Zaujíma ma názor tých z vás, ktorí sa chystáte na budúci rok na prijímačky na VŠ..na aký odbor sa hlásite a prečo ste sa rozhodli, že napriek pandémii plánujete študovať v zahraničí (pokiaľ to bude možné) alebo naopak chcete zostať radšej doma?
No takto, buduci rok nastupujem na phd a kvoli korone dost vaham, ci si dat prihlasky do zahranicia. Dobre sa cloveku hovori, ze ved o nic nejde, kym nad tym nezacne premyslat a neuvedomi si, ze by sa mu potom mohlo stat ze vela mesiacov neuvidi rodinu alebo sa nedostane do krajiny, kde ma studovat, ze mu to skomplikuje chodenie po prijimackach... co akoze, go for it, ale ja uz som si s cestovnymi komplikaciami cez koronu zazila svoje a je funny vidiet ludi, co tu po mne vtedy hystericky vrieskali, ze preco sa pocas pandemie niekam trepem hlasovat za nie
Podla mna OK, sam nad tym uvazujem, ze by som sa niekam prestahoval za PhD, ak bude niekde otvoreny dobry projekt. Ale na druhej strane, je fakt ze clovek potom musi pocitat s tym, ze z tej krajiny sa potom nebude dat az tak lahko dostat Teraz som vo Svedsku, rodinu som nevidel uz dlhsie nez rok a tak skoro sa asi doma ani neukazem, kedze je to stale komplikovane s obmedzeniami a bezpecnostou. Cize to zalezi na kazdom, ze ci si vie sam seba predstavit v zahranici rok-dva bez cesty domov, pripadne s komplikaciami pri cestovani
@aiva245 ja sa chystám buď do Brna alebo do Prahy na magisterské štúdium, buď na odbor Verejná a sociálna politika alebo Medzinárodné vzťahy. Oba odbory sú v oboch mestách. Uvidím kde má zoberú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov