Ahojte. Je vás tu veľa leso-horo-lúkobehačov, viete mi niekto poradiť ? Chcela by som si kúpiť nejaké kvalitné outdoorové boty do terénu za rozumnú cenu. Viete mi niekto poradiť značku, obchod a podobne ? Pohodlné, nech dlho vydržia. Ďakujem
Ono takto to vybrať je ťažko. Môžeš kúpiť drahé značkové, ktoré ti budú na nohách sedieť horšie ako lacnejšie. A môžu aj vydržať dlhšie. Preto by som odporúčal investovať do takých, ktoré ti dobre sedia na nohe.
Ja som sa unáhlil na ocovu radu a kúpil som Mammuty za 130. Vedel by som si ich predstaviť tak o pol čísla kratšie a užšie. A taktiež majú tvrdú podrážku, čo ja veľmi nerád.
Ale záleží to aj od toho kde všade chceš pobehovať po lesoch. Ak hlavne Tatry a kamenistý nerovný povrch tak tvrdá podrážka. Ak len na holiny a lesy, tak niečo mäkšie. Veď sa popýtaj v obchodoch.
definuj rozumnu cenu.mne uz 7 rokov drzia garmonty, su velmi pohodlne, nikdy nepremokli, dokonca som ich dve ci tri zimy nosil ako normalne topanky a chodil snimi cez vsetko to hnusne cierne slane svinstvo a stale su v pohode. ale tak pravdou je, ze som len taky sviatocny turista. ak chces fakt nekompromisnu kvalitu, tak ti kazdy tatransky nosic odporuci hanwagy. cena je uz vsak trocha inde. na druhej strane, su to topanky, ktore nebudes menit najblizsich 10 rokov ani ked chodis na tury 2-4x za mesiac.
@2 aby si bola uplne v obraze, kamos co robi v tatrach nosica ktorekolvek bezne topanky (garmont, salewa.... proste vsetky kvalitne high-end topanky) rozflaka za 2 mesiace na sracky, zatial co hanwagy mu uz drzia vyse pol roka a nic vazne im nieje.
@igorv@notme Ďakujem Vám páni za odpoveď. Budem musieť bádať. Len ešte, viete mi poradiť nejaké predajne kde tú obuv nájdem ? Ak viete. Najlepšie nejaká sieť predajní kde by ich mohli mať.
Budem sa pýtať na hangwaye, účel splnený
neviem, ci prave tieto boty drzia dakde na predajni, osobne som ich nikdy nekupoval a ten moj kamos pozna vela ludi, co sa okolo tohoto motaju, takze... ved googli, uvidis. a aby som nezabudol, pozeraj na tie bez gore-texu. oni su cele kozene, nieje problem ich naimpregnovat tak, ze nepremoknu. gore-tex de facto jedine zdvihne cenu o 50€ a topanky budu v lete nepouzitelne, lebo v nich bude nenormalne horuco.
tomu ver, ze budu sluzit...tie topanky budu v top stave aj v case, ked uz na tury nebudes vladat chodit goretex je stale male bezvyznamne minus, ale aj tak...enjoy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ja som sa unáhlil na ocovu radu a kúpil som Mammuty za 130. Vedel by som si ich predstaviť tak o pol čísla kratšie a užšie. A taktiež majú tvrdú podrážku, čo ja veľmi nerád.
Ale záleží to aj od toho kde všade chceš pobehovať po lesoch. Ak hlavne Tatry a kamenistý nerovný povrch tak tvrdá podrážka. Ak len na holiny a lesy, tak niečo mäkšie. Veď sa popýtaj v obchodoch.
Budem sa pýtať na hangwaye, účel splnený