My doma máme iba jeden kôš. Jediné čo ide samostatne sú plasty a papier. Resp. aj tak väčšina ide do bežného odpadu. Len vyslovene papier a plasty pet flaše a iné idú samostatne.
@wistingher Veď ale to je triedenie Ja kým som neodišla do ČR pred 5 rokmi, tak sme vždy mali doma len 1 kôš na všetko... V ČR mi príde triedenie omnoho rozšírenejšie, robia to tu takmer všetci.
Inak podľa mňa triedenie je veľmi výhodné (z čisto zištného dôvodu) aj preto, že stačí omnoho menej často vynášať kôš. Proste plasty a papier, sklo nesmrdia, takže ich môžem mať aj dlhšie v jednom koši, zatiaľ čo ten zmiešaný sa zaplní oveľa pomalšie, ako bez toh
@prison Mňa to náhodou hrozne baví Milujem to roztrieďovanie do špeciálnych košov doma.. Ale chápem, ak nemáte špeciálne kontajnery na to určené, tak ani mne by sa nechcelo kvôli tomu cestovať niekam...
@azizi to uz nieje len v cr to je vsade ale je to zle cele vymyslene,,, to potrebuje rovnaky system vsade a nie tak ako to je teraz... jak u kokotov na dvore fakt vsade inak,,, normalne qr kody, karty na pipanie a pome...nie taketo “akoze triedenie” nasa dedina vytriedila 11% odpadu za posledny rok a moja rodina dava do komunalneho odpadu 2 vrecia mesacne....
ani to neviem takto casovo odhadnut, ale asi odvtedy, ako pribudli okrerm zmetiakov na zmiesany odpad aj dalsie smetiaky pre konkretny druh triedeneho odpadu
Odkedy sa naskytla možnosť prvýkrát na dedine triediť, čiže niekedy v lete roku 2007 ...predtým nebola žiadna taká možnosť na dedine, tak sa netriedilo moc ...možno iba plastové fľaše a zber papiera vyloženého spred domu alebo zanesené do školy keď zbierali, predtým nejakých pár rokov..
akoze, odjakziva. ale "spravne" len poslednych par rokov. u nasich sa totiz odpad triedi na spalitelny a nespalitelny. s tym, ze otec ma sice teoriu, ze vsetko je spalitelny odpad, ak mas v peci dobry tok vzduchu, ale limituju ho zakony o tom, co sa moze/nemoze palit.
Papier a plasty sme triedili asi vždy a teraz u nás bravaju plasty a kovy v jednom vreci rovno spred domu tak sme začali aj tie + sme vyfasovali aj kompost z úradu takže tomu sa venujeme viac aj keď ja si úplne nie som istá čo kde ide..a máme sliepky na bio odpad ešte takže jedlo už od malička mi je proti srsti vyhodiť do koša
Ale veľmi nám to pomohlo lebo produkujeme naozaj pomerne dosť odpadu doma
@kerrang Skvelý nápad ja som si pár rokov dozadu pozrela aj nejaké dokumenty o triedení, čo sa potom s tým odpadom deje ďalej a tak a fakt to bolo veľmi zaujímavé!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A neviem v akej bubline zijem, ale na birdzi prvykrat pocujem, ze niekto doma netriedi. .akoze wau infinite judgement
Ale veľmi nám to pomohlo lebo produkujeme naozaj pomerne dosť odpadu doma