ja si chcem nastaviť aby sa mi namiesto škaredé slovo zobrazovali normálne pekne nadávky.
a aby ma nevidela na birdzi nebirdzovská verejnosť. toto vymysli.
Je to o ničom,to predošlé mi prišlo také lepšie-študenstké...a chýba mi tu slogan..."skutočný vzťah vydrží s tebou dlhšie,než postavený na vonkajšej krása..."či jak to bolo XD dávam 4 10,absolútne sklamanie,výhoda je len to bloknutie
@klaudiqaaa šak to sme už vedeli pred viac ako pol rokom, že s novým Birdzom sa všetky csska vymažú...tak nechápem, čo sa teraz nad tým všetci tak vzrušujete...
mam obavy ze dizajn sa zmenil ale nefunkcnost ostala.
nedaju sa mazat priatelia
ani statusy
par veci chyba
a stavil by som sa ze to tak aj ostane ako pri kazdom predoslom birdzi sa jeho povodne neduhy niesli s nim az kym neprisiel zase novy a zase inak vadny.
ano som nevdacny k-o-k-o-t ale okrem neprekladnejsieho a nezazivnejsieho CSka pribudli zapinatelne rolety (fakt vynalez) a inac ?
@klaudiqaaa Prečo myslíš, že tam bolo niekoľko mesiacov napísané upozornenie : "PS: Radšej si nerob nové CSSko" Ja chápem, že tá zmena trvala možno trošku dlhšie, ako by sme očakávali...
Ale tak jednoducho...čo narobíš...zmena by prišla skôr či neskôr, a s tým aj súčasné dôsledky
je to pekné.
moje css mi bude chýbať, ale ako liek na mor rotujúcich fotiek, položiek v menu, debilných priesvitností a bezcitného plácania ahačovšetkoviematynie do jedného css, ma to nesmierne teší.
drobnosti, ktoré nevyhovujú môjmu vkusu, si pre tentokrát nechám pre seba.
@firestorm noo neviem ako ostatní, ale ja som si myslela, že to bude kvôli zmene dizajnu celého profilu, rozhodne som nečakala, že by zrušili CSSká, ktorými sme sa tu takmer všetci odlišovali, bola to naša vizitka, každý hneď vedel kto je čo zač už len keď mu naklikol profil....
Mám taký nepríjemný tušák, že tie profily sú teraz robené naschvál bez možnosti urobenia CSS aby tam mohli zase najebať miesto pozadia reklamy na vložky alebo iné srandy...
@bumerang@firestorm myslim ze to bude asi moje notifikacie ale vzdy sa k tomu preklikavat..... , no nic tagol som vas tak kuknite co to budete mat niekde
Mne sa to paci.. uz bolo na case Jedine moznost menit si css mi chyba, to bolo na birdzi super.. Ale myslim si ze casom aj to znova pribudne, len to bude tiez nejake zmenene/vynovene whatever..
..btw idú vám pridávať videá z youtube na nástenku? inak to vyzerá tak...."nahato" ale to bude iba tým, že sme boli všetci zvyknutí na predpotopný dizajn stránky
@mefistofel ee...v "mojich notifikáciach" to nie je...
Len skrz položku "Celý birdz" vidím, kto, čo, kde píše...a tam si leda tak môžem všimnúť, či ma niekto náááhodou netagol...
okienko s otagovaním mojej maličkosti by som vrátila naspäť a ešte možnosť zmeny CSS(čož bude asi menej pravdepodobná zmena),ale inak palec hore,mne osobne sa to páči
Dá sa na to zvyknúť, napr Novinky používateľa priamo na webke sú fajn.. Pre prihlásených. Osobne mi celkom prekáža, že ak si ma niekto náhodne nájde na B., hne´d vidí všetky moje komentáre atď...
A absencia smajlíka a vyjebaná cenzúra... toto nie > Dlho sa tu už nezdržím, keď mi nebude umožnené vyjadrovať sa sprosto.
Echm, echm, bydlisko sa nedá zmeniť? Srsly?
Polovica ľudí vrátane mňa tu má pseudointelektuálne hovadiny, ale zmena bydliska je normálna a potrebná funkcia
A na acitivty streame ( ) sa takmer nedajú rozlíšiť statusy od iného obsahu.
Aaaaa modré písmo na nástenke je špatné a príliš svetlé.
mne sa to brutalne pozdava jedina vec ze obsah je fakt trochu stiesneny, na wide monitore vlastne len tenky pasik, pravy bar by mal byt fakt aspon o stvrtinu uzsi ked tak.
to blokovanie som moc nepochopil, notifikacie mi nejdu, zmizol kopec smajlov, neni odkazovac, neni CSS, neni TC, neda sa cekovat kto si precita moju TS...
@antifunebracka nejdu ti notif ? ako mne to tiez nijako neblika, ale funguju ( mimo tagovania ). TC ti je nanic rovnako ako aj to, kto si precita tvoju ts
ja uz som ale nahlasoval, ze notifikacie to hadze aj ked si clovek sam sebe okomentuje status
a este neukazuje to, co kto robi na B. @n0win0u ako prosim? kto si precita moju TS je VELMI dolezite, kedze som to vyuzival denne a notifikacie mi nejdu, neukazalo mi to, ze na mna reagujes, musel som si to ceknut vo fore ci nahodou niekto neodpisal
Sice tu este trosku bludim, kym si uplne zvyknem, ale super!
Som rada, ze sa to tu konecne zmenilo. Akurat sa musim psychicky pripravit na picovanie vecne nespokojnych ludi (ach)
Trosku ma mrzia tie CSS-ka, ale vedela som, ze s novym Birdzom sa vymazu.
@antifunebracka v com je to dolezite ? aby si vedel, ze si to precital a bud odpise, alebo nie ? to naco potrebujes vediet ? to mi skor pride len ako nejaka stalkerska featura O_o
jo reakcie nejdu, ale ved kopu veci nejde, to sa musi popridavat on-the-run, takze zatial treba vypisovat bugy a nedostatky a pomalicky sa na nich bude pracovat ( snad nie az tak pomaly )
btw pridam aj ja jedno, ak zahlasujem prvy za nejaky blog a dam 4* tak na cely blog ukazuje hodnotenie 2*. tzn zrejme akceptuje kazdy blog s defaultnym 0* a potom do priemeru pridava aj tych 0*, co je blbost
Čo bolo také súper na tom CSS, keď 90% užívateľov malo nechutný estetický vkus a ich webka vypadala otrasne? Nehovoriac o tom, že vďaka ich sprasneniu (zmena farby textu, štýlu písma, pozadie) sa text na ich webke nedal ani čítať ...
@n0win0u ee stalkerska featura je to, ze vidis komplet vsetko co robia ludia, ktorych mas v kamosoch prave preto som si nikdy nikoho do kamosov nedal, bo nepotrebujem sledovat kazdy ich krok a to, kto si precital moju TS som vyuzival na to, aby som vedel, ci mam cakat, ze odpise, abo sa mozem uz odhlasit ver tomu ze mi to tu nechyba len tak pre srandu kralikov
@antifunebracka cize ked ludia si precitali tvoju spravu ale neodpisali, tak ty kludne si este pol hodku cakal aj tak ?
proste zbytocnost je to mne sa to viac nepaci ako paci ^__^
kreteni to vyuzivali na take veci, ze spamovali ludom picoviny, potom si to niekto precital a zmazal a typek videl, ze to precital tak pisal dalej vyryvacne picoviny..
"Čo to znamená bez technických blábolov?
Nový BIRDZ má viac funkcií, ako uvidíte v prvých dňoch po spustení. V prvých dňoch sú zapnuté len niektoré funkcie, ktoré sú komplatibilné aj so starou databázou. Máme pripravené novinky, ktoré v starom BIRDZe neexistovali a pribudnú pár dní po redesigne."
ved musite na kompletnu funkcnost pockat nejaky cas
ja si myslim, ze zmena je zivot a pokial pojdu veci stare plus dalsie, tak poprdeli, dizajn mi je fakt jedno ... ako pisu, aj menit csska pojde @klaudiqaaa a ostatni
a uplne najhorsie je ze su zas registracie, cize to tu bude plne kktov @tryptaminedream fas dam tebe do huby @n0win0u necakal som polhodinu, ale cakal som dlhsie, neodhlasoval som sa hned☺ proste zato ze ty daco nepouzivas este neznamena, ze to neni pre ineho dolezite a potrebne
proste tomas davam ti ultimatum, ked to vsetko neopravis do 4 hodin tak odidem z B. a cele ti to tu bezo mna padne do pici cize si to dobre rozmysli :ehm:
cele je to na rit. bola som hrda na to, ze existuje stranka, ktora sa odlisuje od ostatnych a odzrkadlovala moju predstavu. tymto sa to dosralo, neda sa vela veci, vela dobrych veci uz neexistuje a v podstate ma vsetko sklamalo. som znechutena.
@antifunebracka ked som si čítal ts trvalo to tak 4 sekundy ked som si všimol že ts odoslané predchvílou moje meno je červeným
ts ktorú som už odoslal dávnejšie a nik mi neodpísal.. nebolo vlastne ani treba.. moje meno už bolo vysvietené modrým..dúfam že dalej ti aj samému dopne čo to znamená
sanku mám stale dole...to ste ma nemohli zobudiť? inak prajem pekné ráno ..
neviem takto posúdiť..strašne veľké to mám na mobile (upravené zobrazenie v opere mini na jeden stĺpec) takže idem badať čo a ako..
ale poviem len takto, ďakujem..a aj tak chcem horalku
@n0win0u aj ja vidím, že niečo čo som mala hviezdičkované 5 hviezdičkami mám po novom za 4 alebo 3 hviezdičky @antifunebracka aj ja chcem mat naspat tu funkciu precitane
@bloodypunk škaredé slovo v zátvorkách sme vypli, lebo niektorí ľudia chcú nadávať. Asi v nastaveniach zapneme, že si človek bude môcť zapnúť, či chce vidieť nadávky alebo "škaredé slovo" v zátvorkách.
Ja som šťastná a s niekým som to mala otvárať šampanské, ale zabudla som s kým.. teda.. tuším @burble to bola ... konečne zmena, konečne vidieť, že @tomas na nás nekašle a netrolluje nás.. samozrejme, nejaké tie nedostatky atď ale verím, že nebude trvať ďalšie 3 roky, kým sa opravia ^^
@bumerang nadávky sa už zobrazujú pár hodín. bude si človek môcť nastaviť či chce nadávkový birdz alebo kreatívny (že si bude musieť kreatívne domyslieť aká nadávka tam bola , bude si to môcť prepínať
@klaudiqaaa csská nepoužívalo 90% ľudí. toto bolo ťažké rozhodnutie, na jednej strane som sa bál, že ma veľa ľudí zabije, na druhej strane, veľa ľudí chce birdz v mobile, v iphone, ipade. A mnohé csská spôsobovala nečitateľnosť, skrývanie obsahu, neviditeľnosť textu, tak tie csská spôsobovali, že viac ľudí si myslelo, že to nefunguje (a v tabletoch a telefónoch to bolo ešte horšie).
Čiže šiel som s tým veľkým rizikom. Že tu bude peticia a že ma zakillujete:/
@klaudiqaaa Konečne niekto, kto má normálny názor. Veď CSS-ká si robili všetci. A veľká väčšina ich mala absolútne originálne, nápadité atď. a teraz to niekto proste zmaže.
Pýtam sa ČO ZO VZHĽADU BIRDZU TU ZOSTANE?
Šedivá šablóna, nič viac. Pre každého rovnaká.
Bol veľmi dobrý nápad vymyslieť, aby samotní useri prispievali k vzhľadu stránky, teraz sme sa vrátili o 100 rokov naspäť.
@azel A čo sa tu vzrušuješ nad tým? To si mal tým pádom vyťahovať dávno pradávno a nie teraz v deň D, keď sa nový systém konečne aplikuje...
Veď tam stálo pekne a jasne: "Nerobte si nové CSko" Prečo asi? Pretože rozumný človek asi predpokladá, že po aplikácií nového Birdzu sa všetky CS-ká čo? Vymažú! Áno, správne synak. Nie si tak hlúpy.
A to, že je v súčasnosti tvorenie cssiek pozastavené mi je srdečne jedno. A rovnako tak je pravda, že mnohí ľudia mali svoje profily nanajvýš neprehľadné, nevidel si kto tam čo má napísané, poriadne si nevidel, čo píšeš...atď.
@stenatko individualitu vrátime, len trošičku v inej podobe. technicky bude jednoduchšia na správu a zas nebude dovolovať zneviditeľňovanie textu, schovávanie častí webky a pod...
je taky graphic friendly design, a nenavidim zltu. DAKUJEM. ale zase trikolora je kusocek trapna, ale nestazujem sa tie smajle super uzasne vtipne zlate, pacia sa mi nove. inac aky datum, ze 10.9. 2013! to je uplne mimo tej ankety a asi to bol zamer, aj som tusila, ze bude celkom skoro po nej.
ja som uplne uchyl na grafiku a velmi mi zalezi na tom, aby web vyzeral dobre, normalne ma obtazuje, ked je web skaredy a neprehladny, tak ako vsetko, cize tohleto se mi libi vic. a z toho isteho dovodu sa mi nepaci strata css. a ze rolety nostalgia z cias,ked to bolo mimo planu
@tomas mna zaujima len to, ci mi potom ukaze v notifikaciach, ked ma niekto tagne do svojho stavu/fora/etc (a spustis to az po urcitom case) alebo to hladat niekde inde. thx!
@firestorm Len do toho, kopni si do mňa. Si jeden zo stáda, na to som si už zvykol. Vždy, keď niekto povie pravdu, začnú doňho kopať. A ostatní sú ticho. Typická slovenská povaha.
A keď to tam stálo, tak to tam mali dať tesne predtým a nie na tak dlho, že to už nikto nebral vážne + v poslednej dobe to tam nebolo.
Mne sa to páči a verím, že postupne pribudnú nové veci a niektoré sa vylepšia..veď je to iba pár hodín čo je nový birdz zapnutý
Skôr som sklamaná z birdzákov ako sa chovajú. @tomas sa snaží a určite naprogramovať toto nezabralo iba 10 minút ...za tú prácu si tu akurát tak môže prečítať kvalitný hate. Na jeho mieste by som sa za toto na vás vyjebala..veď toto už je dávno za hranicami..
dizajn fajn, možno by to chcelo trošku viac farieb, plus nemali tu byť nové rubriky (rady, škola, videá), či z toho nič nebude? tak ešte aby sa dali mazať veci a zobrazovať reakcie a môže byť.
Už som ani nedúfala, že nejaká zmena príde. Ale predsa prišla a mne sa tento nový design celkom páči. Len mi vadí, že v profile sa zobrazujú aj dávno vymazané veci a chýbajú mi tu staré smajlíky a CSS Ale časom si zvyknem..
ja som myslela, že žiadnej zmeny sa už nedožijem, že skôr z tejto stránky odídem ako sa niečo zmení, zrazu prídem sem a kukám, čo sa zas deje? uvidím či si na to zvyknem a či nebudem viac pičovať, že čo zase všetko nefunguje / no hej trocha nemam rada zmeny )
TS-ky - katastrofa, 5 rôznych od jedného užívateľa mi nahádzalo do jednej, aby som videl, či mi bolo na TS-ku odpísané, musím ju otvárať.
Ked otvorím fotoalbum v profile, všetky fotky naraz..albumy len kdesi na boku, to má akú logiku?
Nástenka - pre mňa subjektívne sa lepšie čítala v jednom stlpci, ale to je sila zvyku.
