ak mam dost penazi tak ano, ale to nie je velmi casto, mam aj dve predajkyne ktore su velmi mile a ani sa tak nevnucuju ludom a mam aspon trosku dobry pocit ze snad som aspon kusok pomohol
nie, nie som chodiaca banka, som tvrdo pracujuci studentik
a aby som pravdu povedala, velmi s nimi ani nesympatizujem. bohvie, kolko si k takemu stavu pricinilo samo a kedze ich nepoznam, tak proste necitim nejaky sucit, nebudem nikoho klamat..
@blackie1 mohol robit prospesne prace pre mesto (aj za viac penazi) ale podla jeho vlastnych slov "mohol jeb..at pracu rukami, takto len stoji, predava casak, pofajcieva, obcas mu niekto aj nieco kupi a je mu fajn"
áno kupujem, pravidelne od jedného pána...stretávam ho každé ráno keď idem do práce...vždy prehodíme pár slov, zaželáme si pekný deň...vždy som nervozna keď ho tam ráno nevidím stáť....a som mu pred vianocami doniesla koláče...nikoho nemá, chcela som ho vziať aj k štedrovečernému stolu, ale tatino mi to zatrhol :/ nemá také sociálne cítenie ako ja, no..
1. Preverte si preukaz predajcu, na ktorom je uvedené registračné číslo, fotka.
2. Kupujte časopisy označené čislom zhodným s registračným číslom uvedenom na preukaze predajcu.
3. Predajcu si starostlivo vyberte.
4. Neplaťte viac, ako je uvedené na časopise, pokiaľ sa tak sami nerozhodnete.
5. Zoberte si svoj zaplatený časopis.
6. Časopis po prečítaní darujte alebo znehodnoťte tak, aby sa nedal znova predať.
kupujem si a rada,
mrzí ma že nejaká časť bezdomovcov ničí meno tejto organizácii aj bezdomovcom, ktorí sa snažia a sú slušní. Ak to však niekto nevie spracovať a preniesť sa cez to, že jeden bezdomovec bol chuj tak teraz sú všetci s NOTA BENE časopismi, tak mi to príde hlúpe. Akoby som teraz stretol jedného magora, ktorý je napríklad Španiel a budem si o všetkých španieloch myslieť že sú takí ako on.
No iný prístup ťažko čakať, lebo sme na Slovensku, kde predsudky sú proste fajn.
v česko sa to volá Nový prostor a občas podporím nejakého predajcu, mám ale také svoje kritériá - rada kupujem od niekoho, kto je originálny Napr. v Prahe na jednej stanici metra bol jeden, ktorý si každý mesiac vymyslel pesničku o tom, čo je obsahom nového čísla a hral ju na harmonike a spieval. Alebo v Brne na Moravskom námestí je jeden vytrvalec, ktorý sa prechádza hore dole a vykrikuje na ľudí aby si kúpili. Ale je strašne milý pritom, tak občas si od neho kúpime
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a aby som pravdu povedala, velmi s nimi ani nesympatizujem. bohvie, kolko si k takemu stavu pricinilo samo a kedze ich nepoznam, tak proste necitim nejaky sucit, nebudem nikoho klamat..
jako, ešte keby fakt robili (fakt) verejne prospešné veci (rekonštrukcie, cesty, obecné priestory, námestia, atd..
ale nie od toho územčistého cigána čo behá v BA po stanici so zožutým výtlačkom 5/2010
podľa mňa je dôležitý aj tento:
Kódex kupujúceho
1. Preverte si preukaz predajcu, na ktorom je uvedené registračné číslo, fotka.
2. Kupujte časopisy označené čislom zhodným s registračným číslom uvedenom na preukaze predajcu.
3. Predajcu si starostlivo vyberte.
4. Neplaťte viac, ako je uvedené na časopise, pokiaľ sa tak sami nerozhodnete.
5. Zoberte si svoj zaplatený časopis.
6. Časopis po prečítaní darujte alebo znehodnoťte tak, aby sa nedal znova predať.
kupujem si a rada,
mrzí ma že nejaká časť bezdomovcov ničí meno tejto organizácii aj bezdomovcom, ktorí sa snažia a sú slušní. Ak to však niekto nevie spracovať a preniesť sa cez to, že jeden bezdomovec bol chuj tak teraz sú všetci s NOTA BENE časopismi, tak mi to príde hlúpe. Akoby som teraz stretol jedného magora, ktorý je napríklad Španiel a budem si o všetkých španieloch myslieť že sú takí ako on.
No iný prístup ťažko čakať, lebo sme na Slovensku, kde predsudky sú proste fajn.