Ahojte baby, mám 12 a dostala som to len potrebujem vedieť ako ste to povedali svojej mame.. Ja sa jej to hanbím no skorej bojím povedať lebo neviem ako zareaguje tak sa vás chcem spýtať ako ste jej alebo otcovi povedali že ste dostali menštruáciu? Ďakuj
urcite netzareaguje zle...ved to je uplne normalne..sadni si s nou a povedz ze potrebujes vlozky...urcite saaj zasmejete.. takze v pohodke...ved na to predsa mami su.. okrem toho mojmu otcovi som to doteraz nejak vyslovene nepovedala jednoducho vie ze mam normalne kramy a neriesi to...nerob z toho tragediu urcite to pochopi.. tak drzim palce..
ja som mame normálne povedala: "Mami, dostala som krámy" a ona mi v tom momente vylepila facku. Najprv som nechápala, ale že vraj sa to tak robí a normálne jej to povedz, veď je to normálne.
a vložky si nemôžeš sama kúpiť? veď mame to vlastne ani nemusíš hovoriť či ne? pokiaľ nemáš nejaké ťažkosti, moc silné bolesti gynekológa asi nepotrebuješ
ja som to mame povedala radšej do telefónu. ale to len informačne - doma sme vložky mali, takže som sa o seba aj sama postarala... hlavne sa toho neboj, mama asi začne nejaké veci o dospievaní rozprávať, ale tak hlavne nech ti tie vložky kúpi. ak sa jej to úplne bojíš povedať kúp si ich aj sama... a že čo a ako s nimi sa opýtaj kamarátiek napríklad... ak máš bolesti daj si ibalgin...
ja keď som mala 13 som to mame povedala cez telefón,lebo som bola v tábore a skoro som ju prizabila,pretože som si myslela,že to ona privolala nabalila mi vložky so slovami:,, to keby náhodou.v tento deň som aj ja dostala"...a idem si vlakom a drb-krv!
@Janwmjaksavolam j*bne ti supu po papuli, hodi ti do ksichtu horuce cerstve kafe a posle ta do p*ce ... ja by som jej to nehovoril na tvojom mieste, ak ti je zivot drahy!!!
@pawlo myslim ze tvoja reakcia na mna bola dost zbytocna, kedze ja viem co si mozem a nemozem dovolit napisat k danej teme.. na moju obhajobu len poviem, ze kazda zena (aspon myslim) pride do veku kedy dostane menstruaciu a mne pride divne bat sa to povedat mame alebo otcovi ak je jasne ze sa tomu nevyhneme!
Pokial si dostala v dvanastich rokoch menstruaciu, je to uplne na mieste Nemas ziadnu smrtelnu chorobu, chod za mamou a povedz jej to. pripadne pripomen ci by ti nemohla kupit nejake normalne vlozky ze lebo tie jej su hrozne
normalne za nou chod..a povedz jej ze si dostala kramy....ved dospievas coho by si sa mala bat?? nicoho...ved kazda zena to raz dostane.....nicoho sa neboj smelo do toho
normelne id a povedz jej to.....ja som to ani nevedela ona si prva vsimla flak na nohaviciach....a potom som dostala facku......ale v dobrom....pche vraj ze zvyk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Ach veď je to normálna vec dievča neviem čoho sa bojíš...
ja si už ani nepamätám ako som to povedala svojej mame.. neviem nejak to tak prišlo.. a nemáš sa čoho báť..
Nie je na tom nič nenormálne, nemá sa jej báť prečo to povedať.
A ja som jej to povedať nemusela, bola som u lekára a zhodou okolností ten zistil, že to asi niekedy v blízkej dobe dostanem, takže to on povedal mame
a problem bol vybavený....
sak nabehni za mamou že si odstala krámy že či ti nekúpi vložky..alebo ak sa hambis zavolaj jej ked pojde z roboty ze ench ti kupi....a dojde jej to
Ale snáď niesú taký blbý a dopne im to...a mi mama niečo o tomto chce povedať tak to nehám tak a spýtam sa jej niečo odveci...mám to proste na háku...
ja ked som dostala som hned vbehla do spalne a zacala ze mamííí a rev a videla krv a bolo ..a tiez som mala 12 chvilu pred 13kou
ale toto je normálna vec. Radšej teraz ich mať ako keby si mala mať problémy. Lebo tým len sa dokazuje, že si zdravé dievča
tak snáď si to už mame nejako povedala nie je to nič strašné si myslím, iba ťa poučí ot om čo a jak a maš to aa možno bude aj rada, že máš to za sebou
normálne povedz, ona ťa nezje
Zajacik bol velky intelektual a nikto v lese sa s nim nerozpraval.
Zajac bol z toho traumatizovany a tak sa vybral do mesta za psychologom pre radu:
"Dobry den pan doktor, mam signifikantny pocit, ze verbalna, ale aj nonverbalna
komunikacia medzi mnou a okolitou faunou, konverguje k nule."
Psycholog: "No, s tebou to je dost zle, ale mam taku tabletku,
ktora ti znizi inteligenciu o 50%"... O tri mesiace prisiel zajac znovu:
"Dobry den pan doktor, prepacte, ale stale som privelmi inteligentny. Samozrejme,
uz je to lepsie, s jezom hravam sach a s veverickou schovavacku, ale stale je dost
zvierat, ktore sa na mna pozeraju krivym okom." Psycholog:"Dobre, dam ti este jednu tabletku".
O tri mesiace prisiel zajac znovu: "Dobry doktorko, je to uz celkom v pohode, ale predsa,
ak by ste mohli dajte mi, ale uz len polku tej pilulky." Psycholog mu ju dal.
O tri mesiace prifrci zajac na Harleyi, odpluje si: "Kurva do pice, uz je to fakersky dobre,
len ma sere ten vyjebany nafukany kokot jazvec, daj mi este tu zvysnu polovicu nech som taky
znudeny jebo ako on!" Psycholog pokrci plecami a vravi: "Velmi rad zajac, ale pocitaj s tym,
ze najneskor do mesiaca dostanes kramy"
ale neboj, to zvladnes
a to z akeho dovodu sa davaju facky vtedy? =D=D=D
V každom prípade by som sa absolútne nebála jej to povedať, jedná sa o normálnu vec