Zmena je zmena. Chvilu potrva kym si clovek zvykne. Kritizovat to po par minutach nebudem, ked neviem este ake to vsetko je a ked sa este len nieco bude spustat postupne. Z toho co mi chyba najviac je to vlastne CSS. Tak som zvedavy ako bude vyzerat moznost zmeny profilu neskor. Teda nakolko sa tu spominalo ze cosi volitelne bude.
K tomu vyzoru snad len tolko ze mne osobne dost taha oci pri citani farebna kombinacia pozadia fora a modre nicky. Co sa mi ale z estetickeho hladiska vobec nepaci je presah hornej listy po oboch stranach voci tomuto stredovemu ,,panelu" alebo ako to nazvat v ktorom sa nachadzaju profily,forum a reklamy. V paneli je dost miesta medzi ,,Hladat" a ,,Pridaj" kde by som ubral a tym padom ten presah zlikvidoval. Pricom tlacitko ,,Pridaj" by som dal rovnakeho typu ako forum,blog,hladaj a nie odlisne.
Podme dalej: páči sa mi, že zmizlo hviezdičkovanie fór, ale nakoľko ho nahradli Like-y, radšej by som bol tým hviezdičkám.
Mrzí ma strata tajného čísla, aj keď sa naň pofrfľalo, predsa len to človeka vždy potešilo, keď sa mu zmenil status.
V nových fórach svieti fórum, ktoré sa po otvorení tvári ako vymazané, ale to bude asi nejaká programátorská zmena.
K výzoru sa vyjadrovať nebudem, to je mne jedno. Stále som však presvedčený, že zmena výzoru je to posledné, čo tu bolo potrebné spraviť..
Chýba mi farebnosť. Nejaká žltá, zelená, niečo iné ako sivé.
Inak sa mi to páči je to o zvyku
A otázočku mám jednu, blogy sa budú môcť prepnúť, ako sa dalo, na už-ohviezdičkované a najnovšie? @tomas
bolo to tak o čosi lepšie, dalo sa lepšie filtrovať
prečo všetci reagujú na ľudí číslami, ktoré su až po ich komente O______o
a inak nie som veľmi nadšený z toho, csska mi budú chýbať a tuším to možno bude hrať aj odchod z tohto portálu lebo to bola jedna z mála vecí, ktoré tu boli originálne a super a teraz to chcú zrušiť?
tvl cim dlhsie som tu, tym viac je to tu napicu ô_______ô uz nefunguju ani TS, v IE absolutne nic nejde zobrazit, nefunguje tagovanie a @214 tiez nechapem preco ludia taguju takymi o2ci cislami... proste mate stastie, ze ma tu komplet cely B. presviedcal, aby som ostal, inak by to tu slo uz fest do sraciek cele ô____________ô
@antifunebracka wtf ti o čom točíš
šak odíď ak chceš...aspoň dočasne, kým to nebude spĺňať tie predpoklady, ktoré ty očakávaš...
inak to zlé tagovanie štve aj mňa...
a kto prosím ťa používa IE? to je snáď najhorší prehliadavač...
@firestorm IE pouzivam ja, predstav si je to najpouzivanejsi prehliadac na svete, veril by si tomu? a TS nefunguju, napr orfeine TS-ky mi to odmieta zobrazit
proste to je ten problem, aby som to sformuloval nejak pokojne, ze cakali sme 4(!) roky na novy dizajn a dostali sme VELMI zle fungujucu betaverziu necoho, o com nam musi byt jasne, ze tomas uz nezlepsi. som presvedceny, ze toto bol posledny redizajn B. a co tomas nedal donho teraz, uz donho neda NIKDY napriexlubom, ktore by ste uz mali dobre poznat. ked sa zmeni daco do konca roka, mozete ma mat za kkta, ale ked ne, pekne sa mi kazdy co ma teraz nechape ospravedlni
nejdem to tu celé čítať, ale nadpisy vo fóre by mohli byť menšie, toto pôsobí strašne rušivo, keď je úzky stĺpec a názov fóra takmer na tri riadky kvôli veľkosti písma
a dúfam, že vek pôjde meniť, každým rokom som si ho podstivo menila tak, aby som mala stále 17
Ja by som sa chcela spýtať, či by nemohla byť taká možnosť na webke, že tie štvorčeky hore (kde je vek, narodky, váha...), by sa dali všetky skryť. Pretože aj keď ich skryjem, zostane tam ten vek a narodky a tie už sú aj tak uvedené pod fotkou. Mala som to skryté, keď sa ešte dali upravovať CSS-ká a páčilo sa mi to vzhľadovo omnoho viac. Taktiež pre mňa sú to všetko nedôležité informácie a vek a narodeniny sú už aj tak pod avatarom. Myslím si, že to úplne stačí.
Ale teším sa, že sa bude dať vzhľad webiek znovu aspoň čiastočne meniť
Mne sa nepáči, že akokoľvek sa teraz niekto ohradí proti novému birdzu, tak je nevďačný debil.
Ono to nie je o tom, že je niekto nevďačný a že vždy bude s niečím nespokojný, myslím, že človek má právo vyjadriť svoj názor, a to dokonca aj vtedy, keď je negatívny. Dosť dlhú dobu sa rýpalo do starého birdzu, že čo všetko tam nefunguje, že ako to blbne, že sú tam bugy a čo ja viem akými inými slovami sa ešte vyjadrovala nespokojnosť. A zrazu príde nový birdz, a keď sa človek vyjadrí, že sa mu niečo nepáči, zrazu je nevďačný. Nie, to vôbec nie je o nevďačnosti, to je o tom, že sa niečo zmenilo a teraz automaticky treba počítať s tým, že niekomu sa bude zmena páčiť a niekomu nie.
Čo sa týka mňa osobne, mala som birdz rada preto, že bol iný ako ostatné tieto portály a hlavne nemal potrebu sa na ne hrať. Necítila som nikdy potrebu niečo tam meniť, podľa mňa bol design to jediné, čo fungovalo. Páčilo sa mi, že si človek mohol vytvoriť webku, ktorá ho vystihovala. Okej, prišiel argument s dizajnom pre mobily a tablety, aby sme boli všetci spokojní. Tak fajn, nebudeme mať csská, aby sme mohli fungovať komplexne cez mobily a tablety. Okej, beriem.
Ani to, že zmizlo TČ, mi žily netrhá, mne je jedno, kto je tu ako dlho a ako veľmi je známy.
Predýcham aj to, že zmizol odkazovač, aj tak sme si ho v poslednej dobe odvykli používať, lebo nechodili upozornenia.
Že nejdú niektoré základné funkie ako vymazávanie a upozornenia a reakcie, že sa nedá hviezdičkovať, že mi nepridá koment, nejde zmeniť fotka, otvoriť fórum, okeeej. To pripíšme tomu, že to ešte nie je finálna verzia, to mi nevadí.
Čo sa mi ale vadí a preto zvažujem, že tu tomuto portálu ktorý som mala a ešte stále mám veľmi rada, poviem nakoniec báj báj, sú dve veci, a to TSky a prepojenie s fb.
K tomu prvému, myslím že TSky na starom birdzi, okrem toho, že vždy zvykla svietiť nejaká fantómová (čo podľa mňa nebol taký veľký bug, že by to bránilo využívaniu tohto portálu alebo niečo), fungovali dobre. Dalo sa otvoriť konverzácií koľko človek chcel, do jednej písať aj tri príspevky pod seba, mali sme otvorených 6 konverzácií naraz s jedným človekom, v každej sme riešili niečo iné, aby sa nám to nepomiešalo. A teraz bum, všetko do jedného "rozhovoru", prečo nie, história správ tak do dvoch-troch odpovedí, v preklade nulová, s jedným užívateľom si proste môžeš písať len jednu TSku. Ako na fb.
