sama som bola kortikoidy, hormony, antibiotika a ine sracky .. nedostatok pohybu ma tabulkovo vyhnali az do obezity, aj ked mam chvalabohu sumernejsiu postavu a vyzerala som , ze vazim menej ako som vazila ... suhlasim so @zajkousko su to normalni, povacsine velmi mili priatelski ludia .. ktori su ale casto zakriknuti , neisti a nestastni sami zo seba ... nie kazdy sa musi nutne vyzrat .. ale spolocnost rada skatulkuje ... cize je mi jedno ako kto vyzera, ked nema nasrane v hlave .. a mozno preto, ze vela obeznych ludi (uz mam na mysli ozaj silnych ludi) ma obmedzene niektore aktivity .. tak si vyplnaju dni citanim, studiom ... pripadne umeleckymi aktivitami takze .. vnutro je niekedy rovnako velke a bohate ako obal
Nehovorím o percente ľudí, ktorí sú nejako chorí a nemôžu si za to sami, alebo o extrémne zle poskladaných genetických predpokladoch. Keď sa však niekto vyžerie do extrému a je to predovšetkým jeho vina, tak to o niečom svedčí. Môže byť múdry a inteligentný akokoľvek, ale s jeho pevnou vôľou to je asi labilné. Lebo spôsoby, ako to všemožne zmierniť (prirodzené spôsoby, nie len tabletky a liposukcia) tu SÚ.
A zbožňujem formulku "na vzhľade nezáležííí..!" - jasne, nikdy nezáleží, keď si ho nie sme schopní udržať -.-. Nie som radikál. A sama mám problém s nadváhou. Ale to ešte neznamená, že sa teraz budem upokojovať tým, že iní sú tučnejší a sú predsa aj iné veci, v ktorých sa dá vynikať. Nech mi nikto nehovorí, že ho neserie, že keď vstáva zo stoličky, praskajú mu kolenné kĺby a že pri behu sa mu točí hlava po 10 metroch, lebo viac proste kvôli kilám nezvládne. Nie kaýdému je dané vyzerať perfektne, ale skoro vždy sa to dá nejako skorigovať, ovplyvniť - hlavne v prípade problému s nadváhou, horšie je to asi s podváhou .
@flussica tak osobne som rada, ze mozem behavat kazde rano a neskolabovat a jasne, ze sa vsetko skorigovat da, ked je vola ... ale asi autor temy generalizoval a vo vseobecnom meradle musime pocitat s kazdym pripadom ja napr vela cvicim, zdravo jem a mam zamestnanie, kde si dvanast hodin nesadnem ... a nevyzeram ako z katalogu a ano, stve ma to! a s podvahou je to tazke, kamoska by zjedla slona a kosti z nej trcia na kazdu stranu .. je z toho velmi nestastna
@althinka@flussica Presne ako píšete, s podváhou je to fakt ťažké. Ja mám niekedy obdobia, že sa vážne strašne snažím (teda snažím sa stále, len niekedy ešte viac) a aj priberiem, ale kilo a viac nie...
Ale tak ono je to ťažké asi aj s nadváhou, len si to ja tak dobre neviem predstaviť...
no si pamatam ked som mal jazdy v autoskole a sme s instruktorom stale kecali tak vraj ma skusenost ze ti co maju viac kil ze su kludnejsi za volantom ako ti co menej...a moje skusenosti u presne opacne sestra este ked mala nadvahu stale nervozna a protivna a teraz ked je vo forme tak je kludna a vyrovnana...cize opat je to o jednotlivcovi a ked nema piliny v hlave tak neni problem
Ale tak ak by som to mala zhrnúť, tak ja sa nad tým ani nejak nezamýšľam. Ono fakt ide skôr o to, či je ten človek milý, priateľský, dá sa s ním porozprávať... Vzhľad o tomto totiž nikdy nevypovedá.
mňa sa to nedotýka, takže to neriešim, nezauíma ma to a, samozrejme, nikoho neposudzujem. ale myslím si, že dotyčný by sa mal nad sebou trochu zamysliť hlavne kôli sebe. cukrovka, tlak, kardiovaskulárne ochorenia.. v dnešnom svete umiera na obezitu viac ľudí ako na hlad. a to je veru VEĽMI, VEĽMI, VEĽMI smutné..
inac precitala som si komenty .. ono 150 kil je uz klinicky tazka (morbidna) obezita ... ja som hovorila o prvych stupienkoch obezity .. ked skratka uz aj 80 kil u zien zacina spadat do obezity ... a nemusia byt zrovna slonice ale chapem, ako ste to mysleli .. inac sa mi paci, ze v globale mali u vas taki ludia minimalne podporu .. a sucit? O ten predpokladam nestoja .. nik z nas ho nema rad ... a pekny den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A zbožňujem formulku "na vzhľade nezáležííí..!" - jasne, nikdy nezáleží, keď si ho nie sme schopní udržať -.-. Nie som radikál. A sama mám problém s nadváhou. Ale to ešte neznamená, že sa teraz budem upokojovať tým, že iní sú tučnejší a sú predsa aj iné veci, v ktorých sa dá vynikať. Nech mi nikto nehovorí, že ho neserie, že keď vstáva zo stoličky, praskajú mu kolenné kĺby a že pri behu sa mu točí hlava po 10 metroch, lebo viac proste kvôli kilám nezvládne. Nie kaýdému je dané vyzerať perfektne, ale skoro vždy sa to dá nejako skorigovať, ovplyvniť - hlavne v prípade problému s nadváhou, horšie je to asi s podváhou .
Keď ja nie som schopná za celé dlhé roky pribrať ani kilo. A najhoršie je, že keď sa napríklad trápim, tak vôbec nevládzem jesť, ani nasilu
Ale tak ono je to ťažké asi aj s nadváhou, len si to ja tak dobre neviem predstaviť...
Pokiaľ je obézny človek so sebou spokojný a nesťažuje sa na svoju váhu tak s ním nemám problém a jeho obezitu v podstate nevnímam .