Ahojte ľudia. potrebujem sa proste niečo opýtať. S otcom som nikdy dobrý vztah nemala tak som sa s mamou odstahovala do Kanady po tom ako sa rozviedli, môj otec ma nikdy nechcel lebo som sa narodila ako dievča, velakrát zato matku dobil, proste toto nechc
A podotýkam o tom stahovaní k priatelovi, verím že začnete spochybnovat že ako ja môžem mat seriozny vztah v mojom veku, to ani nech vas netrapi, to bolo myslene len ako možnosť, stále viem zarobiť dosť na to aby som si prenajala aj sama, nejde o to že sa chcem silou mocou sťahovať k priatelovi
priateľ býva sám?
prečo mama nesúhlasí, aby si sa k nemu nasťahovala? ak jej bude lepšie bez teba a má ťa na háku, nerozumiem tomu, prečo jej potom nebude jedno, kde žiješ.
+ vôbec neviem, ako takéto veci fungujú v Kanade, skús sa informovať radšej niekde v nejakom centre, alebo na niečo m ako linka istoty či čo to.. ak ťa po rozvode súd zveril jej, tak sa podľa mňa o teba musí postarať, nemôže ťa len tak posadiť do lietadla "nah, zbavím sa ťa, decko"... to je ako vyhodiť ťa na ulicu.
@wind priatel sa teraz odstahoval a žije s bratom, proste by bolo fajn keby sa možem odstahovat tam. ja mám celkom na háku tieto veci akože chlastat drogovat a robiť sa velkou ked sa odstahujem, ja sa len chcem proste z tadeto dostat lebo sa tu necítim dobre keď viem že obe strany sú proti mne. moja mama je strašne divná, ona sa o mna nezaujíma ale zaujíma sa o to "čo by ľudia povedali keby...." a proste neviem či jej mám napísať list a zbaliť sa a odísť alebo čo ... je to neskutočne zložité,jediné čo naozaj nechcem je ísť späť na slovensko :/ som zverená do jej starostlivosti :/
ty vlastne ani nepíšeš, že by ti to mama nedovolila. skús sa najprv opýtať jej. ak nie, navrhujem to, čo v @2 - kontaktuj nejaké centrum. tam určite majú aj právne poradenstvo, pretože si nie som istá, či ťa vôbec mama môže legálne poslať naspäť na Slovensko. napadlo mi tiež, že bezplatné právne poradenstvo práve v otázkach rodiny ponúka aj azet (najmama.sk). možno by som na tvojom mieste začala tam
... ale tiež si skúsila preštudovať aj kanadské zákony, ako sa k tomu stavajú, či máš právo odísť od mamy, alebo to musíš riešiť súdne napríklad (ak nechceš, aby ťa policajti doviezli domov), druhá vec je, že tvojej mame to možno bude aj jedno, ale predsa, aby si sa nedostala do zbytočných problémov, pozisťuj si
ja mám proste len strach. ja som možno zlobila a robila maličkosti ale toto je pre mňa strašný skok. ja proste nechcem újsť z domu, ja chcem aby vedela že idem a nech ma nechá odísť.. ja som pripravená žiť svoj život sama, bez nej, pretože ona pri mne nestála keď som to potrebovala a jediné čo robila pre mňa je to že mi nechala voľnú izbu kde môžem byť... neviem prečo mi to proste nedovolí. ale tu je tiež další háčik že my sme tu ešte stále nelegálne lebo čakáme na kanadské občianstvo, čiže neviem či toto neni tá prekážka. a neviem ako ju obísť, ak by som odišla neviem čo by sa všetko mohlo stať :/
ja som kedysi do Kanady chcela ísť, takže viem, ako to tam funguje. pokiaľ máte vybavený trvalý pobyt, tzn. vybavený papier od polície, že ste tam na dobu neurčitú, tak ste tam legálne. občianstvo mať nemusíš, ale v podstate inak sa k nemu, ako trvalým pobytom myslím minimálne 3 roky ani nedostaneš (okrem svadby, samozrejme). ak však potvrdenie od polície máte, nemusíš sa báť riešiť veci aspoň cez nejaké azylové centrum, ak by bolo treba. ale píšeš, že mama ti to teda dovoliť nechce, hm, to je problém. skús sa s ňou o tom porozprávať, možno by zabral systém obohratej platne - hovoriť jej o tom pravidelne dovtedy, kým jej to nezačne liezť na nervy a nepovie dobre tiež dosť drsné, ale lepšie, ako útek z domu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
priateľ býva sám?
prečo mama nesúhlasí, aby si sa k nemu nasťahovala? ak jej bude lepšie bez teba a má ťa na háku, nerozumiem tomu, prečo jej potom nebude jedno, kde žiješ.
+ vôbec neviem, ako takéto veci fungujú v Kanade, skús sa informovať radšej niekde v nejakom centre, alebo na niečo m ako linka istoty či čo to.. ak ťa po rozvode súd zveril jej, tak sa podľa mňa o teba musí postarať, nemôže ťa len tak posadiť do lietadla "nah, zbavím sa ťa, decko"... to je ako vyhodiť ťa na ulicu.