Szia, kupujem si notebook na vysku [teda budem kupovat ked ma zoberu] a manka mi furt hovori nech si kupim nejaky low za 300e ze ked si kupim nejaky poriadnejsi mi ho ujebu. Jak som nad tym rozmyslal moze to byt aj pravda. Byvat budem na intraku [ak ma zo
tak ja sa o ntb bojim aj na private, kde su normalni ludia a ked idem do sprchy a som tam sam, izbu si zamykam. na intraku by som ho asi nosil vsade so sebou alebo sa z tej izby nepohol
ak na nom budes otvarat len word, tak akoze hej, postaci aj za 300 eur (len vydrz baterky asi nebude nic moc)
aj ked novy word je strasne zabugovany, zle spraveny, narocny a zamrza, tak radsej open office
fíha... tak ako napr. my máme od skriní klúčiky a nikdy ich nikto nepoužil... a napr. na víkendy si noťas (dobre je 3 ročný ale i tak!) nechávam na izbe a poho.... a to sme tam 4...
takto ja som si kúpila pred tromi rokmi HPčko za 400ky, v tej dobe jeden za najlacnejších velkých a aj dnes sa kamarát čudoval že ako som rozbehla na HPčku toľko hier @2 a open office neskutočne kvitujem
@feklus
1. podľa mňa je to prehnaná paranoja, ale ...istota je asi istota
2. ak už ti niekto bude chcieť ujebať notebook a dostane na to príležitosť, asi to nebude nikto známy kto vie aký je to book, a asi príliš nebude skúmať či je lacný alebo drahý, proste uvidí a ujebe, rovnako za tisícku ako za tri stovky. jedine že by bol od pohľadu jasný, a to jedine že by to bol macbook, ale ten sa neoplatí kupovať už sám osebe, takže to nerob
3. dnešné booky už mnohé majú antiújebové systémy, proste gpsko so spravovacou stránkou kam sa prihlásiš od hocikiaľ a normálne na mape vidíš jeho polohu, resp. ju dáš policajtom, resp. možno v danom interface je tlačítko ktoré to automaticky policajtom nahlási, takže ani ujebanie nie je definitívne.
4. uvažovať týmto štýlom mi príde ako keby si pri kúpe auta ako hlavný parameter bral cenu tiež kvôli prípadu že čo keď ti ho ujebú. strachovať a starať sa oň budeš približne rovnako či už bude za tristo alebo za 600, čiže odvíjať celý výber od tejto jednej veci je do veľkej miery zbytočné a obmedzujúce
5. ale je fakt že som na intrákoch nikdy nebýval. ale zas je fakt že som svoje booky mnohokrát vystavil riskantnejším situáciám, napr. nechám na stole v kaviarni a idem na vécko a podobne. zatiaľ mi ho neukradli. ale zas... štatistika je sviňa
...proste len ukecane povedané "čokoľvek ti môžu ukradnúť, nechať si tým určiť výber danej veci je imho príliš paranoidné, skôr uvažuj či naozaj potrebuješ nejaký dobrý, alebo stačí písací stroj+k internetu pristupovač"
ono je riziko najmä vtedy, keď na skoro celom internáte niet nikoho. tam by som ho určite nenechal ako čo niektorí raz nechali a ostal im prd, bo došli cigoši po "vianočné darčeky" a poplienili to tam cez Vianoce a tak. inak pokiaľ je ľudí tak riziko je mizivé aj keď ja som vždy bral notebook vždy so sebou všade aj do školy z dôvodu prevencie...
