Nie je to nič zlé no má to veľa nevýhod (nerozumiem ľudí čo nosia len tak "imidžovky" keď okuliare vôbec nepotrebujú)
Veľa robí aj to aké okuliare si človek vyberie (či mu sedia alebo menej) ale pri výbere v optike skôr je ťažšie sa rozhodnúť ktoré mi idú viac než to že v ktorých nevyzerám ako retardovany kôň
Ale pokiaľ má daná osoba nejakú očnú vadu a tie okuliare potrebuje každý normálny človek pochopí a nebude sa kvôli nejakým okuliarom povyšovať teda ponižovať toho druhého
@9 pravda, lenivci su to, nie.aby si rano privstali a zaostrili, radsej budu zdierat poistovne (a nase dane!) a fotit sa s tym na vodicak, aby ich kazdy lutoval.
@rifla a take brilky co mas ty sa ti pacia? Mne pridu imidzove..
Ti co nosia okuliare, hladaju taky ram aby bol co najnenapadnejsi, no zalezi ake ma dioptrie, lebo twn co ma vysoke cislo si az tak nemoze vybrat nieco tenke kedze tie skla su hrube...
Ja nosim od 3 rokov okuliare, spatne ked pozeram na fotky, tak sa cudujem, ze som niekedy take mal
Este vtip
Pridze moricko zo školy a vreska mame.
Mamo, mamo!, v škole še mi šmeju, že mam veľke okuľare..
V tym vľeci ocec do bytu,.. Do piči, kto tu dal ten bicygeľ to stredku chyži..
@tomias to s tym nenapadnym ramom dajak nechapem ja nosim okuliare asi mesiac (a relativne slabe dioptrie, ale velmi citim rozdiel pri citani) a ked uz ich teda nosit musim, tak som si vybrala ram, ktory mi najviac pristane
"Imidzovkami" sa imho mysli, ze je divne ak zdravy clovek nosi bryle s cistymi sklami len nech je cool... nie ze clovek co potrebuje okuliare si ma vybrat hnusne a nenapadne, ci jak to ty chapes
Myslím si, že ak človek potrebuje nosiť okuliare, tak to vôbec nieje hanba, nemal by sa vôbec hanbiť
Veď je to napokon pre zdravie a kto súdi človeka len na základe toho, ako vyzerá, je dosť povrchný.
@nenay vidis, nosis mesiac. Nenosis od mala, vies ono tak podvedome je , ze tico nosia okuliare od mala , su menej atraktivni, pritazlivi pre opacne pohlavie, tak potom v dospelosti hlada ram a riesenie, aby mu pristali, boli nenapadne tie ramy.. Asi ma nechapes..to nic..
ja som nosila brýle odmalička, pred troma rokmi som išla na laserovú operáciu celá šťastná, že nebudem musieť už nosiť okuliare a teraz som vo fáze, že mi už začali chýbať
ono je aj vedecky dokazane ze ludia s okuliarmi maju napr. nizsie iq, pretoze maju zakrpateny celny lalok... a napr aj v citovej oblasti su vyrazne otupenejsi. a este je to aj odpudive pre opacne pohlavie.
ale sak ked ich chcu nosit tak nech sa paci :letim:
noo ja som mala taku dogmu,ze brylati chalani su vsetci slusni a nenapadni potom som bola prekvapena ked som videla aj ine typy napr.s nausnicou a inak @9
Aj zo mna je uz okuliarnik predtým som nezvykla dako podla toho diferencovať ludi, ale uz si to viac všímam. Tak prosto povedané, niektorí vyzerajú s okuliarmi sexy, niektorí inteligentne a niektorí ako retardi treba zvoliť len vhodný rám, ktory sa človeku hodí.. Ja som sa stretla zatial len s pozitívnou odozvou okolia a myslim, ze väčšine ludi sa okuliare hodia (a vela chlapom sa to paci )
nosim sosovky lebo okuliare su prilis obmedzujuce ...inak absolutne nerozmyslam nad tym ked vidim cloveka,že ci ma okuliare alebo nema....beriem ho rovno s tyma bolo by mi potom uz divne keby ho vidim bez
Pekne, co sa tu nedozviem ue co si o nas slepych myslia ludia.
Nosim okuliare od 11r. a nestretol som sa este s tym ze by ma niekto nebral ako normalneho.
ale ako vravi @40 okuliare dost obmedzuju cloveka, ale mam dost silne dioptrie takze sosovky nosit nemozem.