Tu sa dostávam k druhej časti, a k tomu, že ja dva facebooky pre život nepotrebujem. Chodila som na birdz radšej ako na fb preto, že to bol birdz. Neotravovalo ma pri každej vete "DAJ LAAAAJK", mohla som si písať konverzácií koľko som chcela, neukazovalo mi v notifikáciách že som si sama komentovala vlastný status a nestávalo sa mi také, že som si musela z vlastného FB zmazávať prezývku a nechať tam len úradné meno kvôli tomu, že tuna nikto niečo lajkol a medzitým niekoho hodilo na stránku ktorú som pred pár rokmi lajkla ja na fb a potom mi ľudia vypisovali "ahhhaaa ty si na birdziii a máme tam nový design ako sa ti páči". Vždy som bola tuna anonymne, na fb verejne, koho som uznala za vhodného, som si na fb pridala. Tuna to bol birdz, na fb to bol fb. Teraz mi to tak nepríde. Teraz okrem toho že tu je fórum a blogy, tak všetko, ešte aj fotky, vyzerajú presne ako na fb. Tak načo mať dva rovnaké...
Inak off course, aj ja som rada, že Tomáš birdz nevyhodil do koša a chce s tým niečo robiť. Je mi jasné, že nemám čo kecať do niečoho, čo by som ja sama nenakódovala, a to ani robiť nebudem. Len proste sa zamyslím, či tu ostanem, alebo čo budem robiť. Minimálne si počkám na moment, keď sa budú dať vymazávať veci stadeto, ak sa budú dať. Menenie a vlastný design mi nebude vadiť, design ma tu z toho všetkého najmenej trápi.
Ale chýba mi starý birdz. Nie jeho nefunkčnosť, ani jeho design, ale funkcie, ktorého robili birdzom, nie napodobeninou niečoho iného..
@marleymt ďakujem za podnetný dlhý komentár (@223 ) veľmi si ho cením. V niektorých veciach máš pravdu a ešte to spravíme.
- Btw hviezdičkovanie by malo ísť pod článkami.
- V komente píšeš, že ti nepridá koment. Kde?
- Fotka avatarová sa dá meniť (pri nejakom percente ľudí to blbne, a zatiaľ zisťujem prečo)
- Otvoriť fórum sa nedalo zatiaľ jedno jediné, čo som objavil (a hľadám stále odlišnosť v čom je problem, robilo to aj pri blogu, ak mal user celý nick veľkými písmenkami, čo je asi 0,1% userov, ale to sme už fixli)
Btw, keby som chcel napodobniť FB, tak by sa to podobalo viac.
Čo sa týka "jedna konverzácia", úvaha bola taká, že v mobiloch a rôznych weboch ľudia začínajú komunikovať s jednou osobou v jednom feede. Možno to nejak zmeníme...
Ja som objavil inú drobnú chybu tu vo fóre. Niektoré príspevky v diskusii naskočia po určitom čase. Viď moje dva posledné príspevky v diskusii k pripojeniu
@marleymt ide ale aj o to, ze tu uz tomas a nie len on xkrat napisal, ze sa postupne budu veci vyladovat a doplnat, a napriek tomu tu vzdy dookola pocut tie iste pripomienky na tie iste veci. tak si precitam dolezit oznamy a nebudem tu hulakat na vsetke strany ze nefunguje toto a tamto a hento, ked sa na tom pracuje a doladuje.
ja nechapem dvoje veci..na profile mi pise ze som 19 rocne dievca a ked odpisujem napriklad sem tak tam trepne ze mam 43 rokov ..a po druhe nevidim tu nic kde sa da doplnit to ze..napriklad RiRi147, (to asi ma byt kolonka ze kde byvam nie? ale mate to tam tak fasa popisane ako napr. tomas - typek co zalozil birdz a tak.. )
to co napisala @marleymt je na 256 - hlavne v tej casti prepojenie s FB si uplne vystihla moj nazor na vec.
cize pokial toto prepojenie nezmizne alebo minimalne bude teda volitelne, pri prvej prilezitosti mazem vsetko a bodka ende schluss, maximalne svoj ucet budem mat na zopar TSiek a moznoze komentovanie fora sem-tam.
@catmartina pokial teda vazne odides tak mi nechaj na seba v TSke nejaky kontakt mailovy aspon, nech sa stretneme niekedy v little big city.
@tomas mne tieto malé veci nevadia, to si zrejme @trdelniiiq tiež neprečítal a rýpe do mňa že toto ešte nie je finálna verzia a bude sa to upravovať, ja tomu rozumiem. ja sa vyjadrujem k veciam, ktoré sú zmenené a myslím že už finálne, a nepotrebujú dolaďovanie, ja sa nesťažujem na niečo čo teraz z 2% nefunguje (to som nenapísala dostatočne zreteľne, že mi je jasné že to sa ešte dorieši? ).
čo sa týka TSiek, podľa mňa ak chce niekto komunikovať v jednej konverzácii, a existuje možnosť otvoriť si štyri, tak si otvorí len jednu a všetci budú spokojní. lenže keď chce niekto komunikovať v štyroch a je možnosť otvoriť si len jednu, tak hm....
a tá história správ je hádam tiež len jedným z tých dolaďovacích vecí, pretože komunikovať bezkontextovo nemá ktovieaký zmysel a luxus...
áno ešte lajky na každý komentár by sa dali
chápeš ale, čo som tým chcela povedať...že tými všetkými drobnosťami, čo vytvárali atmosféru, ako je farba, vzhľad správ, kolonky notifikácie-priatelia-správy, fotky...proste ten prvý dojem toho je taký, že sa musíme opakovať. + followovanie ľudí z nejakej inej stránky...
ten potenciál birdzu byť iný ako ostatné stránky sa mi nejako stráca čím ďalej, tým viac proste, nemôžem si pomôcť...jediné čo ostalo "naše", sú blogy a fórum...webky a nástenka mi teraz totižto prídu ako na pokeci...
nie, proste, ja si cením tvoju robotu a viem že sa snažíš a chceš aby to tu bolo pekné. nič ti nevyčítam, nikde nevykrikujem, že je niečo zlé, nefunkčné hnusné a fuj, rešpektujem že toto nie je finálna verzia, považujem len za pomerne normálne zhodnotiť svoj postoj a vyjadriť názor. nemám za potrebu do nikoho rýpať, je tvoj portál, nie môj. ja som len jeho malou súčasťou a preto som si dovolila spísať môj pohľad na vec, možno dôvod, prečo to tu začnem v najbližšej dobe využívať menej, to nemala byť žiadna sebecká nevďačná kritika na teba ani nepochopenie z mojej strany, že niečo nefunguje lebo to ešte nie je dokončené...
@marleymt kde som do teba rypal? Ten tvojprispevok som ani cely neprecital. Vyjadroval som sa k tym prvym vetam, ze tu kazdeho, komu sa nepaci, oznacujeme za nevdacnikov. Co u mna su ti ludia skor uz na hranici s dmnciou - patria sem ti, ktori sa neustale rozkrikuju a posielaju tomasa aj s birdzom dpc, lebo im nejde nejaka funkcia/banalita, ktora po par dnoch bude nahodena/opravena.
