@peeter metabolizmus je celkove spracovanie zivin, mineralov, anorg latok atd... A kedze alkoholu vacsina musi pretiect cez zaludok a iba male mnozstva sa ihned vstrebavaju (napr. pod jazykom) tak to od metabolizmu zalezi. Vsimnes si toaj tymto sposobom: zeny maju pomalsi metabolizmus ako chlapi a znesu menej (samozrejme su vynimky), potom tucnejsi ludia maju metabolizmus pomalsi, chudi zase rychlejsi a ti chudi toho vydrzia menej (samozrejme zase vynimky). Kazda vstrebanalatka do tela ma "co docinenia" s metabolizmom.
Ja som zistil, že od psychiky Kedysi dávno na jednej kamarátovej oslave som toho vypil na mňa fakt že dosť a celý čas som si hovoril, že alkohol sa mi rýchlo vyplavuje z tela. Do rána som ani nevracal ani nič.
u mna podla psychiky...ked mi je nafigu riadna depka, tak som dole zachvilu a je mi hrozne zle...a ked super nalada mozem vypit kolko cem a je mi fajne
povedala by som od kazdeho trochu. vzdy mam nejaky priklad ktory vyvracia tu nejaku teoriu. mam kamaratku, chudu, asi 160 cm a ta toho zvladne viac nez podaktori chlapi, dalsi kamarat pije uz neviem kolko rokov a zvladne asi menej nez ja co pijem asi raz za rok. niekto zas moze veselo miesat a nic mu to nerobi...takze to bude nejaky mix vsetkych okolnosti
od viacerých vecí napr. ja ked pijem na prazni žaludok tak mám problém sparacovať 6 poldeci vodky ale ked napr.grilujeme stiahnem za večer flašku a nič mi nie je....
Uf.. psychologicke vyskumy na drogy vcetne alkoholu hovoria za faktor v moznostiach cislo jedna PLUS (dalsi NESMIERNE dolezity) ma velky vplyv este aj ten isty ritual na znamom mieste pitia, na ktore je clovek nauceny. Mozog akukolvek skodlivu navykovu latku prijima tak, ze casom sa ju jednoducho nauci TOLEROVAT (cim sa tiez da vysvetlit polozena otazka - ze ked sa clovek dlhodobo "trenuje", jeho mozog sa brani ignorovanim vacsej davky, ako ked s alkoholom iba zacina a este nema trvalejsie "skusenosti". Preto sa na opijanie zvyknuta osoba nezabije ani pri troch a viac promile, zatial co na prvy raz taka davka moze byt pre ineho smrtelne nebezpecna.)
hlavne od toho, ci miesam rozny alkohol (aj tvrde, aj vino, aj pivo...) ale niekedy staci, ak miesas napr. konak (hnedy alkohol) s neakou palenkou (biely alkohol)...
všetko dohromady.. je to na človeku... rovnaka vaha, vek, sýtosť, čas tohto grazelstva a rodičia (čo sa tyka alkoholu) so spolužiakom, a predsa som odolnejši... každy to ma inak...
Záleží to od veku (zvyku), telesnej konštrukcie, metabolizmu, nie je dobré piť na lačno, ani miešať nesprávne typy alkoholu v nesprávnom poradí. Miešať alkohol sa aj môže, ale iba v správnom slede.
od mnozstva svalovej hmoty v tele a aj od "treningu". Zeny sa rychlejsie opiju pretoze maju v pomere ku svalom viac tuku(tuk je takmer neprekrveny) v tele, cize koncentracia alkoholu v krvi je vyssia ako u muzov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a potom samozrejme aj cas/davka robi svoje
zalezi to od mnozstva krvy v tele, cim viac krvy tym viac sa alkohol zrieduje...
inak ja mávam dni, keď ma rozbijú 4 pivá a mám dni, keď sedmička borovičky a 10 pív nestačí. a myslím, že všetci také majú.
btw váha je obľúbeným faktorom na posúdenie výdrže ale môžem povedať že nie vždy to platí...niekedy sa tlsťoch skácí aj po piatich poldeci
Ak zostanes pri jednom druhu, znesies viac.