Viem že veľa ľuďom sa stalo že im volali sanitku lebo boli taký opitý a chcela som sa opýtať či im dôjde nejaký papier potom neskôr lebo kamarátka ktorá ešte nemala 18 a zobrala ju sanitka jej asi po roku a pol došiel papier od poisťovne že má zaplatiť
Nema to nic spolocne s vekom. To, ze Ta zobrala sanitka a si ozraty, nuz .. zaplatis si to. Taketo veci nekryje zdravotne poistenie. To je logicke. Samozrejme Ta osetria. Ale vsetky zaznamy od lekarov, sanitarov a neviem koho idu do poistovne a ta posudi ci to danemu subjektu preplati. Takze posudili, ze bola ozrata, nespada to pod zdravotne poistenie, tak si ten vyjazd a osetrenie zaplatila
Mám s tým skúsenosť, nie konkrétne ja ale prebiehalo to tak že keď ju zobrala sanitka na noc do nemocnice tak jej prišiel papier ale na vyše 300 eur + potom papier zo sociálky, ktorá si zavolá ju a rodičov a bude to prešetrovať či je problémová a ako sa učí a bla bla.. a potom aj z polície a tam to isté budú preberať
Nechápem jak sa niekto môže tak najebat že ho sanitka musí zobrať.... Sak už keď cítim že mám dosť tak prestanem piť ne? ja už som sa roky ani len nepogrcal, viem presne kde mám mieru
Záleží od poisťovne, či si to dá od poistenca preplatiť a výška záleží samozrejme aj od poskytnutých služieb (infúzka a tak). Samotný výjazd RZP stojí okolo 150€.
Pevne dúfam, že vám to poisťovňa dá preplatiť v plnej výške.
Presne tak... Je to individualne lebo aj kamarata tiez brala (kkti este najebany autom isli za sanitkou) a tusim nic neplatil ale to asi zalezi na tom co mu je lebo ak je najebany tak si plati ale ak je najebany a nieco si spravi tam uz to asi neplati...
neviem ako to funguje pri rzp ktora je privolana kvoli alkoholu ale mam skusenost .. byvaly sa mi pomstil za rozchod tak ze na mna zavolal policiu ze sa chcem zabit tak nech pridu doma nam skoro rozbili dvere,hanba v celej bytovke.. a videli ze som v zupane a varime s mamou obed takze nic nehrozilo blabla... no proste podla legislativy oni museli privolat rzp inak by porusili predpisy. nastastie boli ferovi a zavolali sanitku asi 2 kilaky od mojej bytovky nech neni hanba este vacsia. musela som nastupit a odviezli ma na psyndu. tam ma pustila lekarka po pol minute ked sa vysvetlilo o co vlastne ide a videla ze si nic neprerezavam. a pekne ma policajti odviezli i naspat pobliz bytovky este sme pokecali a odisli.kazdopadne..v sanitke pocas cesty som sa pytala sanitaka kolko bude stat vyjazd. povedal ze 50 eur je len cisto za to ze sanitka k tebe vyrazila. tak sa priratava poplatok za kazdy prejdeny kilometer,tak za zavaznost zakroku. ze podla skusenosti odhaduje cca 150eur. a nakolko "moj" vyjazd bol neopodstatneny tak mi pride papier.potom dam vediet ze kolko a co sa tyka policie tak za nich nebudem nic platit. mam aj ja otazku. mozem to nechat preplatit tomu debilovi ex?
@pandorka no žalovat za naschvál sposobenú škodu (finančnú, majetkovú aj ne) bývalého možeš, mu to dat pekne preplatit, resp. by si mala,
a zažalovat ho za ohováranie, a tie nemajetkové veci a újmy ho može tiež..
@3@kikabb no jked to bola hospitalizacia 1 noc, a asi navyše na jip, tak to +-zodpovedá. to nie sú veci za pár korún..
@pandorka samozrejme, že to nebudeš ty platiť, keď si ty nevolala... to by už čo bolo keby zavolám ja na niekoho a on by to mal platiť, pritom je v tom nevinne. Ak aj niekto bude po tebe chcieť aby si to platila, tak to nerob a ohraď sa
@jurito ako ta miera je dost subjektivna zalezitost, kamarat sa poriadne opit nemoze, lebo uz po troche alkoholu mu je zle od zaludka...on vlastne grca skoro este za triezva...ja napriklad pijem ako duha s tym, ze sa nic vazne nedeje, az zrazu pride taky skok (to je uplne random, raz pride po 10 poldeci, raz 15, inokedy vobec) a som mrtvy...nemozes to brat tak, ze kazdy sa jednoducho nauci svoju mieru a ked ju prekroci, tak je idiot a je to jeho chyba...takto to nefunguje.
ale ako ho donutim preplatit to ked to pride na moje meno?
a mozu mi to dat zaplatit.a aj daju.v podstate.. v case ked som uplne zbytocne blokovala sanitku tak ju mohol niekto naozaj potrebovat.a pokial viem tak to posielaju tomu po koho isli.a nie tomu kto volal
@pandorka tak ja zavolam celemu mestu sanitku a setci si to zaplatia ,sak easy ...ved to nema logiku ...plati to podla mna ten koho zobrali a v pripade ,ze to je fake poplach tak ten co volal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Pevne dúfam, že vám to poisťovňa dá preplatiť v plnej výške.
@pandorka no žalovat za naschvál sposobenú škodu (finančnú, majetkovú aj ne) bývalého možeš, mu to dat pekne preplatit, resp. by si mala,
a zažalovat ho za ohováranie, a tie nemajetkové veci a újmy ho može tiež..
@3 @kikabb no jked to bola hospitalizacia 1 noc, a asi navyše na jip, tak to +-zodpovedá. to nie sú veci za pár korún..
a mozu mi to dat zaplatit.a aj daju.v podstate.. v case ked som uplne zbytocne blokovala sanitku tak ju mohol niekto naozaj potrebovat.a pokial viem tak to posielaju tomu po koho isli.a nie tomu kto volal