@trdelniiiq pardon, ale tagol si mňa preto som si logicky domyslela, že hovoríš o tom, čo som napísala ja...v tomto čo píšeš v na jednej strane súhlasím, ale na druhej strane je to aj svojim spôsobom pochopiteľné, pretože keď sa niekto spýtal na názor, ľudia mu ho dali, a nielen pozitívny...a tiež, už viackrát sa tu spomínalo, že sa niečo ešte doladí a nedoladilo sa, takže tam niekde môže prameniť nedôverčivosť ľudí a pindanie na všetko...aj keď teraz tomu možno bude inak...proste, pokým sa nezmení názor ľudí tým činom, že sa niečo naozaj uskutoční, tak budú pindať do najmenšej kraviny.
teraz keď tomáš konečne spustil nový birdz, tak myslím uspokojil dosť ľudí, ktorí ustavične frfľali že im svieti červený nápis a nič z toho. takže potom, keď sa doladia zmeny, tak sa uspokoja ľudia, čo frfľali že niečo nejde.
ja som sa sťažovala na veci, ktoré sú už myslím na konci úprav, a očividne som pochopila tvoj príspevok zle, pardon...
myslel som si ze sa opravia chybne veci co tu boli a ze tie funkcne ostanu tak ako boli nie ze niektore sa opravia a secko ostatne sa dojebe co uz no klasika birdzovska a nas stary pekny dizajn je v riti css su v riti .....
ale marleymt to napísala super, prosto tu boli veci ktoré odlišovali birdz od ostatných sietí a teraz je 3/4 z nich preč
a ako statusy sú mi ukradnuté aspoň u mňa, ale čo sa týka toho, tak som to bolo tiež také že som si podľa toho ľudí škatuľkoval podľa aktívnosti a potom ich poprípade "sledoval"
a to mi vadí trošku, prsot sa tu ľudia prezentovali, každý vedel o tom a tom čo je a teraz mi všetko príde na jedn kopyto a ak by tu neboli fóra a blogy, tak ozaj že facebook
ja mám normálne depresiu z tohto birdzu, chodila som sem rada, ale prestáva ma to baviť :/ to čo bolo pokazené sa neopraví, ale spraví sa niečo nové a podľa mňa k horšiemu... dobré veci sa mohli ponechať... sa čudujem, že profilovky nemáme všetci rovnaké keď už css hej ( aj ked to ma trapi najmenej )
Ja som sa zameral na drobnosti
- v hornom paneli na ľavo je že "Náhodná Webka", pritom sa to už webka nevolá...a s tým súvisí ďalší bod:
- názvy sa zmenili na typický FB...predtým webka je teraz profil, stav je status, avatar je profilovka...škoda, bolo to originálnejšie
- nepáči sa mi, že profilovky sú v kruhu...S mojou aktuálnou profilovkou to vyzerá dobre, no niektoré fotky to maximálne pokazí
- nástenka mi príde totálne neprehľadná, lepší bol jeden stĺpec predtým
- keď si kliknem na nejaký profil tak by bolo lepšie aby sa ako 1. zobrazil profil a nie novinky
- Na novinky v profile by som dal nejaké súkromie: Pre všetkých, Pre všetkých na Birdzi, pre priateľov, pre seba
- keď zahlasujem vo fóre, mohli by možnosti zmiznúť (tak to bolo aj na starom
- nezobrazovanie pridaných komentárov (to je naozaj dosť veľký problém si myslím)..niečo napíšem a nezobrazí sa to, napíšem to znova a potom je tam aj ten koment čo som predtým písal
- prekopal by som položky v profile...niektoré veci ako "najobľúbenejší kamarát" sú totálne od veci a random návštevníkovi profilu Klárika, Matúš či Filip nič o mne nepovedia
- pridal by som nové rubriky do ankiet a fór (especially Android, WP)
- keď si dám "Zapni roletu" tak by bolo super aby sa dala zrušiť len heslom..inak to nemá nejaký hlbší význam
- s TSkami som maximálne nespokojný tak, ako asi všetci (na malom priestore - s každým len jedna konverzácia - malá história - absencia smajlíkov)
- hviezdičkovanie by som nahradil prstom dole/hore a zaradil by som to aj okrem blogov aj na fóra
Mne sa to zdá celé blbé neprirodzené už od kedy to je. Proste nech sa snažia ako chcú mna to vôbec nezaujalo, tie všetky slová slangové také fuj proste trápne neviem ako to inak vystihnúť. Mna osobne to nijak nebere práve naopak. Cítim sa teenagerom aj bez toho.
@tomas jedno dve si videl možno ty , ja som ich videla daleko viac a som napísala že by som neskončila a že sa k tomu nejdem vyjadrovať ked to nie si schopný pochopiť je to len a len tvoj problém ja budem len tíško sedieť a asi sa opakovať
odpovedať ti nemusím ja vôbec na nič !
píšem síce neskoro (tému som objavil len teraz), no čo sa týka môjho názoru, tak je to tu skvelé...netreba sa mi nejak ondiť s webkami a neviem, čím všetkým...fotky tu pridať idú, blogy hádam tiež, tak čo viac treba k šťastiu? Toto fórum je hlavne o diskusii a všetko potrebné na to tu je funkčné...komu sa nepáči, tak nech ide do prdele...a čo sa tu riešili nejaké trápne slovička, tak neviem, kto tu má zas čo za komplexy...normálne slangy
@drobec186 áno nemusíš mi odpovedať. len mi je smiešne, že oháňaš sa tým, že sú tu trápne texty, a keď sa spýtam na čo i len jeden jediný príklad, tak nevieš povedať ani jeden a začneš sa vykrúcať
@tomas tvoj pohlad na vec keby sa chcem vykrúpcať inak to vyzerá, kebyže vlastný názor nemám si prvý komu by som to povedala ... Mám nato vlastný názor a tebe ho vesať na nos nebudem som napísala ten prvý komentár keby som CHCELA napísať všetky moje príklady tak ich tam vidíš ale ty ich tam nevidíš lebo som ich tam nedala bum zmier sa s tým
@ao ked to budem chcieť zmeniť tak to poviem alebo napíšem mne je to uuuuuuplne jedno čo sa tu deje ako zle to vyzerá čo je tu na hovno čo sa mi nepáči a všeéééétky tie veci je mi to uplne lahostajné ja tu nie som nato. D
myslím si že som to dosť vystihla v tom prvom komentári múdri pochopia na prvý krát že viac k tomu nenapíšem lebo som to vyššie už asi 3krát zopakovala
@drobec186 Takze v podstate vravis, ze je tu straaaasne vela veci na prd (tak vela, ze ich ani vymenovavat nejdes), ale v zasade nie su az tak hrozne na prd, pretoze su ti vlastne lahostajne.
Su ti natolko lahostajne, ze ich ani nechces zmenit... ale nie su ti dostatocne lahostajne na to, aby si nemala zapotreby sem pisat, ze su trapne.
Ja toho @tomas a obdivujem ze sa mu vlastne chce take brilantne pripomienky riesit.
(Hej hej, nemusis na tento prispevok zase reagovat, ze ti to je jedno a ze tu nie si na to aby si to riesila... Proste si si chcela pofrflat. Uz sa stalo a zjavne nema zmysel to dalej rozoberat.)
@ao dakujem ... si to uplne presne vystihol ironia ... veru nejdme to riešiť lebo jediný kto to tu rieši ste asi vy dvaja a možno je vás viac som povedala už asi 10 krát že mi to je jedno a pri tom aj zostanem ... áno nie som tu nato a to ti musí vystačiť lebo načo tu som ti nepoviem lebo ty nato prídeš aj sám len škoda že zle zbohom
Preboha ! prestnate to tu riešiť ste ako malí.....
Tomas ako ja by so msa nad tym iba zasmial, a ak ťa ten podnet zaujal, tak uplny krasny priklad trapnych slov maš napriklad pri nicku dikadvokat !!! takže už ju nechaj na pokoji a pod von
Drobec, preboha nechapem na čo tu reaguješ v kuse o to mako nejdeš reagovať, proste ked nemaš potrebu sa vyjadriť, tak to nechaj tak ak to nepokladaš za doležite...
uhe uhe ... netaguj ma nebudem mať potrebuje prispievať ... som reagovala raz ale niekomu to nestačilo a niekto nechápe že ked poviem nebudem podrobnejšie písať čo konkrétne ako debil tak asi to znamená že nie a nebudem to dalej riešiť ale tak vidíš nedá si pokoj to sa nedá mne to nedá nereagovať na také kokotiny čo vidím
@drobec186 ty máš 19 ... no dovidenia jak nestranná osoba po prečítaní tvojich reakcií plačem od smiechu jak môže byť niekto tak sprostý sorry neuraz sa ale fakt
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
271 komentov
ja som za
anyone else ?
a aby ma nevidela na birdzi nebirdzovská verejnosť. toto vymysli.
ha! a ľudia čo písali opačne takto smajlíky ( : aby ich to nezosmajlíkovalo sú nahratí lebo aha čo to teraz robí
fakt tu bol niekto schopný zmazať niečo na čom si 90% užívateľov tak strašne potrpelo??? .................. je to v piči
a na design si zvyknem : ) to je v pohode
:letim:
mam obavy ze dizajn sa zmenil ale nefunkcnost ostala.
nedaju sa mazat priatelia
ani statusy
par veci chyba
a stavil by som sa ze to tak aj ostane ako pri kazdom predoslom birdzi sa jeho povodne neduhy niesli s nim az kym neprisiel zase novy a zase inak vadny.
ano som nevdacny k-o-k-o-t ale okrem neprekladnejsieho a nezazivnejsieho CSka pribudli zapinatelne rolety (fakt vynalez) a inac ?
ale jak robíte tie vtáky?
