ahojte, mám trojmesačného yorka, je to môj prvý pes a preto by som sa chcela spýtať tých, ktorí už aké také skúsenosti máte.. Kedže je to maličký psík, pravdepodobne mu kúpim nejaké oblečenie, ale otázku je, čo je naozaj využiteľné ? stačí nejaký ten prši
obliekať psov je už trochu chore, prepač pes je zviera, nie človek aby sa mal obliekať...ale niektori ľudia sa o to staraju viac ako o deti v dnešnej dobe a to je smutne ale to čo ich milačik vonku urobi potrebu zodvihnuť to už nie...a vždy keď vidim oblečeneho psa je mi zle, tomu psovi to určite nerobi dobre a je to len ako ľudska hračka potom...
@becrux nejde o to, že je to ľudská hračka, ale o to, že yorkshir má 2kg v dosleposti a nemá podsadu čiže ho nemá čo hriať a pokiaľ mu ľudia nechcú v zime odopierať dlhšie prechádzky alebo nechcú aby bol chorý a celý čas sa triasol zimou, nejaká tá bundička je viac než vhodná
Ježiši kriste...ale este vzdy je to zviera, nie je to nejaka makota, ak teda tu makotu z neho nespravis - ofc. O.o Vacsina ludi z tychto psov urobi uplnych dementov, a zacina to obliekanim.
ja mam jazvecika v rodinnom dome vzdy je vonku byva vonku je jedno ake je rocne obdobie ked mu je zima tak ide do budy obhryza dreva a kosti ked si chce brusit zuby a ne ze kupi niekto cistiace kosticky na zuby pre psov a ine picoviny
a aj suhlasim s @2
@mechiha sestra mala yorkshira a nikdy žiadne oblečenie nemal...ľudia tym že psa obleču proste z neho robia neviem čo, myslia si že psy su ako ľudia a to je zle...pes vždy bol vonku a nikdy sa nikto nestaral či ho treba obliecť a bol tam celu zimu, vo veľkych mrazoch cele dni a noci a v pohode...a teraz si ľudia myslia že pes nevydrži 15 minut von bez oblečenia(keďže taky yorkshir v zime ani viac jak 15 minut vôbec nepotrebuje)
keby máš krátkosrstého mini psa tak by som to aj chápala..ale york má dobrú srsť si myslím, nemala by mu byť zima ani v zime..ja mám prazskych krysarikov a trasú sa furt..či sú doma alebo vonku cez leto na neho nič nenavliekaj chudák
@becrux presne ako si opisal ja mam tak jazvecika vonku v zime v lete a je dobre furt beha po zahrade tym ma kondicku a tym je zdravy a to je normalne takze oblecenie netreba
@vachtlik ono problém je hlavne v tom, že ak máš psa v byte tak ani tebe by neurobilo dobre ak by si vyšiel neoblečený z +22°C do -5°C. Ak by toho "psa" mala väčšinu času vonku tak je to samozrejme iné... Na druhu stranu to čo robia títo majitelia akože "psov" je často fakt šiši. Urobia z neho chodiacu bižutériu a podobne.
Stačí mu zimná bundička a nejaký pršiplášť ako píšeš v prvom príspevku, môže mať aj postroj ale dostatočne veľký aby si ho prevliekla aj cez bundu, ale niektoré bundy majú na chrbte otvor na karabinku takže je možné dať postroj pod bundu. Cez brucho to nejde, brucho je holé a zapína sa to na hrudi.
@2@4@11- ďalej čítať ani nevládzem-to je nejaká súťaž kto sem vypľuje prijebanejší názor????
k téme:
ja mám pre môjho čivka sveteríky, ktoré sa navliekajú aj cez nohy, len ich treba prepierať lebo si ich furt opišká (áno, je tam ten otvor ale aj tak sa mu to furt podarí takže preto ich mám viac na striedačku. keď je sneh na svetrík mu dávam aj bundičku, ktorá je z nepremokavého materiálu a zvnútra zateplená, ale tú som minulý rok napr vôbec nevyužila lebo bola teplá zima, ale zas rok predtým sa triasol aj keď mal na sebe 2 vrstvy... keď ti môžem odporučiť choď do petshopu aj s malým a rovno vyskúšaj čo mu veľkosťou sadne, lebo napr môjmu som odmerala chrbát ale na hrudníku som mu to doma nevedela zapnúť čiže najlepšie je vyskúšať rovno v obchode. a čo sa popruhov týka stačí ich povoliť a obliecť na svetrík/bundičku
Pre všetkých múdrych tu- york nemá srsť, york má vlasy. Nebol vyšľachtený pre mínusové teploty.
Pre zakladateľku- york taktiež nepotrebuje dlhé prechádzky, preto si nemyslím, že je potrebné zaťažovať ho vrstvami oblečenia. Možno mu postačí nejaký jeden sveter alebo čo, ale nech to nie je jak páperová bunda zo socíku. Za pár minút von neochorieš ani ty, ani pes.
no napr. mojho psa do zimy obliekat musime. inac nachladne a ma problemy. hlavne brusko musi mat zakryte lebo odspodu najlahsie ochorie.... ma aj oblecenia cez nohy (tie hlavne do snehu, lebo sa jej v snehu robia take tie guce na nohach ) a ma aj bez noh.. inak postroj normalne tak ako hovorila klaudiqaaa, dat az na oblecenie trochu povoleny pripadne. s cikanim problem nemam, kedze mam fenku ale napr. vadia jej take tie gumicky co sa davaju okolo noh, tak tie bud osdtrihneme alebo jej to proste cez nozicky nedame ale u kazdeho psa to je individualne si myslim.. a cez leto oblecenie podla mna netreba. staci ked s nim budes chodit po tieni cez to najvacsie slnko, pripadne cez najvacsie slnko ostat dnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a aj suhlasim s @2
Stačí mu zimná bundička a nejaký pršiplášť ako píšeš v prvom príspevku, môže mať aj postroj ale dostatočne veľký aby si ho prevliekla aj cez bundu, ale niektoré bundy majú na chrbte otvor na karabinku takže je možné dať postroj pod bundu. Cez brucho to nejde, brucho je holé a zapína sa to na hrudi.
k téme:
ja mám pre môjho čivka sveteríky, ktoré sa navliekajú aj cez nohy, len ich treba prepierať lebo si ich furt opišká (áno, je tam ten otvor ale aj tak sa mu to furt podarí takže preto ich mám viac na striedačku. keď je sneh na svetrík mu dávam aj bundičku, ktorá je z nepremokavého materiálu a zvnútra zateplená, ale tú som minulý rok napr vôbec nevyužila lebo bola teplá zima, ale zas rok predtým sa triasol aj keď mal na sebe 2 vrstvy... keď ti môžem odporučiť choď do petshopu aj s malým a rovno vyskúšaj čo mu veľkosťou sadne, lebo napr môjmu som odmerala chrbát ale na hrudníku som mu to doma nevedela zapnúť čiže najlepšie je vyskúšať rovno v obchode. a čo sa popruhov týka stačí ich povoliť a obliecť na svetrík/bundičku
Pre zakladateľku- york taktiež nepotrebuje dlhé prechádzky, preto si nemyslím, že je potrebné zaťažovať ho vrstvami oblečenia. Možno mu postačí nejaký jeden sveter alebo čo, ale nech to nie je jak páperová bunda zo socíku. Za pár minút von neochorieš ani ty, ani pes.