Tak ja preferujem a fotím s Canonom a rozumiem sa do toho viac ako ty, v tom máš pravdu. Pochybujem že máš telo Nikon D3X alebo D4 a priemer vstupu tela na Nikonoch neovládam, preto že sa o to nezaujímam a dosť pochybujem že sa budú líšiť rozmerovo telá vyššej od nižšej rady
Ak ma bajonet nikon tak bude sediet..tamron vyraba pre rozne znacky skla tak si to treba pozriet...kazdopadne otazka je na aky ucel ho chces pouzivat (samozrejme aj cena je vhodny faktor ale aj v ramci toho sa da este upresnit a vybrat)...
@misellind : Je ti potrebný väčší zoom? Zoom ide na úkor kvality.
Hlavne záleží na tom, aký žáner fotíš a podľa toho si kúp objektív, ideálne pevného ohniska.
Pretože ak si kúpiš napr. zoom 18-200, kvalitou nebude o nič lepší než ten, čo máš a pri ohnisku 200 už by bolo vhodné používať statív, inak budeš mať fotky neostré.
Tiez by som isiel radsej do pevneho ohniska, ale to si sa nepytala. Takze to len tak medzi recou Pasovat ti to bude na tvoje telo, toho sa obavat nemusis ...
@misellind : Ešte dodám, že tebou uvedený TAMRON AF 70-300mm nie je až tak zlá kúpa, ale najlepšie je zistiť si, či ti na tvoj bajonet sedí, či bude s ním kompatibilný.
ja si myslím že pri cene do 200eur budeš z čohokoľvek sklamaná, neviem či to má zmysel, skôr popozeraj v bazare.. + pri takom objektíve budeš potrebovať opt. stabilizáciu, inak jedine so statívom
Presne tento objektív mám . Sice som ho kupoval za 140 e ale je to on . Niekedy mi strašne dlho zaostruje a na moj vkus je dosť hlučny . Ale ak si len začínajuca tak ti bude stačiť .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Hlavne záleží na tom, aký žáner fotíš a podľa toho si kúp objektív, ideálne pevného ohniska.
Pretože ak si kúpiš napr. zoom 18-200, kvalitou nebude o nič lepší než ten, čo máš a pri ohnisku 200 už by bolo vhodné používať statív, inak budeš mať fotky neostré.