Čo si myslíte o nosení okuliarov do diaľky ? Nosíte niekto ? Ja keď som nenosila, som mala zrak ustalený aspoň si myslím ale ako som ich začala nosiť tak sa zrak zhoršil a stále sa zhoršuje aj iných čo poznám tiež sa im zhoršil. Neviete čím to je ?
@warble Nahuckali mi pólky a teraz mám už 1a pól, môžem to nejako ovplyvniť?? Nosím okuliare už 5 rokov a nič. Ty ich nosíš stále či po byte nie alebo ich nejak špeciálne čistíš ??
ja ked som bola mala tak u nas v meste fungovala (teraz uz nie) taka specialna trieda v skolke pre deti co mali ocne vady a to mi podla mna najviac pomohlo lebo tam vsetky deti nosili okuliare takze sa nikto nikomu nesmial, nosili sme okluzory (to neviem ci vies co je),, raz tyzdenne chodila ocna lekarka a robila nam vysetrenia specialne, a aj ucitelky rozne cvicenia s nami robili, vysivali sme a tak cim sa nam ten zrak zlepsoval
teraz podla mna co mozes urobit je nosit ich stale nie ze teraz som v spolocnosti tak chcem vyzerat lepsie tak si ich nedam alebo co, treba ich mat ciste urcite ale nic specialne
no a este ak mozem poradit tak nepozerat televizor prilis blizko, nie casto byt na pocitaci, na mobile, to vsetko su "oziarovania", ktore urcite na ten zrak neposobia blahodarne
Ja by som mala nosiť brejle už 7 rokov nenosím ich a môžem povedať, že sa mi za ten čas zrak nezhoršil ani o trošku ale ja mam 2ky dioptrie, v podstate som slepec
ja mam plusky (vraj do dialky ale nepride mi) a to ma sere uplne najviac, lebo na pocitac, knihu atd poriadne nevidim takze vtedy ich potrebujem, ale ked soferujem napr vidim lepsie bez nich.. takze mi je lepsie do dialky dat si ich dole a to je fakt mega nahovno lebo ich potom chvilu mam a chvilu nie, furt si ich niekam polozim aneviem kde su, o chvilu budem asi jak tie stare predavacky v potravinach co ich maju na snurke na krku
proste ovela radsej by som bola keby mam normalne minusky do dialky a mam ich proste cely den na ociach a neriesim, proste dala by som si sosovky ked tak, nez toto ze kazdu chvilu zistim ze "aha teraz citam a zle vidim kde mam okuliare" a po chvilke si ich zas davam dolu lebo idem robit nieco kam mi treba do dialky pozerat
(ako ja vidim do dialky aj s nimi, su usposobene tak ze by som s nimi mala pozerat aj do blizky aj do dialky proste mat ich stale aj ked zvacsuju, ale nefunguje to tak ocividne.. do dialky vidim kusok lepsie bez nich)
Ja som mala jedno oko katkozrake a druhe daleko pred 3rokmi som ale sla na laserovu operaciu a odvtedy nemam problema ^^ odporucam,je to sice drahsia zalezitost ale oplati sa
toľko otázok ohľadom okuliarov, mám ich celý život (2 roky som tuším nemala žiadne, a jeden čas som strašne štrajkovala, pretože som neznášala také čo som mala) ale teraz som si zvykla, mám 2,5-ky do diaľky, lepšie s nimi vidím, čistím ich obvykle do trička, neviem aké som mala predtým, ale v piatom ročníku som mala polky, a po tom štrajku som mala 2,5-ky a teraz to mám už nejaké 4 roky ustálené a ja sa nesťažujem, a myslím, že s nimi vyzerám lepšie ako bez nich
dioptrie sa menia do 25rokov, po tom už by sa ti mali ustáliť. ja mám tiež do dialky ale len štvrť a pól - nosím len do kina alebo do školy som ich nosila
Takto, ja mám jedno oko dioptrie 1,5 a druhé 2 - do diaľky, a môžem povedať, že do diaľky som slepá, ale nenosím je, iba keď je o nutné... a nie, neovplyvňuje mi o negatívne zrak, mám ho viac-menej ustálený, skôr sa bojím, že by si oči na okuliare "privykli" a zleniveli ešte viac
Vy všetci čo ste tu napisali nehceli by ste byť bez brýlí? Zlepšit oči dokonca ich vyliečiť je uplne jednoduché... A nemyslim, že okuliare nejako pomôžu zlepšiť oči. Vy všetci tu viete, ako byť zdravý, ale nikdo z vás to napriek tomu nerobi. Vaše zdravie je u vas na poslednom mieste. Ak si chcete naozaj jednoducho zlepšit zrak, napište mi TS... Dam vám tip na jednu knihu. Ona sa už o všetko postará. Tí, ktorí si myslia, že to je neliečitelné ani nepište. Nepomôže vám to.. @Warble@Nikolts@Laurikaaa@H8u@Doyouhearme@Lakero@Darkestangel
@hamaid neviem, prečo ma taguješ, ja okuliare nepovažujem za "liek" (ktorý by zlepšoval zrak), ale za pomôcku, pomocou ktorej vidím veci tak, ako vidia ľudia so zdravým zrakom.
