Oplati sa mi isť študovať prekladatelstvo tlmočníctvo?
Ahojte...chcela som sa spýtať..študujem na gymnáziu tento rok maturujem a chcela by som ísť študovať na UK prel. a tlm. kombináciu Aj a Tj....oplatí sa mi tam dať príhlášku...lebo nevynikam nejako extra v angličtine (na vysvedčku mavam 2 občas 1 ako sa za
@lukina77 jasné, poď to skúsiť prípadne si daj ešte prihlášku niekde inde na tlmočníctvo , keď by ťa tam nezobrali ale to si nemyslím ... a keď môj spolubývajúci mohol mať na gympli 3-ky z angliny, a teraz študuje za učiteľa AJ-DEJ, tak mám z toho dosť :/
@lukina77 no najprv som ti chcela napisat ,ze ano, pokial si vyberies exotickejsi jazyk...lenze ako pozeram , ty chces anglinu a taliancinu a to by som neodporucala...sesternica brutalne dobra v jazykoch vystudovala v cesku na dobrej univerzite /teda menom lepsej ako na svk presne tuto kombinaciu a nemoze si teraz zohnat robotu...a podotykam,ze je fakt dobra a k tomu este ovlada z gympla i francuzstinu. ...skus nieco ine...anglina + exotika (nejaky seversky ,pobaltsky jazyk, cinstinu,arabcinu/!, japoncinu...alebo ked chces cosi blizsie ,tak najnovsie sa odporuca rustina...vela zdaru
anglinu by som si nikdy nedala to je absolútne ZBYTOČNÉ študovať v dnešnej dobe. skús nejakú kombináciu s tou ruštinou, tá fičí, ako napísala už teta vyšie.
hej.. na primačkach bude aj tak z cvičeni z cudzieho jazyka minimum. dostaneš všeobecny rozhľad, a až potom par cvičení z cudzieho jazyka a potom tam budu nejake otazky z politiky, historie, filmov z tej krajiny (alebo hentake nejake hovadiny) a potom otazky k deju a postavám z nejakej knihy ktora bude na zozname literatury(ktoru ti vypišu že ju maš mať na prijimačky prečitanu) takže tak..
Anglictina uz je v dnesnej dobe skor povinnost ako vynimocnost... nemcinu nezvazujes? ja ju neznasam ale viem, ze co chodia na vysokoskolsky public ponuky brigad chcu ju skoro furt...
@lukina77 ja si zase myslim ze je rozdiel vediet po anglicky a vediet po anglicky... iste to nie je najlukrativnejsi jazyk ale nemyslim ze je zbytocne vystudovat si ho... skor ta Taliancina.. co ja viem, ked sa tak zamyslim ako je na tom Taliansko, a ze pokial viem tak po Taliansky sa hovori len v Taliansku... nic moc teda.
ja sa hlasim na anglictinu portugalcinu... myslim si ze v dnesnej dobe ked vies niekolko jazykov na perfektnej urovni, nebudes mat problem najst si pracu aj v inom obore.. ak si sikovna a priebojna, firmy si ta velmi radi vyskolia
Ahojte,ja sa chcem opytat ci niekto nahodou nestuduje tlmocnictvo prekladatelstvo v prahe...ja by som tam velmi chcela ist,ale zevraj sa musi prekladat len do cestiny...nie je tam moznost aj po slovensky? dakujem
Ale tak jasne, že v dnešnej dobe vie skoro každý po anglicky, ale prekladateľstvo a tlmočníctvo to nie len bežná anglina. Neviem kto by vedel preložiť taký text z ekonómie alebo práva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
anglinu by som si nikdy nedala to je absolútne ZBYTOČNÉ študovať v dnešnej dobe. skús nejakú kombináciu s tou ruštinou, tá fičí, ako napísala už teta vyšie.
ja sa hlasim na anglictinu portugalcinu... myslim si ze v dnesnej dobe ked vies niekolko jazykov na perfektnej urovni, nebudes mat problem najst si pracu aj v inom obore.. ak si sikovna a priebojna, firmy si ta velmi radi vyskolia