Hej, word atd rozbeham aj na starom to viem ale mam v plane trosku drtit aj hry ked sa bude dat @etelnair nepochopil si nevadi, myslel som to tak ze ked mi nekto ujebe ntb za 900 alebo za 300 je to rozdiel @midnight hej, hento s autom som presne povedal mame ked s tym dosla len ptm som rozmyslal tak ma napadlo ze ako to ludia riesia a ci im vobec nekedy niekto nieco corkol na intraku
tak ale nemyslim ze nejaky drahsi nez 300e, napr 500 uz je taky co sa da povazovat za tak drahy ze ho ujebu kvoli tomu ze je drahsi keby nejaky 100eckovy, mozno mac alebo alienware alebo ja neviem co asi ti to vravi len lebo mate malo penazi
@afew kesujem to z mojich peniazkov, ona ma len take tie mamkovske obavy. Ono to asi aj tak skonci len pri 500e len ma proste zaujimalo ze ci sa na intrakoch strachujete o ntb alebo mate pic. Chapeme sa
Môj je z tých drahších a neukradli mi ho A ani by sa neopovážili, pretože ho mám aj tak stále pri sebe, či v škole, či na priváte, či vo vlaku/buse... A mám ho dobre zabezpečený, to by musel byť nejaký profík
na stredoskolskom intraku som si vzdy vsetko zamykala do skrine, ked som odchadzala. Akoze zamok asi lahko vylomitelny, ale nie uplne intentional zlodejov by to zrejme odradilo. Ale to som byvala s uplne cudzimi holkami (a velmi som nemala chut sa zblizovat) a kedze to bol stredoskolsky intrak, tak kluce od bunky sa nechavali u vychovavatelky na stoliku (a nebol by velky problem si zobrat kluc aj od cudzej izby).. a aj sa tam nejake kradeze uz stali, takze som sa za paranoidnu nepovazovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
aj ked novy word je strasne zabugovany, zle spraveny, narocny a zamrza, tak radsej open office
takto ja som si kúpila pred tromi rokmi HPčko za 400ky, v tej dobe jeden za najlacnejších velkých a aj dnes sa kamarát čudoval že ako som rozbehla na HPčku toľko hier
@2 a open office neskutočne kvitujem
1. podľa mňa je to prehnaná paranoja, ale ...istota je asi istota
2. ak už ti niekto bude chcieť ujebať notebook a dostane na to príležitosť, asi to nebude nikto známy kto vie aký je to book, a asi príliš nebude skúmať či je lacný alebo drahý, proste uvidí a ujebe, rovnako za tisícku ako za tri stovky. jedine že by bol od pohľadu jasný, a to jedine že by to bol macbook, ale ten sa neoplatí kupovať už sám osebe, takže to nerob
3. dnešné booky už mnohé majú antiújebové systémy, proste gpsko so spravovacou stránkou kam sa prihlásiš od hocikiaľ a normálne na mape vidíš jeho polohu, resp. ju dáš policajtom, resp. možno v danom interface je tlačítko ktoré to automaticky policajtom nahlási, takže ani ujebanie nie je definitívne.
4. uvažovať týmto štýlom mi príde ako keby si pri kúpe auta ako hlavný parameter bral cenu tiež kvôli prípadu že čo keď ti ho ujebú. strachovať a starať sa oň budeš približne rovnako či už bude za tristo alebo za 600, čiže odvíjať celý výber od tejto jednej veci je do veľkej miery zbytočné a obmedzujúce
5. ale je fakt že som na intrákoch nikdy nebýval. ale zas je fakt že som svoje booky mnohokrát vystavil riskantnejším situáciám, napr. nechám na stole v kaviarni a idem na vécko a podobne. zatiaľ mi ho neukradli. ale zas... štatistika je sviňa
...proste len ukecane povedané "čokoľvek ti môžu ukradnúť, nechať si tým určiť výber danej veci je imho príliš paranoidné, skôr uvažuj či naozaj potrebuješ nejaký dobrý, alebo stačí písací stroj+k internetu pristupovač"
@etelnair nepochopil si nevadi, myslel som to tak ze ked mi nekto ujebe ntb za 900 alebo za 300 je to rozdiel
@midnight hej, hento s autom som presne povedal mame ked s tym dosla len ptm som rozmyslal tak ma napadlo ze ako to ludia riesia a ci im vobec nekedy niekto nieco corkol na intraku
"manka mi furt hovori nech si kupim nejaky low za 300e ze ked si kupim nejaky poriadnejsi mi ho ujebu" pises