Inak dobre holka je v puberte a asi jej očný pobedal, že by mala mať okuliare. Nie je to koniec sveta ja som tieź skoro nikdy nenosil okuliare i keđ som mal až od 18 som začal na šoférovanie hlavne. Prip. ak idem do kina alebo tak. A tiež som si myslel, źe ak budem skôr nosiť okuláros tak ma budú mať za niečo menej ale absolútne sa to neri3ši.
myslím si o nich, že majú horší zrak ako my ktorí nenosíme okuliare, takže musia nosiť okuliare.
rovnako ako si o ľuďoch, ktorí chodia o barliach myslím, že majú zdravotné problémy, ktoré my, ktorí nechodíme o barliach nemáme, takže musia chodiť o barliach.
idem si teraz prečítať v komentároch vyššie, čo iné by som si o nich mohla myslieť, lebo očividne niečo také existuje, keď vzniklo toto fórum
Zrak mám taký kadejaký, no určite by som mal nosiť okuliare a roky som aj nosieval. Ale ja som si na to nedokázal zvyknúť, nenávidel som nosenie okuliarov. Na iných mi je to úplne jedno, ale nepovedal by som, že mi to príde sexy na dievčati.
@darkestangel nie, @10 je pravda, snáď sa ich nejdeš zastávať, by som ťa poslal aj tvoju rodinu na týždeň k nim žiť, aby si videla, čo sú to za ludia. aj lieky lacnejšie majú. aj na špeciálne soc.dávky majú nárok len preto, že "musia" nosiť brýle. aj sused Heinz mi poslal taký reťazový mail, tak to musí byť pravda. ne.
@lizatko12 okuliare boli hrozne kedysi co ja viem, teraz to vie byt stylovy doplnok. chodim do queensoptik a ako dieta som trpela okuliarmi, no teraz mi to pride ako sutaz, kto ma atraktivnejsi ram, avsak prvorady je zrak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Nie je to nič zlé no má to veľa nevýhod (nerozumiem ľudí čo nosia len tak "imidžovky" keď okuliare vôbec nepotrebujú)
Veľa robí aj to aké okuliare si človek vyberie (či mu sedia alebo menej) ale pri výbere v optike skôr je ťažšie sa rozhodnúť ktoré mi idú viac než to že v ktorých nevyzerám ako retardovany kôň
Ale pokiaľ má daná osoba nejakú očnú vadu a tie okuliare potrebuje každý normálny človek pochopí a nebude sa kvôli nejakým okuliarom povyšovať teda ponižovať toho druhého
a na zene je to sexy!
a neviem, ja som slepá ako krtko, ale škulky nenosím, lebo sa bojím že by ma nikto nemal rád
Ti co nosia okuliare, hladaju taky ram aby bol co najnenapadnejsi, no zalezi ake ma dioptrie, lebo twn co ma vysoke cislo si az tak nemoze vybrat nieco tenke kedze tie skla su hrube...
Ja nosim od 3 rokov okuliare, spatne ked pozeram na fotky, tak sa cudujem, ze som niekedy take mal
Pridze moricko zo školy a vreska mame.
Mamo, mamo!, v škole še mi šmeju, že mam veľke okuľare..
V tym vľeci ocec do bytu,.. Do piči, kto tu dal ten bicygeľ to stredku chyži..
"Imidzovkami" sa imho mysli, ze je divne ak zdravy clovek nosi bryle s cistymi sklami len nech je cool... nie ze clovek co potrebuje okuliare si ma vybrat hnusne a nenapadne, ci jak to ty chapes
a ešte dačo
Myslím si, že ak človek potrebuje nosiť okuliare, tak to vôbec nieje hanba, nemal by sa vôbec hanbiť
Veď je to napokon pre zdravie a kto súdi človeka len na základe toho, ako vyzerá, je dosť povrchný.
A co si budeme klamat, tie ramy stoja vela...
ale sak ked ich chcu nosit tak nech sa paci :letim:
noo ja som mala taku dogmu,ze brylati chalani su vsetci slusni a nenapadni potom som bola prekvapena ked som videla aj ine typy napr.s nausnicou a inak @9
Nosim okuliare od 11r. a nestretol som sa este s tym ze by ma niekto nebral ako normalneho.
ale ako vravi @40 okuliare dost obmedzuju cloveka, ale mam dost silne dioptrie takze sosovky nosit nemozem.
rovnako ako si o ľuďoch, ktorí chodia o barliach myslím, že majú zdravotné problémy, ktoré my, ktorí nechodíme o barliach nemáme, takže musia chodiť o barliach.
idem si teraz prečítať v komentároch vyššie, čo iné by som si o nich mohla myslieť, lebo očividne niečo také existuje, keď vzniklo toto fórum
a ramik si vyberam taky aky sa mi na mne paci a malokedy vlastne menim, teraz mam asi len 4-ty
nosim okuliare odmalicka a neviem co si myslim o ludoch s okuliarmi. ze maju problem so zrakom tak nosia okuliare? O.o
nnespominam si ze by ma to nejak signifikantne obmedzovalo, skor v dobrom, byvalemu sa to hrozne pacilo a na ludi posobim slusne a mudro, to sa hodi