Co hovorite na to??? mozno ze to tu uz bolo ale zajtra to uz bude platit .tak preto sa pytam.. ...ja mam taky nazor ze sice 50-tka je bezpecnejsia ale zato je to velmi pomale... ale najviac ma nasrali pokuty....ked nahodou nieco spravim tak tam mozem n
no podla mna je to dost prisne...a netyka sa to len motoristov...ako snad si nemyslia ze sa budem bike-ovat s reflexnou vestou...tu prilbu pochopim, to som aj doteraz nosil...proste niektore veci dost prehnali...hlavne vysku pokuty
@0 Na Galantskych dopravakov som zatazena lebo za volovinu mi nedal vodicak lebo mal zlu naladu takze verim, ze tak demente aj pokutuju-podla nalady, inak cestny zakon je fajn a vysoke pokuty aspon ako-tak donutia vodicov dodrziavat pravidla cestnej premavky...ale zmena smeru ciariek na znackach upozornujucich vzdialenost k zeleznicnemu priecestiu alebo vyfarbenie znacky Koniec zakazov je trocku slahnute a lol
Koncne ze ten zakon vysiel a pokuty sa mi zdaju ajtak velmi nizke, hlavne za alkohol by mali vzdy zobrat vodicak uplne, aby dotycny musel celu autoskolu opakovat odzonva.
najvac ma nasrali "reflexné prvky" taka blbost... este keby sa to dalo kupit...
a ta patdesiatka!!!! taky nezmysel... to nejaky posrany stary dedkovia vymislali pre eu..... na slovensku je malo dialnic, cestyy sa predlzia o hodiny
S tým zákonom maximálne súhlasím:
50km/h v obci - smrť chodca pri zrážke autom v 50tke je o 70% menej pravdepodobná ako pri 60tke, navyše, tých pár minút navyše nikoho nezabije, ktoré spôsobí to spomalenie
160km/h na dialnici na vybraných úsekoch - konečne, kto má dobré auto, nech ide
Zákaz predbiehania kamiónov - tie súboje dvoch kamiónov, jeden 79 a druhý 81 km/h nemali chybu
Reflexné prvky - aspoň nebudú cyklisti pred autami sa v noci zjavovať meter predomnou
Prilby pre decká - konečne mali byť už dávno, pre dospelých neviem, starých to aj tak nik nedonúti nosiť
Svietenie celoročne - zvyšuje bezpečnosť ale pri slnečnom dni je vraj diskutabilné
suhlas a kto vravi ze je to blbost je blbec funguje to uz v mnohych krajinach a super... a slovensko urcite nieje natolko mentalne vyspele aby si mohlo dovolit viac... tu ide kazdy na tej hrane
Co ja viem, 5O v meste neni až tak zlá, už sa teším kedy ma budú obiehať cyklisti Alebo až ja na biku budem obiehať autá A dobrá vec je, že je hranica 0.2 promile alkoholu v krvi.....Ked človek dostane pokutu kvôli zostatkovému alkoholu to dokáže nasrať....
@14 ty, ja som si neni istý, či to rýchlostné obmedzenie neplatí pre všetkých
lebo keď mám rýchlostné obmedzenie a lietajú mi tam bicykle ako sprosté, tak to nieje dobré.
A tá hranica, vysvetlím: Je to kvôli presnosti meracích prístrojov na +0,2 promile. T.j., ak ti nameria 0,2 promile, je to chyba a ty môžeš mať nulu. Ale ak ti nameria 0,4 promile, tak máš smolu, lebo si mal pravdepodobne už alkohol v krvi. (Tak nejak som to dostal vysvetlené) Je síce pravda, že na krvnej skúške ti to zistia presne, a ešte možno stihneš aj vytriezvieť, ale nespoliehal by som sa na tých 0,2...
Inak podľa môjho názoru je 50 naprd, lebo takto si každý chodec bude vykračovať, lebo "šak len 50". Okrem toho si neviem predstaviť rýchlejšie mestské komunikácie s 50-kou. To aj umriem kým prídem domov.
Svietenie im schvaľujem, aj tak už svietim.
K tým pokutám: prehnané. Ak by správne kontrolovali priestupky teraz, nemuseli by zvyšovať pokuty. Teraz sa náhodou raz zabudnem a mám 50€ pokutu. Pekný bordel.
Videli ste vôbec tlačivo pre dopravné nehody? Veď to je nonsens.
A čo sa týka cyklistov: No dobre, reflexný prvok na odeve chápem, ja v noci aj tak svietim, tak je to jedno, ale vestu na mňa mimo mesto nikto nedostane. A prilbu? A prečo kurnik? Až si rozmlátim hlavu ja, je to môj problém. (a prestaňte s tým, že sa o mňa potom stará štát, ja si platím zdravotnú poistku) Kvalitná prilba nieje lacná záležitosť, a za prilbu sa mi 50-70€ (opakujem, kvalitnú, nie z TESCA, nemienim si zlomiť väzy) dávať teda nechce.
Skrátka, nový cestný zákon je pekná blbosť. Okrem toho svietenia tam nič prínosné nevidím.
50ka dobre. 160 dobre. kamiony dobre. prilby pre decka dobre.
prilby a neviem ake kokotiny pre ostatnych cyklistov? no to urcite, nech si to nosia ti, ktori to schvalili! to mam teraz znasat v lete, ked idem dajme tomu 200km trasu, co dava na biku asi 8 hodin, na hlave nejaku zbytocnu zataz? ani bohovi.
ja o tyzden robim skusky a majitel autoskoly sa ani neunuva dat mi nejake presne znenie noveho zakona... sice viem ze to bolo uz aj v novinach, ale aj tak...
@15 Chcem vidieť ako by ma namerali na biku a potom išli za mnou Stočím to niekde kde oni neprejdú a je to.....A beztak tých 50 nevydržím ísť dlho (mám kolesá do lesa jak traktor nie galusky)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a ta patdesiatka!!!! taky nezmysel... to nejaky posrany stary dedkovia vymislali pre eu..... na slovensku je malo dialnic, cestyy sa predlzia o hodiny
50km/h v obci - smrť chodca pri zrážke autom v 50tke je o 70% menej pravdepodobná ako pri 60tke, navyše, tých pár minút navyše nikoho nezabije, ktoré spôsobí to spomalenie
160km/h na dialnici na vybraných úsekoch - konečne, kto má dobré auto, nech ide
Zákaz predbiehania kamiónov - tie súboje dvoch kamiónov, jeden 79 a druhý 81 km/h nemali chybu
Reflexné prvky - aspoň nebudú cyklisti pred autami sa v noci zjavovať meter predomnou
Prilby pre decká - konečne mali byť už dávno, pre dospelých neviem, starých to aj tak nik nedonúti nosiť
Svietenie celoročne - zvyšuje bezpečnosť ale pri slnečnom dni je vraj diskutabilné
lebo keď mám rýchlostné obmedzenie a lietajú mi tam bicykle ako sprosté, tak to nieje dobré.
A tá hranica, vysvetlím: Je to kvôli presnosti meracích prístrojov na +0,2 promile. T.j., ak ti nameria 0,2 promile, je to chyba a ty môžeš mať nulu. Ale ak ti nameria 0,4 promile, tak máš smolu, lebo si mal pravdepodobne už alkohol v krvi. (Tak nejak som to dostal vysvetlené) Je síce pravda, že na krvnej skúške ti to zistia presne, a ešte možno stihneš aj vytriezvieť, ale nespoliehal by som sa na tých 0,2...
Inak podľa môjho názoru je 50 naprd, lebo takto si každý chodec bude vykračovať, lebo "šak len 50". Okrem toho si neviem predstaviť rýchlejšie mestské komunikácie s 50-kou. To aj umriem kým prídem domov.
Svietenie im schvaľujem, aj tak už svietim.
K tým pokutám: prehnané. Ak by správne kontrolovali priestupky teraz, nemuseli by zvyšovať pokuty. Teraz sa náhodou raz zabudnem a mám 50€ pokutu. Pekný bordel.
Videli ste vôbec tlačivo pre dopravné nehody? Veď to je nonsens.
A čo sa týka cyklistov: No dobre, reflexný prvok na odeve chápem, ja v noci aj tak svietim, tak je to jedno, ale vestu na mňa mimo mesto nikto nedostane. A prilbu? A prečo kurnik? Až si rozmlátim hlavu ja, je to môj problém. (a prestaňte s tým, že sa o mňa potom stará štát, ja si platím zdravotnú poistku) Kvalitná prilba nieje lacná záležitosť, a za prilbu sa mi 50-70€ (opakujem, kvalitnú, nie z TESCA, nemienim si zlomiť väzy) dávať teda nechce.
Skrátka, nový cestný zákon je pekná blbosť. Okrem toho svietenia tam nič prínosné nevidím.
prilby a neviem ake kokotiny pre ostatnych cyklistov? no to urcite, nech si to nosia ti, ktori to schvalili! to mam teraz znasat v lete, ked idem dajme tomu 200km trasu, co dava na biku asi 8 hodin, na hlave nejaku zbytocnu zataz? ani bohovi.