ich az tak velmi rad aby si ich nosil?
dobre som pochopil?
Mimochodom mäso nejem lebo mi nechutí a nie preto, že mám rád zvierata.
Nevyhodim, nepredam, nenechám na chov.ZJEM ICH.
A mlieko. Rozmýšľam na zakúpení kravy aby som mal mlieko, tvaroh, syr, maslo.
je to zacarovany kruh neries.....
Ale mne je jedno, rob si co chces, len ludia ako ty... odsudzuju jedno a pritom konaju to iste len inym sposobom. to je len konstatovanie skutocnosti ziadne odsudzovanie z mojej strany
príklad.
vyberieš si kožuch, ktorý ťa nezahreje, ale iba "skrášli" alebo hocjaku inú čínsku bundu, ktorá ťa zahreje a k tomu tvarohové buchty, praženicu, mlieko, chclieb s maslom, syrom...
?
?"
wuuut? tie jedlá živočíšne ťa tiež iba "zasýtia" a môžeš si dať miliardu sójových blbín alebo kadečoho iného.
A čo máš z kožucha? Budeš jesť tie mikroorganizmy z neho?
@littlesecret69 zas citas clanky z USA kde pestuju GMO..., a inak ani soju nepotrebujes na to aby si sa zasitil. ja ju nejem mozno tak 1-2x za mesiac a som nasyteni aj bez toho.
Keby bolo po mojom tak by som kožuchy zo zvierat zakázal ale nemôžem aj keby som zakazoval nikto by ma nepočúval tak čo už... (i keď je to kus sprosté zakazovať kožuchy aby zvieratá netrpeli pri čom jem mäso zo zvierat ktoré sú natlačené na farmách a zabíjané)
ako sa hovori clovek co necita nic ani noviny je mudrejsi ako ten co ich cita
@mefistofel ja nečítam takéto veci.
Nie som zástancom kožuchov, aj keď chápem, prečo ich ľudia nosia.
Ale nie som ani zástancom otravných ľudí, čo nadávajú ľuďom v kožuchoch, aj keď chápem, že ich mrzí zabíjanie zvierat.
Nemám však rada veľkohubých ľudí, čo pindajú iným do života, ale nijak sa reálne nezasahujú o to, aby zvieratá pre takéto príčiny neumierali.
... kecať vie každý, koná málokto. Ako toto fórum pomôže tým zvieratám, ktoré každý deň umierajú, to by som rada vedela...
» smily-domination.webs.com/photos/Chinese-... Fur Farm (05).jpg
» www.dailymail.co.uk/news/article-25...
ludia su skurvene svine
akože isteže, nebudem ti brániť v tom, keď skúsiš zahrať scenár "vtĺcť ľuďom do hláv, aby nezabíjali iných kvôli odevu", ale podľa mňa je to tak isto zmysluplný scenár ako "vtĺcť levom do hlavy, aby nezabíjali iných kvôli jedlu".
skrátka, máš na ľudí prehnane vysoké morálne nároky a domnievam sa, že je úplne v poriadku, keď sa uspokojíme s tým, že pravdepodobnosť, že nás zabijú kvôli jedlu/odevu/zábave, je relatívne nízka.
ináč, aby si sa vedela lepšie vcítiť do pozície bežného človeka, ktorému niekto vykladá o tom, že by nemal používať a konzumovať živočíšne produkty, tak si predstav nasledujúcu situáciu - povedzme, že sa ocitneš v rozhovore s niekým, kto rastlinám prisudzuje istú formu vedomia a teda považuje za nemorálne, keď sa rastliny zabíjajú kvôli jedlu alebo keď sa rastliny používajú ako odev. pravdepodobne si o takom niekom pomyslíš {niečo} a domnievam sa, že to {niečo} je dosť podobné s tým, čo si myslí bežný človek o tebe, keď mu takéto čosi vykladáš.
A ku téme o kozuchoch sa už nevyjadrujem.
Každý kto s hrdosťou nosí kožuchy tým dáva najavo, že je obyčajný bezcharakterný zlodej kyslíka, lebo žiaden normálny človek by vedome nenosil na sebe niečo s myšlienkou, že pre neho bolo zaživa stiahnutých z kože 60 zajacov, či 20 líšiek (podotýkam len na jeden kabát)
ale kedze som student a zatial si nemozem kozuchy dovolit, nosim aspon vlnene kabaty - za co ma tunajsi aktivisti tiez asi ukamenuju.