@malapohroma čiže správny spôsob žitia je podľa teba akési prežívanie bez pokusov niečo dosiahnuť alebo sa niekam dostať, pretože ak to nedostaneme len tak, tak sa nemáme ako vypracovať a všetci, ktorí v živote niečo dosiahli, to mali zadarmo, chápem to správne? a naša spokojnosť so životom má spočívať v tom, že nás nikdy nič nesklamalo?
A k téme: Nie je len také jednoduché, teda podľa mňa. Otázka je postavená tak, že niekto by ju mohol chápať ako "Ak budem makať, automaticky príde aj úspech", čo nemusí byť pravda, ale zas bez makania určite nepríde nikdy. A ešte je dôležité, akou cestou si človek ide za svojim snom, neuznávam chodenie cez mŕtvoly Takže nie je to prosté áno, nazvala by som to "áno, s tým, že..."
Prečo nie? Ak to strašne chcem a verím že mám na to, tak keď budem na sebe skutočne pracovať, prečo by som to nemohla dosiahnuť? Áno, idem za svojím snom
samotná otázka je akási čudná... ak mám nejaký sen, tak zrejme chcem oň usilovať, ergo sa za ním ísť oplatí, nie? Či len taký sen myslíš, že ležím na gauči a snívam - chcela by som byť princezna?
@malapohroma možno to aj je tak ako vravíš, povedzme že vo všetkom. Ale tak život ide ďalej, dopredu... skús sa zabudnúť na zlé veci, a snaž sa tešiť z tých nových. Ja tiež niesom najväčší optimista na svete, ale tak v takomto mladom veku žiť s tým, že už neočakávaš od života nič je blbé. Veď tu ešte budeš kopu rokov, veľa príležitostí to zmeniť... Zlepšiť si život...
@malapohroma / @20 - no to sa dá asi predpokladať, ale aj tak, vzhľadom na vek - teraz to neber ako nejaké mentorovanie ale jednoducho ako fakt - existujú myslím veci, ktoré si ešte zažiť nemohla, aj keď sa každému vlastné problémy zdajú ako tie najväčšie... no mala by si sa snažiť ´vzchopiť ´ a začať myslieť aj troška optimisticky a pozitívne...
predstav si ze rodicia do teba odmalicka vtlkaju ako si neschopny parazit, mlatia ta s prvym co im pride pod ruku, vyhrazaju sa ti detskym domovom, etc.. modriny po celom tele, skrtenie, nie je to zriedkavost..
myslis si ze toto sa skorej dotkne 10 rocneho dietata (vtedy to asi zacalo) alebo 30 rocneho dospeleho?
@malapohroma Nie, nesnažím sa povedať že budúcnosť bude ružová. Budúcnosť bude v každom prípade hlavne taká, akou si ju sama spravíš. Uznávam totiž "teóriu", že každý si za svoje šťastie môže sám. Pretože ide hlavne o to ako vidíme veci, čo sa dejú okolo nás.
A nechcem tým povedať že si za to môžeš sama, je dosť možné že nemôžeš. Iba sa podľa mňa skoro vzdávaš. Treba s tým bojovať, nech je to čokoľvek
ja som hlasovala za nie pretoze podla mna ked mate nejaky velky sen tak je mala pravdepodobnost ze sa vam to vyplni a vy ste dlho sli za svojim snom a popritom ste si nevsimali ostatne moznosti ktore vam svet ponukal
@malapohroma - tak s týmto by mal ale niekto z tvojich blízkych alebo kompetentných niečo robiť! Alebo to chceš znášať?! Dokedy myslíš, že to bude takto pokračovať, resp. dokedy myslíš, že budeš schopná to znášať? A keď príde ten moment, až schopná nebudeš - čo potom?
Ten predchádzajúci príspevok som písal skorej... než tvoj @26. Toto podobné robila jedna mama mojej kamoške, že jej nadávala a raz v noci vyhodila von na ulicu so slovami že ju nemá rada a podobné veci. V takýchto prípadoch bohužiaľ sa dá asi len "počkať" na to, kým sa budeš môcť osamostatniť a potom odísť čo najďalej.
ked nie tak aký by mal potom človek dovod žiť? ja mám dva sny.... stať sa vyrovnanou osobnosťou a dokázať sa postarať sama o seba a keď to dosiahnem tak važne neviem čo ma bude viesť na tomto svete dopredu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
zbytocny dovod stracat nadej pre zivot
ano, nieco take.
vacsina ludi tento postoj k zivotu nechape.. preco som dala nie.
vacsina to ani nikdy nepochopi.
nevies co prezivam.. tak sa mi nesnaz nahovorit ze buducnost bude ruzova..
poviem ti jednu z veci ktore prezyvam kazdodenne:
predstav si ze rodicia do teba odmalicka vtlkaju ako si neschopny parazit, mlatia ta s prvym co im pride pod ruku, vyhrazaju sa ti detskym domovom, etc.. modriny po celom tele, skrtenie, nie je to zriedkavost..
myslis si ze toto sa skorej dotkne 10 rocneho dietata (vtedy to asi zacalo) alebo 30 rocneho dospeleho?
A nechcem tým povedať že si za to môžeš sama, je dosť možné že nemôžeš. Iba sa podľa mňa skoro vzdávaš. Treba s tým bojovať, nech je to čokoľvek
a k teme
ja som hlasovala za nie pretoze podla mna ked mate nejaky velky sen tak je mala pravdepodobnost ze sa vam to vyplni a vy ste dlho sli za svojim snom a popritom ste si nevsimali ostatne moznosti ktore vam svet ponukal
a co mam robit?
ja som si uz zvykla..
som skareda, nesikovna, som nanic, nic neviem, na nic nemam... zijem si zo dna na den..
jedine co je mi luto.. ze nemam pozitivne spomienky
som škaredá - subjektívne
som nanič, nič neviem, na nič nemám - ako vieš?
žijem zo dňa na deň - a chceš to ty sama zmeniť?
nemáš poz. spomienky - a chceš mať pozit. budúcnosť?
Ale podľa mňa to treba skúsiť aspoň.
"Kto sa vzdá, nikdy nevyhrá. A víťaz sa nikdy nevzdáva."
Neoplati sa ani snivat pretoze potom nastane krute pebudenie do reality