čaute, mal by som záujem si kúpiť ojazdené auto. Len niektorí známi ma odhovárajú, že ak ho vyslovene nepotrebujem, tak že sa mi to neoplatí. Že to čo sa mi teraz podarí mesačne ušetriť, tak bude treba vrážať všetko do auta na servis, prevádzku, poistku a
no minimalne 30 eur das mesacne len za benzin.. prirataj dane, dialnicnu nalepku, servis je relativny, zalezi ake to bude auto.. ale pokial si ledva usetril na auto a nemas pracu, tak ho nekupuj ak ho fakt nekupuj... ja viem, je super mat auto, ale co som zarobil som vrazal len donho, a to som ho ani nekupoval, mal som ho len pozicane.. a aj som ho vratil po case
tak pracujem a mesačne ušetrim tych 300 možno aj viac. Zatiaľ teda sa tak darí. Auto by som chcel tak 10 ročne maximalne, nejakú klasiku fabia, polo atď .. do tých 2000-2500€.
No napr. aj na denne dochadzanie do prace. To je spolu tak 6km.. potom okrem toho samozrejme občas nejaká vikendovka
@tomano na fabiu sa vyser, za 2500 kupis trojvalcovy srot na ktory ti ani tych 300 eur nebude stacit, bude to zrat vela benzinu a stale to bude zdochnuta fobia.
@aversio 30 eur mesačne na benzín? Ty jazdíš len cez víkendy, či ako?
@tomano rátaj ročne 100€ poistka, 50€ kvapaliny, 100€ pneu a k tomu nejaký servis, od 100 do 300 € za rok, podľa toho, aké budeš mať šťastie / smolu... Ak si to rozrátaš mesačne, potrebuješ si odkladať tak 50€ každý mesiac + k tomu to, čo prejazdíš... Napr. ja prejazdím mesačne 100-120€...
@tomano fabia patri pod vw. polo, ak by malo nejaku 1.4 by nemuselo byt zle, ale to auto je zdochnute. samozrejme na take presuvanie z miesta A do miesta B bez akejkolvek produkcie endorfinov to bohate staci.
golf je len vacsia studna na peniaze, dneska su to uz vacsinou vyheglane spongie.
mazda je na tom motoricky daleko lepsie, ale zo vsetkych japoncov hniju asi najviac.
pokukaj nissan almera, toyota corolla, honda civic. prevadzka auta nestoji takmer nic, ak sa nieco vyskytne, tak ten diel za tvoj zivot vymenis len raz.
@majo .. jasne díky moc za rady .. už mi aj kolega spomínal tých japoncov ako dobrú volbu. Pokukám to. No nebude trocha problém že su to už aj 13-14 ročné autá ? Má to životnosť aspoň 5 rokov ešte ?
Osobne som za japonca, ale samozrejme nepopieram, že sa nájdu aj iné dobré autá v tej cene... Každopádne sa neopováž si kúpiť Fabiu a už vôbec nie HTP, to je z hľadiska problémov asi najhorší motor, aký bol za posledných 10 rokov na svete vyrobený.
tak jak vravi whisper, da sa najst aj ine auto v tej cene. statisticky ale su japonci vzdy na prvych prieckach v neporuchovosti, ci uz novi alebo stari.
každý kto si kúpi auto už nemá peniaze na nič iné.. teda ak sa bavíme o priemerne zarábajúcich ľuďoch.. okrem toto všetci čo poznám spohodlneli, ale tak, že 20 metrov neprejdú pešo.. plus nemôžu piť.. ja osobne si auto nekúpim, kým ho nebudem potrebovať kvôli rodine, alebo práci.. ale zas druhá vec, že prievidzu prejdem skrz naskrz skorej pešo ako v momentálnej prepchatej situácii na cestách autom
A zober si so sebou niekoho, kto sa vyzná, alebo aspoň je aktívny vodiť a už pár áut kupoval... Lebo aj japonca môžeš kúpiť v zlom stave - základ je kúpiť auto v dobrom stave, nech je akejkoľvek značky...
@peter_piper jasné, že auto je drahá záležitosť, ale je to o prioritách - buď chcem chodiť chlastať (z čoho by už ľudia v tvojom veku mohli vyrásť), alebo chcem auto... Ja mám autá preto, že ma to baví, je to môj koníček... Niekto chodí hrávať paintball, iní chodia na zápasy, ja chodím jazdiť...
@majo no tak japonci môžu byť na prvých priečkach v neporuchovosti, ale hocikedy sa najde nepodarok napr ja mam hondu crv čo je 2001/2 rok, a už sa mi stane niečo asi každý druhý týždeň a to tomu autu nikdy nič nebolo to viem lebo predtým bolo rodičovské
@linn nevravim, ze japonec musi byt za kazdu cenu top, ale vacsinou tu svoju "topovost" straca ovela neskor ako ine auta by ma len trapilo ze ake poruchy sa vedia takto zjavovat, vacsinou jedna indukuje druhu ak sa vcas nesolvne..
@whisper hej buď sa chodím baviť, alebo sa s kamarátmi bavím o autíčkach a motoroch a koňoch.. a bŕm bŕm všetkó ja ti to neberiem, pre mňa za mňa sa voz okolo činžáku a ukazuj sa pičkám, ja tu odpovedám na jeho otázku
@whisper a ty máš nejaký problém s tým, že niekto sa radšej prejde pešo? a nie že nie každý je nadržaný zo štyroch kolies? ja mu tu normálne napíšem svoj názor a ty mi tu začneš dávať o nejakom vyrasťovaní? ja som naopak vyrástol z toho, aby som mal auto, len preto, aby som mal.. nepotrebujem ho a tvoje koníčky sú mi maximálne ukradnuté toľko ti k tomu poviem ..
@peter_piper máš pravdu, nereagoval som vhodným tónom, takže sa ospravedlňujem. Len ma vytáča, keď si niekto myslí, že každý má auto len preto, aby sa mohol "voziť okolo činžáku a ukazovať pičkám"
tak podla toho ake, ak by si natrafil na nejake ojazdene za dobru cenu by sa dalo, ale aj tak na slovensku take najst, vela aut ma chybu a preto sa ich rychlo zbavuju, takze mozno narazis aj na take ale urcite by som nekupoval auto.. stare a este co ma viac ako 150k najazdenych a pod 1000 € co to len moze byt, okolo 3-4000 € by si nasiel aj nieco lepsie mozno alebo potom zo zahranicia, nejake prepisy ak mas drobne nazvys by si zvladol
ak vyslovene auto nepotrebuješ tak nie nekupuj ak potrebuješ tak si kúp to po čom ti srdce zapiští ja ak by som si mal kúpiť auto za 2 500 eur tak by som sa orientoval nejaký obyčajný atmosferický benzín - plyn to vychádza najlacnejšie ... ak by som na dlhšiu dobu chcel nechať také auto vzal by som si toto » mercedes-e-trieda.autobazar.eu/280-avantgarde-... pohodlné, bezpečné, kvalitné ... no existujú aj autá ktoré majú lacnejšiu prevádzku no to je už o osobných preferenciách
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
zalezi ci ho chces na denne jazdenie alebo vikendovku, ale vsetko sa odvija hlavne od penazi..
No napr. aj na denne dochadzanie do prace. To je spolu tak 6km.. potom okrem toho samozrejme občas nejaká vikendovka
» toyota-corolla.autobazar.eu/14i-std-id36242...
ak by si zobral toto tak ti este 1000 eur ostane a za to opravis 2x cele auto a este ti aj na benzin ostane.
» www.autobazar.eu/sk/cardaaa.php?...
» nissan-almera.autobazar.eu/14-slx-abs-ac-i...
» honda-civic.autobazar.eu/15-vtec-ls-abs-...
... fabia = to neveští nič dobré
... najlepšia kúpa bude jednoznačne japonec v benzíne
a čo mysliš o nejakom staršom Wv ? golf alebo polo .. pripadne nejaká mazda staršia
@tomano rátaj ročne 100€ poistka, 50€ kvapaliny, 100€ pneu a k tomu nejaký servis, od 100 do 300 € za rok, podľa toho, aké budeš mať šťastie / smolu... Ak si to rozrátaš mesačne, potrebuješ si odkladať tak 50€ každý mesiac + k tomu to, čo prejazdíš... Napr. ja prejazdím mesačne 100-120€...
golf je len vacsia studna na peniaze, dneska su to uz vacsinou vyheglane spongie.
mazda je na tom motoricky daleko lepsie, ale zo vsetkych japoncov hniju asi najviac.
pokukaj nissan almera, toyota corolla, honda civic. prevadzka auta nestoji takmer nic, ak sa nieco vyskytne, tak ten diel za tvoj zivot vymenis len raz.
... mazda tiež good
ty maš aké auto? a kolkoročne?
Jedna otázka skôr, ako by som ti navrhol niečo - na čo to auto chceš? Prevoz z A do B? Pre zábavu? Na výlety? Chceš 3-, alebo 5-dverové?
a o zazitku zo soferovania snad asi ani nemusim hovorit
@peter_piper jasné, že auto je drahá záležitosť, ale je to o prioritách - buď chcem chodiť chlastať (z čoho by už ľudia v tvojom veku mohli vyrásť), alebo chcem auto... Ja mám autá preto, že ma to baví, je to môj koníček... Niekto chodí hrávať paintball, iní chodia na zápasy, ja chodím jazdiť...
@peter_piper máš nejaký komplex, alebo prečo máš problém s tým, že nie každý má za koníčka alkoholizmus?