@mielikki po 50 nikde, smeruje to k tomu, aby bola vacsina ludi samozamestnavatelmi, t.j. zivnostnici atd., ide o to nezatazit socialny system. je to v niecom dobre, pretoze je fakt, ze pribuda starsich, takze ubuda penazi v systeme. na druhej strane ak niekto do toho aspon trochu vidi tak vie, ze to zaroven smeruje k uplnemu rozpadu rodiny ako takej, co vlastne neumerne zatazi socialny system...myslim to, ze teraz sa vacsina ludi este ako tak zaujima o svojich rodicov ak su vo veku, ked sa nie su schopni postarat o seba (tak napr.pani co je na dochodku pretoze ma 6O rokov sa este dokaze postarat o svoju mamu, ktora ma 80, cize nemusi ist do nejakeho domova a zaroven sa dokaze starat aj o svoje vnucata - vytvaranie socialnych vazieb, ti najmladsi su v kontakte s tymi starsimi, co je dobre). u nas to smeruje k situacii ako je teraz napr. v uk, kde su ti starsi odkazani na pobyt v rozlicnych domovoch kedze ti mladsi su este ekonomicky aktivni, no a najmladsia generacia je uplne mimo, pretoze nemaju takmer ziadny kontakt s tymi najstarsimi. nuz zaroven super zaklad pre vystavbu domovov dochodcov, skolok kde sa daju umiestnit deti uz od par dni po narodeni atd. money, money, money...ale som sa rozpisal
Ak sa zvysia kriteria . . . usetri sa na narode. Nakolko cast naroda sa nedozije, a casti naroda nevznikne narok
. . . v jednej rozpravke mlady zarobil 3 grose, jeden mal pre seba . . . jeden splacal rodicom, aby mali z coho zit, ked su uz stari . . . a jeden mal vzdy na horsie casy . . . dobra to vec.
asi by som chcel byť sám sebe šéfom, keďže napríklad vo vyššom veku je už ťažšie zamestnať sa...takže ak budem sám sebe pánom, môžem zarábať a aj oddychovať podľa seba
@ubosko by ma zaujímalo prečo si myslíte že požičiavame Grékom? Pretože mám pocit že väčšina ľudí si myslí že krajiny eurozóny sa skladajú na pomoc grécku pre ich pekné more alebo prečo . Keby šlo o gréckych dôchodcov tak to by nikto ani neštekol a nechal ich zbankrotovať. Na tu pôžičku sa skladáme preto že je ohrozená stabilita eura a myslím že to posledné čo Slovensko aj ďalšie krajny potrebujú je nestabilné euro a škody by boli omnoho vyššie.
buduci rok sa neskutocne zdokonalit v anglictine na vymennom pobyte, potom rok na to spokojne dokoncit strednu skolu, dostat sa na vysku do zahranicia a uspesne ju dokoncit.. potom zacat pracovat v NY a aj tam byvat, a ked dopracujem,tak prestahovat sa do nejakeho ineho velkeho americkeho mesta,aby moje dieta malo skvely zivot
@james144 máš úplnú pravdu,lenže nám po revolúcii povedali že si máme utiahnuť opasky a utahujeme si ich 20rokov a stále držíme papule.A keď Európa chce podobné od tých hniliakov už sú všetci v uliciach.A to ma maximálne sere.
@ubosko no veď práve lenže ja som poukazoval na to že vlastne nepomáhame Grékom ale sebe. To že si Gréci zvykli na nejaký štandard a nechápu že to tak nejde je na nervy. Hoc keby sme boli na ich mieste a za pol roka zvýšili dane o niekoľko percent zrušili dva platy zvýšili vek odchodu do dôchodku a neviem čo ďalej tiež by sme protestovali aj keby to bolo odôvodnené to je proste zakorenené v ľudskej povahe..bohužiaľ. Podstatné je že sa z toho EU musí poučiť a presadiť vyšší dohľad nad výdavkami a deficitom krajín eurozóny.
@james144 lenže dolu vodou nejdú len Gréci ale aj ďalší a mám obavy aby to nechytilo nejaký dominoefekt a sme všetci v prdeli aj s gréckym dlhom na krku.A silne pochybujem že by Slovač vyšla do ulíc, my dokážeme len hundrať pri pive a nadávať na všetkých okolo.
EU padne aj tak, pretoze idu do toho moc hrrr. Podla mna ani nezanalyzovali situaciu a len tak sa zo dna na den rozhodli, ze ideme pozicat Grekom. Umele lianie penazi do ekonomiky je rovnako nebezpecne ako bankrot (ktoremu sa greci nevyhnu, lebo tych zmien zatial planuju len zopar a mam pocit, ze tam to aj skonci), ci vylucenie krajiny z europskej menovej unie. Tych moznosti je tam viac, preco sa uchylili k tej najjednoduchsej s najmensim ucinkom mi nie je uplne zname...
čo čo - je to ťažké asi také bežné veci ako každý smrtelník - práca, rodina
možno sa presťahovať no iného kúta sveta - kludne na opustený ostrov, alebo niekde, kde človek pôjde do dôchodku už v skoršom veku a kde mu politika nebude znepríjemňovať život (slota dnes válal)...jednoducho to tu prežiť bez psychických tráum....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale načo je toto zyšovanie dobré? Kde zamestnajú človeka po päťdesiatke?
filip
. . . v jednej rozpravke mlady zarobil 3 grose, jeden mal pre seba . . . jeden splacal rodicom, aby mali z coho zit, ked su uz stari . . . a jeden mal vzdy na horsie casy . . . dobra to vec.
. . . a teraz si rozdelte financie na tretiny
Z tých menej dôležitých profitovať z drogového kartelu z pracovne edinburského sídla.
možno sa presťahovať no iného kúta sveta - kludne na opustený ostrov, alebo niekde, kde človek pôjde do dôchodku už v skoršom veku a kde mu politika nebude znepríjemňovať život (slota dnes válal)...jednoducho to tu prežiť bez psychických tráum....