nečítala som bibliu, ale tak logicky mi to vychádza, že i keď tam eva a adam figurujú ako prví ľudia, neboli jediní. zrejme sa medzitým vyvinuli ďalšie opice
@orfea2 To je mozne. Je to moja 2 teoria. Problem s nou je ten ze:
-Adam a Eva boli jediny obyvatelia raja. Cize inych ludi musel stvorit mimo raja.
To znamena, ze Adam a Eva a ich potomkovia boli vyvoleni a nadradeni nad ostatnymi ludmi ktori boli stvoreni mimo raja ako podradni, dokonca sa neuvadza ani meno Kainovej manzelky, co je vzhladom na to ze vsetky osoby sa uvadzaju menom. A uz asi tusite kam to smeruje.
Nie je podstatné kto bola. Exegéti určili túto knihu Biblie ako obrazne napísanú, nie historicky presne. Adam mal zrejme neskôr viac potomkov ako len dvoch. Tiež z kontextu vyplýva, že to mohla byť Kainova príbuzná. V tej dobe to bolo bežné, aby tak ľudia splnili príkaz Boha ploďte a množte sa. Neskôr keď bolo ľudí dostatok sa to prestalo praktizovať. Prvý ľudia nemali tzv. genetické defekty, čiže nehrozilo, že by deti splodili ľudia s rovnakými genetickými defektmi a tak by sa mohlo narodiť nejak postihnuté dieťa.
@georg21 o niečom takom som počula kedysi prednášku, ale včera som si uvedomila, že ani to nie je celkom okej, lebo sú veci, ktoré naznačujú, že keby mal Adam s Evou (presne ten Adam s Evou ktorí boli vyhnaní z raja) Kaina, Ábela a ďaľšie deti a tie sa následne krížili medzi sebou a ich deti medzi sebou, tak by to síce malo tú peknú myšlienku že sme všetci ľudia jedna veľká rodina, ale na druhej strane, logicky by sa muselo medzi vyhnaním z raja a splodením Kaina udiať toľko vecí, že Adam a Eva by museli žiť niekoľko tisíc rokov aby to stihli tak ako sa píše v Biblii. preto je najlogickejšie považovať Genesis za obraznú knihu, istým spôsobom mýticky napísanú, akurát že má konkrétneho autora...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@candy36
-Adam a Eva boli jediny obyvatelia raja. Cize inych ludi musel stvorit mimo raja.
To znamena, ze Adam a Eva a ich potomkovia boli vyvoleni a nadradeni nad ostatnymi ludmi ktori boli stvoreni mimo raja ako podradni, dokonca sa neuvadza ani meno Kainovej manzelky, co je vzhladom na to ze vsetky osoby sa uvadzaju menom. A uz asi tusite kam to smeruje.
No dopíš to.