mám takú letnú diétu, docela sa mi darí schudol som pár kíl od začiatku prázdnin ale chcel by som sa vás spýtať na jednu vec. Sú zdravé rozmixované marhule? Lebo na záhrade máme veľký strom s marhuľami a dostal som nápad
hh, skodlive rozmixovane ovocie? no pozri sa na detske vyzivy ako stoja na regaly x prichutiach, tak asi je to jedle, ci to je nezdravsie nez ovocie vcelku asi nema zmysel riesit, lebo ty to chces rozmixovane a nemyslim, ze by sa to nejak vyrazne pokazilo a asi to stale je zdravsie nez cojaviem cestoviny
"Pri konzumácii ovocia si treba uvedomiť, že obsahujú fruktózu, ale aj celý rad vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré znižujú nebezpečné účinky fruktózy. Šťavy z ovocia sú na druhej strane takmer rovnako škodlivé ako limonády, pretože pohár ovocnej šťavy obsahuje mnoho koncentrovanej fruktózy bez antioxidantov, ktoré sú zničené procesom odšťavovania. Ovocie je iste prospešné pre organizmus, ale treba si uvedomiť, že denná maximálna dávka fruktózy nesmie prekročiť 70g. Takže treba kontrolovať aj konzumáciu ovocia. "
Načo to mixovať? Zbytočne strácaš vitamíny už kontaktom s nejakou koovvou čepeľou. Ak si to vezmeš a zješ tak (tie marhule), tak nevidím zrazu problém ani v tom, aké množstvo - to proste poznáš, keď Ti začnú liezť krkom alebo keď sa nasýtiš a ak nie, tak Tvoj tráviaci trakt Ťa na to upozorní dosť zjavným spôsobom .
@podnaplaz škodlivé určite nie sú, žiadne ovocie nie je. Ale ak sa pýtaš na diétu, tak by si pri chudnutí mal ovocie jesť max doobeda aj to nejakých 100-200g maximálne. Najlepšie na desiatu.
A čím viac ovocie spracuješ - nastrúhaš, nakrájaš, rozmixuješ - tým viac zvyšuješ jeho GI, lebo tvoje telo má menej ťažké dopracovať sa k tým cukrom, ktoré sú v ňom. Takže odporúčam marhule jesť keď tak na desiatu, max. 200g, a celé - nie mixovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ale zas tak tragicky to netreba brať
A čím viac ovocie spracuješ - nastrúhaš, nakrájaš, rozmixuješ - tým viac zvyšuješ jeho GI, lebo tvoje telo má menej ťažké dopracovať sa k tým cukrom, ktoré sú v ňom. Takže odporúčam marhule jesť keď tak na desiatu, max. 200g, a celé - nie mixovať.