Ale tak jednoducho...čo narobíš...zmena by prišla skôr či neskôr, a s tým aj súčasné dôsledky
a to, ze ked som nastavena na priateloch, nemam po pravom boku tie fotky a blogy a fora
a ze vo fotoalbumoch ukazuje rovno vsetky fotky a nie po albumoch
....ale inac je to len o zvyku
moje css mi bude chýbať, ale ako liek na mor rotujúcich fotiek, položiek v menu, debilných priesvitností a bezcitného plácania ahačovšetkoviematynie do jedného css, ma to nesmierne teší.
drobnosti, ktoré nevyhovujú môjmu vkusu, si pre tentokrát nechám pre seba.
inak v pohode...
Mám taký nepríjemný tušák, že tie profily sú teraz robené naschvál bez možnosti urobenia CSS aby tam mohli zase najebať miesto pozadia reklamy na vložky alebo iné srandy...
ci sa odstranili chyby to este neviem.
ale brutalne ma stvu tie lajkovacie FB veci. brutalne.
ževraj
Len skrz položku "Celý birdz" vidím, kto, čo, kde píše...a tam si leda tak môžem všimnúť, či ma niekto náááhodou netagol...
a zvyknem si. :ehm:
A este mi chybaju stary smajlici.
A vadi fejsbukovsky vohoz.
Frfli frfli chriach.
A absencia smajlíka a vyjebaná cenzúra... toto nie > Dlho sa tu už nezdržím, keď mi nebude umožnené vyjadrovať sa sprosto.
not bad at all
keby sa nesnazia kopirovat FB a vsudepritomny fb like ktory nezmizne ani ked rolujes....
Polovica ľudí vrátane mňa tu má pseudointelektuálne hovadiny, ale zmena bydliska je normálna a potrebná funkcia
A na acitivty streame ( ) sa takmer nedajú rozlíšiť statusy od iného obsahu.
Aaaaa modré písmo na nástenke je špatné a príliš svetlé.
ja uz som ale nahlasoval, ze notifikacie to hadze aj ked si clovek sam sebe okomentuje status
2. nechcem v profile fotku v krúžku
3. prilíš veľa červenej na fóre
@n0win0u ako prosim? kto si precita moju TS je VELMI dolezite, kedze som to vyuzival denne a notifikacie mi nejdu, neukazalo mi to, ze na mna reagujes, musel som si to ceknut vo fore ci nahodou niekto neodpisal
Som rada, ze sa to tu konecne zmenilo. Akurat sa musim psychicky pripravit na picovanie vecne nespokojnych ludi (ach)
Trosku ma mrzia tie CSS-ka, ale vedela som, ze s novym Birdzom sa vymazu.
jo reakcie nejdu, ale ved kopu veci nejde, to sa musi popridavat on-the-run, takze zatial treba vypisovat bugy a nedostatky a pomalicky sa na nich bude pracovat ( snad nie az tak pomaly )
btw pridam aj ja jedno, ak zahlasujem prvy za nejaky blog a dam 4* tak na cely blog ukazuje hodnotenie 2*. tzn zrejme akceptuje kazdy blog s defaultnym 0* a potom do priemeru pridava aj tych 0*, co je blbost
proste zbytocnost je to mne sa to viac nepaci ako paci ^__^
kreteni to vyuzivali na take veci, ze spamovali ludom picoviny, potom si to niekto precital a zmazal a typek videl, ze to precital tak pisal dalej vyryvacne picoviny..
btw... sa neposerte z tých bugov... lebo vy ste weboví majstri a všetko urobíte hneď bez chyby a nahodíte v jednej sekunde všetky veci
citali ste vobec toto?
» www.birdz.sk/casak/novy-b-/1...
"Čo to znamená bez technických blábolov?
Nový BIRDZ má viac funkcií, ako uvidíte v prvých dňoch po spustení. V prvých dňoch sú zapnuté len niektoré funkcie, ktoré sú komplatibilné aj so starou databázou. Máme pripravené novinky, ktoré v starom BIRDZe neexistovali a pribudnú pár dní po redesigne."
ved musite na kompletnu funkcnost pockat nejaky cas
som nolifer, hej
proste chod!
ts ktorú som už odoslal dávnejšie a nik mi neodpísal.. nebolo vlastne ani treba.. moje meno už bolo vysvietené modrým..dúfam že dalej ti aj samému dopne čo to znamená
smejem sa tu na tom - ze aby si sa nehanbil,
neviem takto posúdiť..strašne veľké to mám na mobile (upravené zobrazenie v opere mini na jeden stĺpec) takže idem badať čo a ako..
ale poviem len takto, ďakujem..a aj tak chcem horalku
@antifunebracka aj ja chcem mat naspat tu funkciu precitane
@tomas za odozvu uzivatelom - 100 points to griffindor !
@151 10.000.000.000 points to griffindor !
chybaju mi stare lebo boli krajsie, birdzovske a zvykli sme si na ne. aj na tieto si zvykneme ale hehe smajlik bol krajsi, vsetky boli krajsie.
kazdopadne ta za toto uznavam, si konecne pan
na dizanj si snad zvykneme
spomeňme si ešte raz na pôvodné smajlíky:
Mne osobne sa páči toto spravovanie priateľov:
» www.birdz.sk/nastavenia/frie...
no a nakoniec konečne mi pridalo @momoglamorous do friendov, takže všetky chyby sú odpustené (to bola prvá vec, ktorú som vyskúšal )
zopár vecí mi tu chýba,ale to sa podľa mňa doladí.počkám si na to. čo iné mi ostáva
trochu casu asi ubehne, kym sa aklimatizujem na novy dizajn ale inac super
vadi mi, ze zmazane veci sa zobrazuju v profile a ze sa neda zobrazit starsie vlakno tsky
Čiže šiel som s tým veľkým rizikom. Že tu bude peticia a že ma zakillujete:/
Pýtam sa ČO ZO VZHĽADU BIRDZU TU ZOSTANE?
Šedivá šablóna, nič viac. Pre každého rovnaká.
Bol veľmi dobrý nápad vymyslieť, aby samotní useri prispievali k vzhľadu stránky, teraz sme sa vrátili o 100 rokov naspäť.
Ale ktovie, možno sa to časom vráti
ale keď to pôjde tak ako to má ísť, tak všetko super... btw, možnosť schovať moju webku/stavy/blogy/fotky aspoň pred neprihlásenými asi nebude, že? :/
Veď tam stálo pekne a jasne: "Nerobte si nové CSko" Prečo asi? Pretože rozumný človek asi predpokladá, že po aplikácií nového Birdzu sa všetky CS-ká čo? Vymažú! Áno, správne synak. Nie si tak hlúpy.
