@ctrl no clo platíš lebo ti prídu veci z krajiny ktorá nieje v Eú Može sa stat ze ti colnici na sR zabavia balicek a budes si musiet doblavi pren príst a zaplatit clo
@fxx toto mi tieš spominal že sma nevei ako je to z clo , že ras objednal spionaznu kameru a nehcceli clo (cca 200e) a objednal asi dalísch 4x z dailxtreme (zadarmo postovne) a nepýtali clo a na 5krát ked kupoval nejake dropne picoviny zapýtali ....
Tak neviem ... ci tí kokoti colníci na Sr kontroluju nahodne balíky
Objednaval som z USA a Ciny uz vela krat aj za vyssie sumy a neplatil som zatial nikdy clo ani DPH. Sleduje sa to najma pri elektronike. Pri zasielani do zahranicia sa musi vsade na svete vyplnit listok o aku zasielku sa jedna (dar, predaj, typ a cena tovaru atd.). Zaklad je oznacit balik tak, aby bolo jasne, ze sa jedna o zasielku od jednej fyzickej osoby druhej fyzickej osobe, oznacit balik ako gift a cenu najlepsie pod 22€ resp. 150€. Vacsina predajcov na ebay to takto robi automaticky, pre istotu by som to predajcovi ale aj tak pripomenul.
Objednavam si asi takto: USA -> UK a teta mi to posle UK -> SR... napriklad z play.com je dovoz z USA do UK zadara, cize postovne ma stoji len do 10 libier z UK...
cely tento proces trva maximalne 3 tyzdne..
@kajsmir praveze CLO na elektroniku neplatis, platis len dan krajine, z ktorej kupujes, a sem tam ti to zdania aj tito nasi papalasi..
@tommyhot - pisal som pri elektronike snad konkretne o cle? pisal som, ze sleduju najma elektroniku, kedze ta sa asi zo zahranicia (USA, Cina) oplati objednavat najviac a hodnota vacsinou presahuje 150€
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@ctrl 19% alebo 20% sumy nevie ci nie až 25%
Ja som objdnával z Číny teraz,a momentálne na to čakám,tak ma nestraš! O.o
Neraz som už objednával z USA,a nič som neplatil.
Tak neviem ... ci tí kokoti colníci na Sr kontroluju nahodne balíky
» www.dovoz-z-usa.cz/clo-z-usa-a-dph...
do 45eur bez cla z USA,dosť napiču no ale len medzi sukromnymi osobami,čiže to by sa s predajcom isto dalo vybaviť
» www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/...
» goo.gl/b45Mr...
Objednaval som z USA a Ciny uz vela krat aj za vyssie sumy a neplatil som zatial nikdy clo ani DPH. Sleduje sa to najma pri elektronike. Pri zasielani do zahranicia sa musi vsade na svete vyplnit listok o aku zasielku sa jedna (dar, predaj, typ a cena tovaru atd.). Zaklad je oznacit balik tak, aby bolo jasne, ze sa jedna o zasielku od jednej fyzickej osoby druhej fyzickej osobe, oznacit balik ako gift a cenu najlepsie pod 22€ resp. 150€. Vacsina predajcov na ebay to takto robi automaticky, pre istotu by som to predajcovi ale aj tak pripomenul.
cely tento proces trva maximalne 3 tyzdne..
@kajsmir praveze CLO na elektroniku neplatis, platis len dan krajine, z ktorej kupujes, a sem tam ti to zdania aj tito nasi papalasi..