Ahojte. Chcem sa opytat na par rad ako zacat zivot v USA. Najlepsie by bolo keby ste vraveli z vlastnych skusenosti Dakujem za kazdu radu a prosim fakt o radu len tych ktory budu vraviet nieco k teme a nie sa tu zbytocne hadat so vsetkymi
vyhraj v ich lotérii povolenie k pobytu dlhodobo a to je celkom slušný základ...
Nemozes tam íst dlhodobo žit len tak jak v EU. Dostaneš víza a ked ti skončia musia zmiznút dopiče. Jedine ze tvoj zamestnavatel ti vybavi dlhodobejšie alebo si vezmeš za muža američana....ak sa mýlim opravte ma
preco do USA? ono to uz nie je to, co byvalo Skus tam ist na vyske cez Work and travel a uvidis...ono este strasne zalezi do akeho statu chces ist...Hawaii i Aljaska su tiez USA
Ideálna je zelená karta, ale dá sa aj keď si nájdeš zamestnávateľa čo bude ochotný ti sponzorovať víza. Takého ale najľahšie nájdeš ak tam pôjdeš na leto na WaT a zanecháš dobrý dojem, pokiaľ teda nie si v niečom úplný odborník (IT, geológia a pod.).
Sobáš sa dá tiež, pokiaľ mne rozprávali miestny, tak sa to dalo aj zaplatiť. Ale je to dlhodobá a nie lacná vec.
Posledná eventualita sú turistické víza, ale po 90 dňoch musíš rátať s tým, že ťa môžu vyhodiť a dostaneš zákaz vstupu na 10 rokov. Ale sú ľudia čo tak žijú roky. Každopádne v tvojom veku by som asi riešil WaT a podobné veci. Je to ten najlepší základ.
A posledná vec, nie je to úplne lacná krajina, takže treba mať pripravené nejaké peniaze na začiatok. Musíš počítať s tým, že zo začiatku sa budeš živiť v prácach, ktoré nemusia byť až také lukratívne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Nemozes tam íst dlhodobo žit len tak jak v EU. Dostaneš víza a ked ti skončia musia zmiznút dopiče. Jedine ze tvoj zamestnavatel ti vybavi dlhodobejšie alebo si vezmeš za muža američana....ak sa mýlim opravte ma
Sobáš sa dá tiež, pokiaľ mne rozprávali miestny, tak sa to dalo aj zaplatiť. Ale je to dlhodobá a nie lacná vec.
Posledná eventualita sú turistické víza, ale po 90 dňoch musíš rátať s tým, že ťa môžu vyhodiť a dostaneš zákaz vstupu na 10 rokov. Ale sú ľudia čo tak žijú roky. Každopádne v tvojom veku by som asi riešil WaT a podobné veci. Je to ten najlepší základ.
A posledná vec, nie je to úplne lacná krajina, takže treba mať pripravené nejaké peniaze na začiatok. Musíš počítať s tým, že zo začiatku sa budeš živiť v prácach, ktoré nemusia byť až také lukratívne.
wat vyzerá oveľa lepšie a na stálo tam ísť a robiť tam za minimálnu mzdu alebo len niečo nad to zostaň v Európe radšej ak ti ide o peniaze a prácu