A to, že je v súčasnosti tvorenie cssiek pozastavené mi je srdečne jedno. A rovnako tak je pravda, že mnohí ľudia mali svoje profily nanajvýš neprehľadné, nevidel si kto tam čo má napísané, poriadne si nevidel, čo píšeš...atď.
ja som uplne uchyl na grafiku a velmi mi zalezi na tom, aby web vyzeral dobre, normalne ma obtazuje, ked je web skaredy a neprehladny, tak ako vsetko, cize tohleto se mi libi vic. a z toho isteho dovodu sa mi nepaci strata css. a ze rolety nostalgia z cias,ked to bolo mimo planu
A keď to tam stálo, tak to tam mali dať tesne predtým a nie na tak dlho, že to už nikto nebral vážne + v poslednej dobe to tam nebolo.
Skôr som sklamaná z birdzákov ako sa chovajú. @tomas sa snaží a určite naprogramovať toto nezabralo iba 10 minút ...za tú prácu si tu akurát tak môže prečítať kvalitný hate. Na jeho mieste by som sa za toto na vás vyjebala..veď toto už je dávno za hranicami..
a to ma hnevá!
a chýba mi heheáčsky smajlík
Ked otvorím fotoalbum v profile, všetky fotky naraz..albumy len kdesi na boku, to má akú logiku?
Nástenka - pre mňa subjektívne sa lepšie čítala v jednom stlpci, ale to je sila zvyku.
Zvyšok neskôr
a hned prvé čo som si všimol je zle orezaná lišta... ďalšie postrehy doplním o chvíľu
K tomu vyzoru snad len tolko ze mne osobne dost taha oci pri citani farebna kombinacia pozadia fora a modre nicky. Co sa mi ale z estetickeho hladiska vobec nepaci je presah hornej listy po oboch stranach voci tomuto stredovemu ,,panelu" alebo ako to nazvat v ktorom sa nachadzaju profily,forum a reklamy. V paneli je dost miesta medzi ,,Hladat" a ,,Pridaj" kde by som ubral a tym padom ten presah zlikvidoval. Pricom tlacitko ,,Pridaj" by som dal rovnakeho typu ako forum,blog,hladaj a nie odlisne.
Mrzí ma strata tajného čísla, aj keď sa naň pofrfľalo, predsa len to človeka vždy potešilo, keď sa mu zmenil status.
V nových fórach svieti fórum, ktoré sa po otvorení tvári ako vymazané, ale to bude asi nejaká programátorská zmena.
K výzoru sa vyjadrovať nebudem, to je mne jedno. Stále som však presvedčený, že zmena výzoru je to posledné, čo tu bolo potrebné spraviť..
Inak sa mi to páči je to o zvyku
A otázočku mám jednu, blogy sa budú môcť prepnúť, ako sa dalo, na už-ohviezdičkované a najnovšie? @tomas
bolo to tak o čosi lepšie, dalo sa lepšie filtrovať
a inak nie som veľmi nadšený z toho, csska mi budú chýbať a tuším to možno bude hrať aj odchod z tohto portálu lebo to bola jedna z mála vecí, ktoré tu boli originálne a super a teraz to chcú zrušiť?
@18miki18 ako si to urobil?
@178 ja tiež a nechápem
a strašne mi tu chýba tá žltá.. :/
a tie terciky s poctom reakcii/komentov zas mensie.
ale pozitívum, že vidím správy, ktoré mi pomizli
šak odíď ak chceš...aspoň dočasne, kým to nebude spĺňať tie predpoklady, ktoré ty očakávaš...
inak to zlé tagovanie štve aj mňa...
a kto prosím ťa používa IE? to je snáď najhorší prehliadavač...
a dúfam, že vek pôjde meniť, každým rokom som si ho podstivo menila tak, aby som mala stále 17
Ale teším sa, že sa bude dať vzhľad webiek znovu aspoň čiastočne meniť
Ono to nie je o tom, že je niekto nevďačný a že vždy bude s niečím nespokojný, myslím, že človek má právo vyjadriť svoj názor, a to dokonca aj vtedy, keď je negatívny. Dosť dlhú dobu sa rýpalo do starého birdzu, že čo všetko tam nefunguje, že ako to blbne, že sú tam bugy a čo ja viem akými inými slovami sa ešte vyjadrovala nespokojnosť. A zrazu príde nový birdz, a keď sa človek vyjadrí, že sa mu niečo nepáči, zrazu je nevďačný. Nie, to vôbec nie je o nevďačnosti, to je o tom, že sa niečo zmenilo a teraz automaticky treba počítať s tým, že niekomu sa bude zmena páčiť a niekomu nie.
Čo sa týka mňa osobne, mala som birdz rada preto, že bol iný ako ostatné tieto portály a hlavne nemal potrebu sa na ne hrať. Necítila som nikdy potrebu niečo tam meniť, podľa mňa bol design to jediné, čo fungovalo. Páčilo sa mi, že si človek mohol vytvoriť webku, ktorá ho vystihovala. Okej, prišiel argument s dizajnom pre mobily a tablety, aby sme boli všetci spokojní. Tak fajn, nebudeme mať csská, aby sme mohli fungovať komplexne cez mobily a tablety. Okej, beriem.
Ani to, že zmizlo TČ, mi žily netrhá, mne je jedno, kto je tu ako dlho a ako veľmi je známy.
Predýcham aj to, že zmizol odkazovač, aj tak sme si ho v poslednej dobe odvykli používať, lebo nechodili upozornenia.
Že nejdú niektoré základné funkie ako vymazávanie a upozornenia a reakcie, že sa nedá hviezdičkovať, že mi nepridá koment, nejde zmeniť fotka, otvoriť fórum, okeeej. To pripíšme tomu, že to ešte nie je finálna verzia, to mi nevadí.
Čo sa mi ale vadí a preto zvažujem, že tu tomuto portálu ktorý som mala a ešte stále mám veľmi rada, poviem nakoniec báj báj, sú dve veci, a to TSky a prepojenie s fb.
K tomu prvému, myslím že TSky na starom birdzi, okrem toho, že vždy zvykla svietiť nejaká fantómová (čo podľa mňa nebol taký veľký bug, že by to bránilo využívaniu tohto portálu alebo niečo), fungovali dobre. Dalo sa otvoriť konverzácií koľko človek chcel, do jednej písať aj tri príspevky pod seba, mali sme otvorených 6 konverzácií naraz s jedným človekom, v každej sme riešili niečo iné, aby sa nám to nepomiešalo. A teraz bum, všetko do jedného "rozhovoru", prečo nie, história správ tak do dvoch-troch odpovedí, v preklade nulová, s jedným užívateľom si proste môžeš písať len jednu TSku. Ako na fb.
Tu sa dostávam k druhej časti, a k tomu, že ja dva facebooky pre život nepotrebujem. Chodila som na birdz radšej ako na fb preto, že to bol birdz. Neotravovalo ma pri každej vete "DAJ LAAAAJK", mohla som si písať konverzácií koľko som chcela, neukazovalo mi v notifikáciách že som si sama komentovala vlastný status a nestávalo sa mi také, že som si musela z vlastného FB zmazávať prezývku a nechať tam len úradné meno kvôli tomu, že tuna nikto niečo lajkol a medzitým niekoho hodilo na stránku ktorú som pred pár rokmi lajkla ja na fb a potom mi ľudia vypisovali "ahhhaaa ty si na birdziii a máme tam nový design ako sa ti páči". Vždy som bola tuna anonymne, na fb verejne, koho som uznala za vhodného, som si na fb pridala. Tuna to bol birdz, na fb to bol fb. Teraz mi to tak nepríde. Teraz okrem toho že tu je fórum a blogy, tak všetko, ešte aj fotky, vyzerajú presne ako na fb. Tak načo mať dva rovnaké...
Inak off course, aj ja som rada, že Tomáš birdz nevyhodil do koša a chce s tým niečo robiť. Je mi jasné, že nemám čo kecať do niečoho, čo by som ja sama nenakódovala, a to ani robiť nebudem. Len proste sa zamyslím, či tu ostanem, alebo čo budem robiť. Minimálne si počkám na moment, keď sa budú dať vymazávať veci stadeto, ak sa budú dať. Menenie a vlastný design mi nebude vadiť, design ma tu z toho všetkého najmenej trápi.
