Studujem na mojej "vysnivanej" skole. Teda aspon som si to myslela, ked som tam isla. Studujem v prvom rocniku na univerzite komenskeho - vseobecne lekarstvo. Viem, ze je to len pol roka, ucivo este moc nema spolocne s naozajstnou medicinou,ale mam pocit,
@martina123 ako keby si mi vybrala slova z ust, nanajvys sa nerad stresujem a to ide so skolou vzdy v jednom rukave. Ale asi tam ostanem a nebudem sa vzdavat, uvidime ako to bude dalej, zatial mam dobre vysledky. Keby som sa rozhodol odist zo skoly, moji rodicia by mali len velmi tazke pochopenie...
ešte tam skús vydržať...veď aj tak píšeš, že na inú školu by si hneď nešla, tak to obdobie čo by si nikam nešla stráv ešte na lf a potom uvidíš...buď zistíš, že ťa baví niečo iné alebo ťa možno začne baviť toto....
hovoríš mi z duše...ja som tiež v prvom semestri a čoraz častejšie zisťujem že to nie je nič pre mňa, nebaví ma to a je to ešte obtiažnejšie, lebo študujem v nemčine...ja sa každopádne zariadim až po skúškach-ak ich spravím, skúsim d'alej-možno ma to nakopne, ak ma vylejú, budem si musieť nájsť niečo inšie. V žiadnom prípade však sklamaná nebudem. Vyčkaj do skúšok, potom uvidíš.
@martina123 ja mám podobný problém..tiež som v prvom ročníku a učivo mi vôbec nepripomína môj vysnený odbor..rozprával som sa so staršími ľuďmi čo tam študujú a povedali mi že sa nemá vzdávať lebo ďalej je to už o niečom inom a bude ma to baviť tak verím tomu že aj ty keď sa dostaneš do vyšieho ročníka všetko sa zmení a škola ťa bude baviť tak vydrž a uvidíš vyplati sa ti to
ja by som vydrzala.. nic sa ti nestane ak vydrzis rok. prvy semester je narocny nielen co sa ucenia tyka ale aj vsetkych tych zmien.. musis byvat sama, starat sa sama o seba, iny system, ini ludia, uplne iny pristup.. vydrz do leta. a ak si ani potom nebudes ista, utekaj kade lahsie
Tak poradím podobne ako @aguri500 , predpokladám, že človek medický ... no latinčinu a biofyzika sa dá teraz zvládnuť, podľa mňa by ťa biológia v letnom semestri bavila trošku viac, asi aj tá histológia, chémia možno nie, no my sme sa k pacientom dostali už v 2.ročníku v zimnom semestri, tak sme sa učili takú všeobecnú starostlivosť o pacienta,odbery,obväzové techniky a základy chorobopisu... Neviem či študuješ v BA, či v Martine,ale myslím, že sa to dá zvládnuť, latinčina sa učí fajn a biofyziku sa treba naučiť úplné základy, nedávať si ju na posledný termín a nepodceniť testovú či písomnú časť, ak tou prejdeš, máš to v podstate vyhraté, tým som chcel povedať, že možno ťa tie skúšky ešte nebavia, ale keď si nimi prejdeš, prídu aj skúsenosti, budeš mať viac klinických informácií a budeš ich spájať pekne dokopy a keď ti budú diagnózy jedna do druhej pekne zapadať, vtedy budeš mať pocit, že to stálo za to, len sa netreba zľaknúť tých horších chvíľ, keď si už tam bojuj, niektorí, ktorí to u nás vzdali a ja som ich stretol, tak to ľutujú, lebo prejsť prijímačkami tiež nie je jednoduché, ja by som to len tak nepúšťal, keď máš príležitosť a aj keby si sa začala učiť dajme tomu na skúšky od 1.1. aj tak to ešte stíhaš... Veľa šťastia...
@martina123 Podobne som na tom bola ja minulý rok. Skončila som na medicíne v KE a prvý semester som tú školu doslova ne-ná-vi-de-la a keby to bolo na mne (resp. keby moji stvoritelia prejavili aspoň štipku pochopenia), už na tej škole nie som a dávno študujem niečo iné. V dôsledku môjho negatívneho prístupu (kedže som sa niekde v polke semestra naladila na "aj tak ma vyhodia" a "aj tak tu nechcem byť" mod) zimné skúškové dopadlo tak ako dopadlo. Letný semester bol lepší, kedže odpadli predmety, ktoré ma tak nekonečne frustrovali a tento semester sa mi dokonca na tej škole zapáčilo a síce som miestami max. znechutená, ale miestami sú aj chvíle, že by som tú školu za inú nevymenila (škoda len, že teraz musím riešiť prúser, ktorý som si nahnala cez prvé skúškové).
Moja rada znie, nech to jednoducho nevzdávaš, toto skúškové sprav maximum a daj tej škole ešte šancu, lebo potom ťa to bude mrzieť tak ako to teraz mrzí mňa. Good luck.
ako som povedala v @2 nebavilo ma to po pol roku a ani po roku a flákla som to a tiež som si pekne zarobila problémiky na tento rok. nenechala som to, išla som ďalej, som v druháku a zrazu ma to baví a musím dorábať všetko to, čo som neporobila, pričom som mohla mať voľno (prípadne sa venovať iným predmetom)
@martina123 hlavne nerob unáhlené rozhodnutia. Bola som na tom presne rovnako ako Ty, akurát že nešlo presne o medicínu. No povedala som si, že skúsim ešte vydržať. Keď už je to predsalen tá vysnívaná škola, bola by podľa mňa škoda to vzdať hneď na začiatku. Skús ešte zabojovať a vydržať, možno Ťa to ešte chytí. Uvidíš po prvých skúškach, poprípade dokedy vydržíš, nemáš čo stratiť podľa mňa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
prve 2 roky nemaju s klinickou medicinou skoro nic spolocne...
Moja rada znie, nech to jednoducho nevzdávaš, toto skúškové sprav maximum a daj tej škole ešte šancu, lebo potom ťa to bude mrzieť tak ako to teraz mrzí mňa. Good luck.
ako som povedala v @2 nebavilo ma to po pol roku a ani po roku a flákla som to a tiež som si pekne zarobila problémiky na tento rok. nenechala som to, išla som ďalej, som v druháku a zrazu ma to baví a musím dorábať všetko to, čo som neporobila, pričom som mohla mať voľno (prípadne sa venovať iným predmetom)
aj keď ťa to nebaví, skúšky neflákaj!
a zo školy som odišla po jednom dni