ok dik ja tam dam ten vypinac ale teras som si na net hodil ovladanie svetla ces usb a trochu nisie bola stranka po anglicky ale pozrel som si to video a vyzeralo to super a chcel by som s tim poradit (google)
@frnzo pod napatim ti nehori nic ked uz tak pod prudom... a je tam 5V a jebni si tam radsej vypinac ako by ti mal niekto vysvetlovat ako to spravit cez nejaky mcu
@frnzo - teoreticky ak sa vieš hooknuť do API k základnej doske, mala by mať nejaké APM (advanced power management) funkcie na vypnutie usb portu, teoreticky, ale nie som si istý či sú prístupné a či to usb port od elektriny odpojí úplne, alebo len zníži prúd, musel by si skúsiť. pokiaľ také funkcie tvoja doska nemá, alebo nie sú verejné, tak by si musel do lampičky dohodiť samostatnú elektroniku ktorá to bude kontrolovať na základe signálu ktorý pošleš cez usb z compu, a to by si v tej elektronike veľmi pravdepodobne musel mať čip ktorý by si musel naprogramovať niečím veľmi podobným assembleru, takže aby som to zhrnul, zbytočne absurdné množstvo snahy na takú kravinu, ak chceš lampičku zapnúť/vypnúť z compu, tak si priamo pri compe, čiže... ehm? vytiahnem konektor z usb?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
dobre to je v poho
@jeko ono to neberie ako dalsie zariadenie len to proste cuca prud z toho konektoru
@frnzo ty sa najprv nauc co je to vlastne napatie, prud, odpor a nejaky ten ohmov zakon.
@horsiq si predstav ze to viem