@Doyouhearme Preco by si sa mala trapit xy mesiacov? Jednu dioptriu je možne dať preč už po cca 3-6 dňoch... @Darkestangel Kludne ju dam aj sem. Ja chcem len pomoct. Kniha sa volá "Jak se zbavit brýli" od Norbekova. Dá sa najst aj v pdf forme a doporúčam vám ju.
@warble inak o tomto som počul od veľa ľudí, že zrak sa ti objektívne už zlepšiť nemôže, ak raz začne degradovať... môže sa vraj iba ustáliť a teda sa prestať zhoršovať, ak samozrejme človek nepodstúpi operáciu, ale keďže ľudia toho narozprávajú, tak to neviem ani potvrdiť, ani vyvrátiť...
@openmindedfreak no nvm mozno som vynimka ktora potvrdzuje pravidlo ja fakt kazdy polrok co mam prehliadku mam o kus lepsie tie vysledky (ale dioptrie mi teda kazdym razom nemeni, zas take obrovske zlepsenia to nie su)
Ja vidim horsie od 12, prvy vymenny listok som dostala v 15/16, dostala som sa tam v 19 (najprv Mali zatvorene a potom som sa stale dokolecka ucila tie pismenka a mam nedosledku obvodnu) a aj okuliare mam odvtedy a za mesiac mam 23 a mam 0,5ky a citim, ze je to horsie ale nosim ich prilezitostne, kedze proste okuliare nie su oci a nie su stavane tak dobre ako ludske telo samotne, proste je to nepohodlna vec...ale tym, ze mam dojem, ze tie samotne okuliare mi obcas nestacia, tak ich poslednou dobu nosim viac. Rozmyslam dokonca nadtym, ze zacnem poctivo. Blizi sa rocna prehliadka ale akosi ma nenormalne odradza nabrucany pristup slovenskych zdravotnukov, takze este netusm, ci budem mat naladu sa obtazovat s tym ich otravenym tonom. Predsa Len nemam popolniky aka min 5 dioptrii a bezny zivot s menej nez 1 dioptriou je sice nie najkrajsi ale v pohode zvladnutelny...
@nikolts pravdepodobne treba premerat zrak. chodim do queensoptiky a raz bola so mnou kamaratka z detstva, premerali jej zrak, zistili, ze mala nespravne dioptrie. ja si neviem predstavit soferovat bez okuliarov...tam pocitujem problem do dialky :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
treba za doktorkou zajst mozno ti nespravne stanovila dioptrie a tak
ja ked som bola mala tak u nas v meste fungovala (teraz uz nie) taka specialna trieda v skolke pre deti co mali ocne vady a to mi podla mna najviac pomohlo lebo tam vsetky deti nosili okuliare takze sa nikto nikomu nesmial, nosili sme okluzory (to neviem ci vies co je),, raz tyzdenne chodila ocna lekarka a robila nam vysetrenia specialne, a aj ucitelky rozne cvicenia s nami robili, vysivali sme a tak cim sa nam ten zrak zlepsoval
teraz podla mna co mozes urobit je nosit ich stale nie ze teraz som v spolocnosti tak chcem vyzerat lepsie tak si ich nedam alebo co, treba ich mat ciste urcite ale nic specialne
no a este ak mozem poradit tak nepozerat televizor prilis blizko, nie casto byt na pocitaci, na mobile, to vsetko su "oziarovania", ktore urcite na ten zrak neposobia blahodarne
Už nech je po lete a dám si to opraviť...
proste ovela radsej by som bola keby mam normalne minusky do dialky a mam ich proste cely den na ociach a neriesim, proste dala by som si sosovky ked tak, nez toto ze kazdu chvilu zistim ze "aha teraz citam a zle vidim kde mam okuliare" a po chvilke si ich zas davam dolu lebo idem robit nieco kam mi treba do dialky pozerat
(ako ja vidim do dialky aj s nimi, su usposobene tak ze by som s nimi mala pozerat aj do blizky aj do dialky proste mat ich stale aj ked zvacsuju, ale nefunguje to tak ocividne.. do dialky vidim kusok lepsie bez nich)
mimochodom, keď už nám chceš tak poradiť (nemyslím to ironicky), prečo ten tip na knihu nedáš priamo sem?
?
?
Really?