Zakladu problemu - lesaci sa pokusaju tazit drevo z rezervacie, napriek tomu ze existuju odborne dokazy o nevhodnosti tejto cinnosti od nasich i ceských ekológov. Ochrancov prirody nazve minister 'najatymi komparzistami'. Je to rezervacia vyhlásená a repr
vzdycky islo vsade len o mani mani, ale aj tak to drevo musia vytazit, ved je to tam povalane. A ako by to tam potom vyzeralo???? hruza. Potom ked to od tial neodpracu a ak by boli velke sucha moze sa to zapalit a nakoniec nebude s Tatier nic! Ja im davam za + Nek to vsetko popracu a nek je to tam ciste. A potom mozu zasatdit nove stromky. Listnate a tatry budu ako kedysi Tatramy, cize listnate stromy
No vidim ze su tu rozne nazory - je to o tom, na co su rezervacie dobre- obycajne je to male uzemie, kde sa nechava vyvoj prirody nedotknuty, bez hospodarenia cloveka. Odnesenie povalanych stromov znamena, ze sa odnesie prostredie, kde sa normalne vyvijaju napr. chrobaky, ktore inde neziju. Niektore su velmi pekne a zaujimave - asi poznate rohace, fuzace ...Ich larvy sa zivia drevom v suchych stromoch. Poziar, pokial je prirodzeny, je tiez sucastou prirody, napr. niektore semena stromov nevyklicia, kym neprejdu ohnom. V pripade Tatier a tychto rezervacii zasah proti podkornemu hmyzu je teda v rezervacii nevchodny a okrem toho je po viac ako roku od vichrice nezmyselny, lebo je neskoro. Ochrana proti poziarom sa robi nezakladanim ohnov a nerozhadzovanim flias, ktore mozu sposobit ohen ako zvacsovacie sklo.
Ak chcete nieco vediet o tom a podpisat peticiu je na www.changenet.sk
nech tu nikto neotvara hubu na greenpeace...sama keby mozem sa tam idem zapojit...ludia si uz nevazia nic...saq raz zistia ze z penazi si kyslik a vodu nevyrobia....Drzim s vami seckymi ludmi co si ete viete vazit prirodu...
nemam sice v plane kydat na greenpeace, ale mame slobodu slova, takze kazdy si moze povedat co chce... by ma zaujimalo co mas v umysle spravit ked si niekto otvori hubu, ako si to nazval/a... nechce sa mi pozerat do tvojeho profilu...
P3tula..ja som to nemyslela akoze niekomu ublizim alebo vyhubujem...ja len taq ze to su jedna z mala ludi co sa snazia aby sme tu nezili ako na smetisku a nemam rada ked sa taki ludia nedocenuju...saq pravdaze mozte povedt kazdy co mate na srdci...ja som za to nech kazdy hlasa svoj nazor...ja len taq ze oni su spravni ludia...
ja to kácanie lesa tiež nechapem bol som v tatrach tesne po tej katastofe ale vizeraly ovela lepšie ako teraz ty debilny polnohospodary režu všetko za radom videl som tam stovky nepožkodenych stromou ktore boli označene na likvidaciu hoci neboli napadnute ani červami a mohli mať aj cez 60 rokov
dajte mi uz pokoj sak som len pytala a vase odpovede sa mi celkom pacia... Ved ja nemam nic proti prirode a podobne, len som chcela,aby ste mi vysvetlili reakcie greenpeaceakov, ktore mi neboli jasne
acikristi vlasati vedia dobre co je dobre, v ich radoch najdes odbornikov mrte. ich motivaciou nie su prachy kamo - prave opacna strana to vidi tak, ze: aha, tam na zemi lezia miliony!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale vecer som si pozrela spravy a oni chcu poodvliekat drevo, ktore uz nerastie, tak nechapem co tam greenpeace saskuje
Ak chcete nieco vediet o tom a podpisat peticiu je na www.changenet.sk
napr.> » www.changenet.sk/?section=kampan...
dobre ze si tam dal link na Tichu, nech si to ludia kuknu ako to vyzera naozaj v najprisnejsie chranenych rezervaciach Tatier
kuknite o video..
RE: p3tula //a oni chcu poodvliekat drevo, ktore uz nerastie// - vies aky je rozdiel medzi hospodarskym lesom a pralesom?
acikristi vlasati vedia dobre co je dobre, v ich radoch najdes odbornikov mrte. ich motivaciou nie su prachy kamo - prave opacna strana to vidi tak, ze: aha, tam na zemi lezia miliony!