Ale chýba mi starý birdz. Nie jeho nefunkčnosť, ani jeho design, ale funkcie, ktorého robili birdzom, nie napodobeninou niečoho iného..
- Btw hviezdičkovanie by malo ísť pod článkami.
- V komente píšeš, že ti nepridá koment. Kde?
- Fotka avatarová sa dá meniť (pri nejakom percente ľudí to blbne, a zatiaľ zisťujem prečo)
- Otvoriť fórum sa nedalo zatiaľ jedno jediné, čo som objavil (a hľadám stále odlišnosť v čom je problem, robilo to aj pri blogu, ak mal user celý nick veľkými písmenkami, čo je asi 0,1% userov, ale to sme už fixli)
Btw, keby som chcel napodobniť FB, tak by sa to podobalo viac.
Čo sa týka "jedna konverzácia", úvaha bola taká, že v mobiloch a rôznych weboch ľudia začínajú komunikovať s jednou osobou v jednom feede. Možno to nejak zmeníme...
jediné, prečo som tu je, že čakám na možnosť zmazať stavy, fotky ..všetko...
cize pokial toto prepojenie nezmizne alebo minimalne bude teda volitelne, pri prvej prilezitosti mazem vsetko a bodka ende schluss, maximalne svoj ucet budem mat na zopar TSiek a moznoze komentovanie fora sem-tam.
@catmartina pokial teda vazne odides tak mi nechaj na seba v TSke nejaky kontakt mailovy aspon, nech sa stretneme niekedy v little big city.
čo sa týka TSiek, podľa mňa ak chce niekto komunikovať v jednej konverzácii, a existuje možnosť otvoriť si štyri, tak si otvorí len jednu a všetci budú spokojní. lenže keď chce niekto komunikovať v štyroch a je možnosť otvoriť si len jednu, tak hm....
a tá história správ je hádam tiež len jedným z tých dolaďovacích vecí, pretože komunikovať bezkontextovo nemá ktovieaký zmysel a luxus...
áno ešte lajky na každý komentár by sa dali
chápeš ale, čo som tým chcela povedať...že tými všetkými drobnosťami, čo vytvárali atmosféru, ako je farba, vzhľad správ, kolonky notifikácie-priatelia-správy, fotky...proste ten prvý dojem toho je taký, že sa musíme opakovať. + followovanie ľudí z nejakej inej stránky...
ten potenciál birdzu byť iný ako ostatné stránky sa mi nejako stráca čím ďalej, tým viac proste, nemôžem si pomôcť...jediné čo ostalo "naše", sú blogy a fórum...webky a nástenka mi teraz totižto prídu ako na pokeci...
nie, proste, ja si cením tvoju robotu a viem že sa snažíš a chceš aby to tu bolo pekné. nič ti nevyčítam, nikde nevykrikujem, že je niečo zlé, nefunkčné hnusné a fuj, rešpektujem že toto nie je finálna verzia, považujem len za pomerne normálne zhodnotiť svoj postoj a vyjadriť názor. nemám za potrebu do nikoho rýpať, je tvoj portál, nie môj. ja som len jeho malou súčasťou a preto som si dovolila spísať môj pohľad na vec, možno dôvod, prečo to tu začnem v najbližšej dobe využívať menej, to nemala byť žiadna sebecká nevďačná kritika na teba ani nepochopenie z mojej strany, že niečo nefunguje lebo to ešte nie je dokončené...
demencia
nechápem tie čísla..ja to mám ako @223-t í koment.. :ehm:
a budem na to myslieť stretko dáme určite
teraz keď tomáš konečne spustil nový birdz, tak myslím uspokojil dosť ľudí, ktorí ustavične frfľali že im svieti červený nápis a nič z toho. takže potom, keď sa doladia zmeny, tak sa uspokoja ľudia, čo frfľali že niečo nejde.
ja som sa sťažovala na veci, ktoré sú už myslím na konci úprav, a očividne som pochopila tvoj príspevok zle, pardon...
a ako statusy sú mi ukradnuté aspoň u mňa, ale čo sa týka toho, tak som to bolo tiež také že som si podľa toho ľudí škatuľkoval podľa aktívnosti a potom ich poprípade "sledoval"
a to mi vadí trošku, prsot sa tu ľudia prezentovali, každý vedel o tom a tom čo je a teraz mi všetko príde na jedn kopyto a ak by tu neboli fóra a blogy, tak ozaj že facebook
chápem že sa to tu zrejme snaží byť "v jazyku mladých" ale toto znie naozaj dosť blbo a neprirodzene...
- v hornom paneli na ľavo je že "Náhodná Webka", pritom sa to už webka nevolá...a s tým súvisí ďalší bod:
- názvy sa zmenili na typický FB...predtým webka je teraz profil, stav je status, avatar je profilovka...škoda, bolo to originálnejšie
- nepáči sa mi, že profilovky sú v kruhu...S mojou aktuálnou profilovkou to vyzerá dobre, no niektoré fotky to maximálne pokazí
- nástenka mi príde totálne neprehľadná, lepší bol jeden stĺpec predtým
- keď si kliknem na nejaký profil tak by bolo lepšie aby sa ako 1. zobrazil profil a nie novinky
- Na novinky v profile by som dal nejaké súkromie: Pre všetkých, Pre všetkých na Birdzi, pre priateľov, pre seba
- keď zahlasujem vo fóre, mohli by možnosti zmiznúť (tak to bolo aj na starom
- nezobrazovanie pridaných komentárov (to je naozaj dosť veľký problém si myslím)..niečo napíšem a nezobrazí sa to, napíšem to znova a potom je tam aj ten koment čo som predtým písal
- prekopal by som položky v profile...niektoré veci ako "najobľúbenejší kamarát" sú totálne od veci a random návštevníkovi profilu Klárika, Matúš či Filip nič o mne nepovedia
- pridal by som nové rubriky do ankiet a fór (especially Android, WP)
- keď si dám "Zapni roletu" tak by bolo super aby sa dala zrušiť len heslom..inak to nemá nejaký hlbší význam
- s TSkami som maximálne nespokojný tak, ako asi všetci (na malom priestore - s každým len jedna konverzácia - malá história - absencia smajlíkov)
- hviezdičkovanie by som nahradil prstom dole/hore a zaradil by som to aj okrem blogov aj na fóra
(Viem, ze som uz tymto ofenzivny , ale kedze si to neupresnila tak sa nemam cim zaoberat)
podľa mňa si videla jedno-dve trápne slová, a keď sa na ne pýtam, tak si sama uvedomuješ, že vlastne to nie je ani problém
odpovedať ti nemusím ja vôbec na nič !
Alebo budes radsej hundrat ze je to tu trapne, ale menit to nechces?
Su ti natolko lahostajne, ze ich ani nechces zmenit... ale nie su ti dostatocne lahostajne na to, aby si nemala zapotreby sem pisat, ze su trapne.
Ja toho @tomas a obdivujem ze sa mu vlastne chce take brilantne pripomienky riesit.
(Hej hej, nemusis na tento prispevok zase reagovat, ze ti to je jedno a ze tu nie si na to aby si to riesila... Proste si si chcela pofrflat. Uz sa stalo a zjavne nema zmysel to dalej rozoberat.)
@tomas
Preboha ! prestnate to tu riešiť ste ako malí.....
Tomas ako ja by so msa nad tym iba zasmial, a ak ťa ten podnet zaujal, tak uplny krasny priklad trapnych slov maš napriklad pri nicku dikadvokat !!! takže už ju nechaj na pokoji a pod von
Drobec, preboha nechapem na čo tu reaguješ v kuse o to mako nejdeš reagovať, proste ked nemaš potrebu sa vyjadriť, tak to nechaj tak ak to nepokladaš za doležite...
Tak a teraz, u nas svieti slnko, podme von....