Je jedno, o akú kreatívnu činnosť sa jedná. Čo potrebujete k privolaniu inšpirácie? Odkiaľ ju čerpáte? Máte nejaké zaužívané rituály alebo dobré rady k tomu, ako sa správne naladiť? Alebo sa tým nezaoberáte a počkáte si, až to na vás príde?
Väčšinou, keď sa snažím o niečo kreatívne "nasilu", tak sa mi to nepodarí... na takéto situácie som ešte nenašla nijaký rituál alebo všeobecne použiteľné rady.
A také tie záblesky, keď "to na mňa príde" mávam na záchode. A to myslím vážne... druhé najinšpiratívnejšie miesto po záchode je sprcha...
proste zostanem hore tak do tretej druhej alebo proste do úplného vyčerpania.. niečim sa rozptýlim a stále sa pozerám na nejaký predmet. a vtedy ma nejakým zázrakom napáda aj to čo by ma nikdy nenapadlo. = najčastejšie kukám na mesiac... Ale námesačná nie som!
omamné látky, výrazné výkyvy nálad či už na pozitívnu alebo negatívnu stranu, iné diela z podobných/rovnakých/niekedy aj úplne iných oblastí kreativity, náhoda (keď niečo spravíte a nevyjde to tak ako ste chceli, ale to ako to vyšlo je lepšie ako ste to chceli), sám od seba (občas sa podarí niečo čo je kvalitatívne na vyššej úrovni aká je u mňa v danom momente štandardom, čisto náhodou, tak si to púšťam stále dookola a snažím sa zistiť/naučiť čím a prečo je to také dobré), z hrania sa, ...
najlepšie na mňa prichádza inšpirácia a zlepšovacie návrhy vtedy, ak sa potrebujem učiť na skúšku, alebo ak musím robiť niečo do čoho sa mi veľmi nechce (práca, domáce práce alebo nejaké otravné veci).
potom ďalej v príroda, hlavne v meditácii v prírode
nad ránom v polospánku, skoro ráno
v snoch, to je asi najčastejší prípad
z debát s podnetnými a inšpiratívnymi ľuďmi
paradoxné je, že ešte nikdy na mňa neprišla inšpirácia po požití alkoholu alebo nejakých iným omamných látok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A také tie záblesky, keď "to na mňa príde" mávam na záchode. A to myslím vážne... druhé najinšpiratívnejšie miesto po záchode je sprcha...
zvycajne
napr. tieto obrázky ma inšpirujú » www.sashe.sk/Hotarubi/moje/o...
Nasilu netreba robit nic, lebo potom to nema vyznam..
potom ďalej v príroda, hlavne v meditácii v prírode
nad ránom v polospánku, skoro ráno
v snoch, to je asi najčastejší prípad
z debát s podnetnými a inšpiratívnymi ľuďmi
paradoxné je, že ešte nikdy na mňa neprišla inšpirácia po požití alkoholu alebo nejakých iným omamných látok