včera mi jeden chalan tvrdil, že nylonové struny sú naj, čo sa všetkého týka( koncerty, učenie,...). Ja s ním úplne nesúhlasím. Myslím, že sú dobré na hranie klasiky, nie? Ale určite nie na koncerty rockovej hudby..naj by bolo ucit sa na nylonových a nes
No zalezi na jakej gitare ich chces mat. Na elektriku by som nylony nedaval Inak na klasicku gitaru sa davaju nylony a na ostatne akustiky kovove, pre lepsi zvuk.
A ja som zacinal na nylonoch prve mesiace, potom uz len kovove a elektricka gitara
..nylonove sa davaju ako uz bolo spomenute na klasicke gitary.velmi vynimocne aj na ine typy akustickych,ale na elektriky urcite nie..maju svojsky zvuk a zozaciatku z nich tolko nebolia praty,ale to je uplne nepodstatne,ide o to aky styl hudby hras a aky zvuk sa ti tam hodi..podla toho sa zariadis..a hotov
ak das nylon na elektriku, tak tym nic nezahras. na akusticke gitary, hlavne jazzove (vacsie telo a casto aj vyrez tela) sa nylon tiez nepouziva, lebo maju uzky krk a nylony su dost hrube. nylon sa pouziva na tie klasicke, tzv spanielske gitary (mensie telo a siroky krk) lebo maju jemnejsi zvuk...
Nylonove struny by som ja daval na klasicku jo ako sa tu majstry vyjadrili... ale nylonove na elektroakusticku gitaru pri UNPLUGGED koncerte vtedy inak nie ma to tak blby hlas ako na ucenie su super aj ked ja mam na klasickej gitare kov, na spanielke kov a aj na base kov... heh by som si nevedel predstavit basgitaru s nylonom
Ja nylonowe struny nemozem ani citit.. Zle sa mi na nich hra a este aj ten zwuk je o nicom.. Ked som zacinal tak som mal na spanielke hned kowowe struny a som tomu rad, lebo inak by ma gitara welkmi rychlo omrzela. Potom som kupil elektriku a na nej sa hra jedna basen =D proste radost hrat..
Jj proste sa neda powedat ze hentie su lepsie ako ine.. Napriklad zas pri kowowych niekto moze powedat ze lepsie su cisto nowe, lebo maju super kowowy zwuk, mne sa napriklad pacia uz tak tyzden 2 pouziwane..
/el. gitara/: tak tam jasne ze zelezne. Nylonove struny ti snimac nezosnima. Basove MOZNO hej ale melodicke ti ich urcite nezosnima.
{niekto dava kovove struny aj na klasicku gitaru ale namalo by sa to lebo deformuje krk. A moze ti odstrelit kobylka lebo nieje stavana na kovove struny ktore maju omnoho vacsie pnutie}
Ja som doteraz hrala na kovových....som mala požičanú gitaru a objednala som si svoju a dosť ma zarazilo, že mi došla s nylonovými strunami, ale za vyskúšanie nič nedám...snáď to bude stáť zato
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A ja som zacinal na nylonoch prve mesiace, potom uz len kovove a elektricka gitara
/Akusticka/
1) klasicka gitara: nylone
2) jumbo: kovove
/el. gitara/: tak tam jasne ze zelezne. Nylonove struny ti snimac nezosnima. Basove MOZNO hej ale melodicke ti ich urcite nezosnima.
{niekto dava kovove struny aj na klasicku gitaru ale namalo by sa to lebo deformuje krk. A moze ti odstrelit kobylka lebo nieje stavana na kovove struny ktore maju omnoho vacsie pnutie}
ale chcem vyskusat aj kovove, len zo zvedavosti