preco sa dnes vsetci optimisti menia na pesimistov??... co ich na tom bavy??.. preco si ludia nevedia uzivat tak zivot ako by sa patriloa rozmyslaju iba nad sklamaniami???
pesimizmus prevlada, lebo clovek sa akoby rad utapal a neuvedomuje si, ze stale na nieco caka, kym to nedosiahne...ocakavanie toho, co nemozme mat vedie k pesimizmu
ja radsej plavem vo vlnach optimizmu, zivot je prilis cenny na to, aby som si ho kazila trpnutim a cakanim na Godota, ci si ma niekto vsimne a najde si ma ciel sam
Ja som pesimista vzdy,ale najviac ked je nieaky pruser alebo nieco podobne ze sa nieco.... posralo tak vtedy je optimizmus super , pesimistom som len malokedy,nastastie
Byť realistom, je najlepšie...viete, kde sú hranice a tak.A tým pádom sa viete vždy vynájsť
Som realistka a samozrejme optimizmus nikdy nevynechávam, ale byť optimistom nie je pre mňa-pre mňa to je niečo ako "nosenie ružových okuliarí"...nie najideálnejšie...
hm anprikald ja so optimista vecnyy a nieje to pre mna nosenei ruzovyhc okuliarov .. rpsote si enjakym sposobom uzivam zivot a vkuse sa smejem co ejh na tom neico zlee????
ja som pesimista ale nemam nejake vylevy alebo podobne..proste od zivota nic dobreho necakam...jednoducho som taka a nezmenim svoje vnimanie len tak...hm...
preto naivný optimista, pretože si občas niečo čo sa má stať predstavím ako by to malo prebiehať a potom keď sa to udeje tak sa zobudím do tvrdej reality...
hmm tak si to rpedstavuejs moc ruzovo ... hmm anhdou men ekd s ato envydari ja sa nad tym pozasmejem a mma to na haku ako vela vecii .... vet gombicka pre mna ....
vôbec nie ružovo, teraz ma nenapadá žiadny príklad, ale keď už sa zdá, že bude všetko prebiehať po masle tak zrazu príde blesk z čistého neba a všetko sa poserie
byt pesimistom je lahsie ...to je to iste ako ze clovek vidi na ostatnych skor to negativne ,ja by som cel by realistom , ale nekedy mam take stavy ze inak ako pesmisticky sa vtedy ani neda rozmyslat ...
U mňa zvyčajne platí že ak ide o druhých som neuveriteľný optimista, ale akonáhle ide o mňa, tak mám bližšie k tomu pesimizmu... Ale občas som optimista aj keď sa to týka mňa... Občas...
ja som realista... a aj idealista.. ale co sa tyka optimizmu a pesimizmu, to sa rozlisuje tazko.. a meni sa to v zavislosti od zazitkov toho ktoreho cloveka... kazdy sa meni.. a menia sa aj postoje a nazory k niektorym veciam.. cize.. je blbost sa nad tym zamyslat, bo aj tak nikdy nezistis... preco sa nejaky optimista zmenil na pesimistu.. ked je to individualne..
hmm preco sa optimisti menia na pesimistov? zaujimava otazka ... ja som bole vzdy optimistka pretoze s usmevom ide vsetko lahsie .. no v zivote sa moze stat vselico a kazdy z nas je iny .. kazdy sa so sklamanim so smutkom vyrovnava inak niekto je silny niekto je slaboch v tychto veciach ... ja napriklad momentalne som na rozhrani ci existuju vobec stastne konce ... vezmite si mojich byvalych jeden: byvaly satanista nemal na mna velmi dobry vplyv dalsi bol sebecky egoista ktory nedokaze mat nikoho radsej ako seba (paradox toho som lubila najviac a najviac mi ublizil ) a ked som si myslela ze som konecne nasla skveleho chlapca ktory bol uuplny opak toho co som zazila pred tym.. spraval sa ku mne uzasne presne tak ako som chcela aby sa ku mne spraval moj chlapec tak sa z neho vykluje schyzorenicky agresivny narkoman ... niekto by si po tom vsetkom povedal ze uz neveri na stasny koniec .. ja som si hovorila ze to vsetko trapenie ma nejaky vyznam ze proste cim viac sa trapis tym ta nieco krajsie v zivote caka ...pretoze ak ide napr o lasku tak by sme si lasku potom nevazili.... a ked som sa zase zacala usmievat ... zase som to bola ja pretoze ja a usmev ide proste do kopy ja bez usmevu nezijem .. tak vtedy pride este vacsia rana ako vsetky tie trapenia do kopy a pridem o najlepsiu kamaratku o cloveka ktory v mojom zivote znamenal najviac .. a ja najvacsia optimistka ktoru moji znami poznali sa zmeni na pesimistu .. preco je to tak?? neviem .. ale viem ze to nie som ja .. a verim ze sa opat zacnem usmievat .. asi na to treba cas
ťažko povedať...asi záleží od situácie, čo ich k tomu viedlo. Prečo zrazu rozmýšľajú o sklamaniach než o krásnych veciach života... možno ich postretlo nešťastie a potrebujú to zo seba dostať von... nemôžeš súdiť, lebo nevidíš do vnútra človeka čo ho trápi alebo teší...
ja som väcsionu optimista ale aj niekedy pesimista....ale mam rada smiech a ked ideme si uzivat zivot! a nie take myslenie na smrt a sklamaniie! to ma nudii
Ja som optimistka,takže všetko sa snažím brať z tej pozitívnej stránky... jedna z mála vlastností,ktorú mám na sebe rada ..Jasne,že každého niekedy chytí depka,ale ja sa aj tak najradšej na svete smejem.A otázka,že prečo sa všetci optimisti menia na pesimistov,je fakt na zamyslenie... Ale nie si trochu pesimistická,keď ti to tak pripadá?
hmm cozee ja nie rpaveze aj aj som optimista a je to to najlepsie asi co mam za vlastnost ... ale mne to tka nepripada aj proste vidim tyhc udi okolo mna ako vsetko beru iba horsie a horsie a nehcapu kao to tka mozem brat ja ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a prečo? a vieš že ani neviem? možno preto, že sa neoplatí byť optimista, pretože budeš prekvapený sklamaniami - pesimista je na ne pripravený
ja radsej plavem vo vlnach optimizmu, zivot je prilis cenny na to, aby som si ho kazila trpnutim a cakanim na Godota, ci si ma niekto vsimne a najde si ma ciel sam
Som realistka a samozrejme optimizmus nikdy nevynechávam, ale byť optimistom nie je pre mňa-pre mňa to je niečo ako "nosenie ružových okuliarí"...nie najideálnejšie...