Mám dilemu potrebujem si objednať jedno čerpadlo ale Nemecký distribútor mi ponúka o 50€ vyššiu cenu(bez dopravy) ako by ma stálo poslať si to z USA(vrátane dopravy). Lenže tam musím riešiť clo a neviem sa z toho vysomáriť. Robil to už niekto? Oplatí sa m
Ja ked som vyhral ipod v USA, tak mi prisiel a na colnej sprave ho zadrzali, otvorili, zistili kolko to stoji a poslali mi list ze kolko mam zaplatit aby mi ho dodali. Dost prijebane ze vyhras somarinku za 100eur a musis za nu 20eur zaplatit. Ale co uz.
hmm keď tak to objednaj aj z USA ale dohodni sa s predajcom nech ti na krabicu proste šlahne nejakú nálepku gift alebo do odosielacieho formulára na pošte kde sa píše hodnota zásielky pre poistenie nech tiež napíše že darček. V tom prípade by to malo clo obísť.
@james144 zavisi to aj od spolocnosti, ktora prepravuje vyrobok. minule som to pisal do jedneho forka. ak to ide cez fedex, tam si uctuju, v tvojom pripade 19% dan z celkovej ceny vratane postovneho. cize si vypocitaj kolko by ta to vyslo+ 9 a nieco eur za dorucenie.
ak to ide cez usps, mam dojem ze poplatky su podobne ale nemusis riesit papierovacky a splnomocnenia atd, len posles vyplneny, preskenovany papier na sl. postu a do 2-3 dni ti pride vyrobok.
alebo aj horsiq pisal, skus nech ti to giftnu ale neviem ci to vzdy funguje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ak to ide cez usps, mam dojem ze poplatky su podobne ale nemusis riesit papierovacky a splnomocnenia atd, len posles vyplneny, preskenovany papier na sl. postu a do 2-3 dni ti pride vyrobok.
alebo aj horsiq pisal, skus nech ti to giftnu ale neviem ci to vzdy funguje